synoronews

Πάλι ήπιες, ήπιες πολύ! Ξύπνα επιτέλους.. (music video)

Θεοδόσιος Ραβανός Έχει πιάσει μεσημέρι. Κίνηση, χαμός, τηλέφωνα χτυπούν. Δε γίνεται αυτό σε εμένα φωνάζεις από μέσα σου, δεν μπορεί. Ε...

Θεοδόσιος Ραβανός

Έχει πιάσει μεσημέρι. Κίνηση, χαμός, τηλέφωνα χτυπούν. Δε γίνεται αυτό σε εμένα φωνάζεις από μέσα σου, δεν μπορεί. Είσαι λιώμα, χώμα, κομμάτια στον καναπέ, βλέπεις δεν υπήρχαν κουράγια να φτάσεις στο κρεβάτι. Πάλι ήπιες, ήπιες πολύ.

Ως πότε λοιπόν θα κρύβεις οποιονδήποτε πόνο και πρόβλημα πίσω από άδεια ποτήρια; Πονοκέφαλος, πονόκοιλος και μια αίσθηση απελπισίας και τύψεων, ένα ωραιότατο κοκτέιλ αδιαφορίας για τη ζωή.

Αυτό είναι καλέ μου άνθρωπε το πασίγνωστο μεθύσι, μια πληρωμένη ευτυχία συγκεκριμένης διάρκειας με ένα τίμημα βαρύτατο. Διότι οποιοδήποτε μέγεθός της και αν έλαβες, την πλήρωσες με βαρύ αντάλλαγμα.

Μέχρι πότε θα αφήνεις την ελληνική και όχι μόνο ζυθοποιία και ποτοπαραγωγή να κάνει κουμάντο στη δική σου όρεξη για διασκέδαση; Μάθε λοιπόν, ότι οι ήρεμοι άνθρωποι, αυτοί που φαντάζουν ωραίοι και γεμάτοι όρεξη για ζωή δεν έχουν ανάγκη την αλκοόλη για να ανέβουν ψυχολογικά.

Το κέφι, το μπρίο, η χαρά, όπως θέλεις ονόμασέ το, είναι χαρακτηριστικά έμφυτα στον άνθρωπο, πηγάζουν από μέσα του, από την εσωτερική του γαλήνη. Βέβαια θα μου πεις το κέφι δεν έρχεται μόνο του. Θα συμφωνήσω, απλώς δεν πιστεύω πως χρειάζεται να έρχεται αγκαλιά με υποβρύχια, πιγκουίνους, σφηνάκια και κοκτέιλ.

Το αλκοόλ, όπως και τα υπόλοιπα εθιστικά παραπτώματα των ανθρωπίνων αδυναμιών, λειτουργούν ως τροχοπέδη σε οποιαδήποτε κατάσταση θέλουμε να αποφύγουμε και σαν άξιοι εκπρόσωποι του ανθρώπινου είδους που τρέμει την αντιμετώπιση των φόβων του, τα θεοποιούμε.

Φτάνει πια!

Είμαστε γνωστοί ως η πιο φιλόξενη χώρα στον κόσμο, κάτω από την δική μας στέγη γεννήθηκε το συρτάκι και το ζεϊμπέκικο, οι δικοί μας πρόσφυγες έφεραν στον νέο κόσμο το τσιφτετέλι και της διασκέδασης μέχρι πρωίας. Ξύπνα επιτέλους φίλε αλκοολικέ, άσε τον Παντελίδη να σπαράζει και κατάλαβε πως πρέπει να μάθεις να διασκεδάζεις χωρίς να λερώνεις με τέτοιο βάναυσο τρόπο το συκώτι και τα νεφρά σου.

Άρχισε να διασκεδάζεις με την ψυχή σου κάνε στην άκρη τις σκοτούρες και ζήσε. Νιώσε τον ρυθμό να κυλάει στο αίμα σου και αφέσου στην μέθη που προξενεί η αδρεναλίνη της στιγμής και όχι σε αυτή που προξενούν οι αμπελώνες του Μπουτάρη. Δεν είπα να μην πιεις, απλώς δε χρειάζεται να γίνεις ο νέος Ορέστης Μακρής.

Μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι και κάτι παραπάνω θα ήξεραν, μην ξεχνάς ότι έβαζαν νερό στο κρασί τους για να μην μεθύσουν και σπιλώσουν την ψυχή τους. Βάλε μέτρο στους εθισμούς και θα δεις και την άλλη πλευρά της διασκέδασης.

Αυτή που γίνεται με την ψυχή σου. Αυτή που δε θα καταλήξει σε κάποιο παγκάκι το πρωί μ' εσένα ανίκανο να περπατήσεις, αυτή που θα σε κάνει χαρούμενο και την επόμενη μέρα, που θα σου δώσει την δυνατότητα να γνωρίσεις κόσμο και να μην γίνεις ο περίγελος του μαγαζιού επειδή χόρευες γυμνός στο μπαρ.

Αυτή που θα σου δώσει την ευκαιρία να ξυπνήσεις το πρωί χαρούμενος και όχι γεμάτος τύψεις για τις πράξεις σου. Η ζωή είναι γεμάτη από στιγμές τις οποίες πρέπει να τις ζούμε και κυρίως να τις θυμόμαστε.

Είναι υπερεκτιμημένο το hangover πια φίλε.


Πηγή

Related

blog 2454540742305424213

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -