synoronews

Πόσο θα πληρώνουμε στην εφορία κάθε μήνα για ληξιπρόθεσμα με βάση το εισόδημά μας! (πίνακας)

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται διάφορα σενάρια φορολογικής ανακούφισης για φορολογούμενους και μικρομεσαίες επιχει...

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται διάφορα σενάρια φορολογικής ανακούφισης για φορολογούμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλά και πάγωμα των χρεών μέχρι οι οφειλέτες να βρεθούν σε οικονομική κατάσταση, η οποία θα τους επιτρέπει τη σταδιακή -έστω- εξόφλησή τους.

Το σχέδιο αυτό αφορά:

Ανέργους
• Μισθωτούς
• Συνταξιούχους (με χαμηλά εισοδήματα)
• Μικρομεσαίους (με συγκεκριμένα κριτήρια εισοδήματος)
• Αυτοαπασχολούμενους (με συγκεκριμένα κριτήρια εισοδήματος)
• Χρέη που είναι ληξιπρόθεσμα μέχρι ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο (εκτός ΦΠΑ ή ΦΜΥ).

Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή», θα καθοριστεί ανώτατο όριο μηνιαίας καταβολής χρεών στην εφορία. Το όριο αυτό θα είναι ποσοστό, στο καθαρό μηνιαίο εισόδημα που απομένει, αν αφαιρεθούν στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας ή αντίστοιχα το ποσό του ενοικίου και ιατρικά έξοδα για σοβαρές ασθένειες.

Το ποσοστό θα υπολογίζεται με βάση κλίμακα, η οποία (ενδεικτικά) είναι για κάθε φορολογούμενο (μέχρι 750 ευρώ το ποσοστό μηνιαίας δόσης οφειλής είναι 0%, από 751 - 1.000 ευρώ το ποσοστό είναι 10%, από 1.001 - 1.500 ευρώ είναι 15% και από 1.501 - 2.000 ευρώ είναι 20%). Δηλαδή, κάποιος που έχει καθαρό εισόδημα 900 ευρώ θα καταβάλλει μηνιαίως στην εφορία το ποσό των 90 ευρώ, σύμφωνα με την ανωτέρω πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση, το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης θα παρουσιασθεί τις επόμενες ημέρες από τους αρμόδιους υπουργούς, κατά την ανακοίνωση των προγραμματικών θέσεων. Σημειώνεται ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανέρχονται πλέον στο αστρονομικό ποσό των 73,7 δισ. ευρώ. Από το χρέος αυτό, το 31,2% δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια (2013 και 2014). Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι δεν κατάφεραν τα προηγούμενα δύο χρόνια να πληρώσουν φόρους ύψους 23 δισ. ευρώ, γεγονός το οποίο οφείλεται κυρίως στην οικονομική αδυναμία.

Η υφιστάμενη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως όλα δείχνουν, θα καταργηθεί και τη θέση της θα πάρει το νέο σχέδιο που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο και θα βασίζεται, όπως προαναφέρθηκε, στην οικονομική δυνατότητα κάθε φορολογούμενου. Πάντως, η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο ταμείο του κράτους. Περίπου 100.000 οφειλέτες έχουν ενταχθεί στη νέα ρύθμιση και το ποσό που βρίσκεται σε ρύθμιση ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ.

Οι περισσότεροι έχουν διαλέξει την αποπληρωμή των οφειλών τους σε 12 δόσεις και ακολουθούν οι οφειλέτες που έχουν επιλέξει τις 24 δόσεις. Ελάχιστοι είναι οι οφειλέτες που έχουν επιλέξει πάνω 60 δόσεις και αυτό διότι το 95% των οφειλών δεν ξεπερνά τα 5.000 ευρώ. Ενόψει των αλλαγών στη σχετική ρύθμιση, έχουν περιορισθεί οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή και αναμένουν, πλέον, τη νέα ρύθμιση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση ότι θα φέρει.


Πηγή : koolnews.gr

Related

Οικονομία 1426009218188936827

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item