synoronews

Επέστρεψε στην ανθρωπότητα μετά από hangover! (music video)

Γ ιορτινές ημέρες, φαγητό, πολύ φαγητό και αλκοόλ. Πολύ αλκοόλ.  Επιβάλλονται μας αρέσουν και τα απολαμβάνουμε πληθωρικά, ωστόσο την ...

Γιορτινές ημέρες, φαγητό, πολύ φαγητό και αλκοόλ. Πολύ αλκοόλ. 

Επιβάλλονται μας αρέσουν και τα απολαμβάνουμε πληθωρικά, ωστόσο την επομένη το πρωί οι περισσότεροι δηλώνουν την γνωστή υπόσχεση στον εαυτό τους πως “δεν θα ξανιαπούν στην ζωή τους”. 

Επειδή όμως η υπόσχεση αυτή δίνεται πάντα για να αναιρεθεί, συγκεντρώσαμε τους 7 δοκιμασμένα αποτελεσματικότερους τρόπους για να αντιμετωπίσεις το hangover και να νοιώσεις ξανά σαν άνθρωπος .

Γεμάτο Πρωινό

Όσο δύσκολο και αν σου ακούγεται το να ρίξεις τροφή στο χημικό εργοστάσιο του στομαχιού σου πρέπει να το κάνεις. Το αλκοόλ θα οδηγήσει σε πτώση του σακχάρου στο αίμα, έτσι δώσε μία ώθηση στο σάκχαρό σου με ένα ποτήρι χυμό μήλου το πρωί καθώς οι χυμοί φρούτων είναι ένας καλός τρόπος για τη θεραπεία των ήπια χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αλλά αν η κατάσταση εξακολουθήσει και είναι υποτονική, επιλέξτε κάτι με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Nερό

Τυπικά, τα αρνητικά συμπτώματα της αλκοόλης στον οργανισμό μας προέρχονται από την αφυδάτωση . Μπορεί η σκέψη του να προσθέσεις περισσότερα υγρά στον οργανισμό σου να ακούγεται αποκρουστική την δεδομένη στιγμή, ωστόσο το νερό έχει την ικανότητα να βοηθήσει ουσιαστικά. Ενώ έρευνα που έρχεται σαν μικρο tip, τονίζει ότι η κατανάλωση νερού ακόμα και πριν κοιμηθείς ενώ έχεις πιει, θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις με λιγότερες πιθανότητες για ναυτία ή πονοκέφαλο.

Σόδα

Κατά τρόπο περίεργο, η σόδα μπορεί να φανεί εξαιρετικά παρήγορη μετά από hangover. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013, Κινέζοι ερευνητές ανακάλυψαν πως η σόδα βοηθά το σώμα να μεταβολίσει το αλκοόλ καλύτερα, επιταχύνοντας την ικανότητά μας στην επεξεργασία της αφυδρογονάσης αλδεΰδης (ALDH) η οποία θεωρείται από πολλούς ότι είναι η ένοχη για τα συμπτώματα hangover.

Τζίντζερ (γλυκόριζα) ή Τσάι Μέντας

Πίνετε τζίντζερ ή τσάι μέντα είναι το τέλειο χαλαρωτικό ρόφημα για το hangover που σχετίζεται με ναυτία και πόνους στο στομάχι. Τα συγκεκριμένα βότανα κρίνονται ιδανικά σε περιπτώσεις όπως αυτές καθώς έχουν την ικανότητα να “διεγείρουν την αποτοξίνωση”.

Σπαράγγια

Δεν ακούγονται δελεαστικά όμως τα αμινοξέα των σπαραγγίων βελτιώνουν την ταχύτητα που τα ανθρώπινα κύτταρα διασπούν το αλκοόλ, αποτρέποντας αφενός μερικές από τις μακροπρόθεσμες βλάβες τοξικών υποπροϊόντων του αλκοόλ, όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου αλλά αφετέρου οι βιολογικές λειτουργίες των σπαραγγιών βοηθούν στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο του hangover ενώ παράλληλα προστατεύουν και τα κύτταρα του ήπατος.

Μπανάνα και κουλούρι

Περίεργος συνδυασμός και όμως μπορεί να είναι και σχεδόν η απόλυτη θεραπεία. Πρόκειται για δύο δυνατές πηγές κάλσιου, με αποτέλεσμα την αποτροπή αφυδάτωσης. Τα συστατικά αυτών των δύο τροφών λειτουργούν ως ηλεκτρολύτες και σε βοηθούν να κάνεις ένα δυνατό βήμα για να αντιμετωπίσεις αυτό που συμβαίνει στο στομάχι σου. Κυρίως οι μπανάνες είναι ο μεγαλύτερός σου σύμμαχος γιατί σκοπεύουν να αναπληρώσουν στον οργανισμό σου όσο κάλιο έχασες χθες βράδι.

Καφές και ασπιρίνη

Προβλέψιμο σχεδόν γραφικό αλλά αποδεδειγμένα πλέον καταλυτικό όπλο του hangover. H καφεΐνη στον καφέ και τα αντιφλεγμονώδη συστατικά της ασπιρίνης και άλλων παυσίπονων, αντιδρούν κατά των χημικών ενώσεων της αιθανόλης δηλαδή του καθαρού οινοπνεύματος. Η αιθανόλη είναι γνωστή για τους πονοκεφάλους που προκαλεί λόγω της χημικής acetate. Ο καφές μπορεί να σας αφυδατώνει περισσότερο στην ουσία, ωστόσο θα αναγκάσει την αδρεναλίνη σας μέχρι το σημείο που θα σας δώσει μια “ψευδή” ενεργειακή ώθηση . **(όταν μιλάμε για καφείνη και αντιφλεγμονώδη δεν προτείνεται φυσικά σε ομάδες στις οποίες έχει απαγορευτεί ιατρικά η λήψη των συγκεκριμένων στοιχείων)

Και ένα Bonus Tip

Σφηνάκι Ph : λάχανο (1 φλιτζάνι) + λεμόνι (1/2 χωρίς φλούδα) + ρίζα τζίντζερ (μέγεθος αντίχειρα) + 1/4 αγγούρι + 1/4 φλιτζανιού ανανά + 90γρ νερό.

Τα ανακατεύεται όλα στο μίξερ και το πίνετε. Η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για την αντιμετώπιση πιθανών φλεγμονών του γαστρεντερικού σας συστήματος και έχει αντιοξειδωτικές δράσεις οι οποίες και σας είναι πολύτιμες κάτι τέτοιες ώρες.

* Χριστιν-άκι.-*

Πηγή 

Related

blog 8740208801224661137

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -