synoronews

Η θεωρία των πάντων!

Κώστας Γιαννακίδης Το Άγιο Δισκοπότηρο της Φυσικής είναι η ενοποιημένη θεωρία των πάντων, δηλαδή ένα πλαίσιο που να περιγράφει τη Δημιο...

Κώστας Γιαννακίδης
Το Άγιο Δισκοπότηρο της Φυσικής είναι η ενοποιημένη θεωρία των πάντων, δηλαδή ένα πλαίσιο που να περιγράφει τη Δημιουργία. Βέβαια ακόμα και αν η θεωρία διατυπωθεί, η θρησκεία θα διατηρεί το δικαίωμα να τοποθετήσει τον Θεό πίσω και πάνω από όλα αυτά. Στην πραγματικότητα, όμως, θα έχουμε μία αλήθεια για να μοιραστούμε. Μπορεί να μην μάθουμε για ποιο λόγο είμαστε στο σύμπαν, όμως θα ξέρουμε πώς ήρθαμε, θα γνωρίζουμε τις πράξεις του κοσμικού δράματος. Κάτι αντίστοιχο χρειαζόμαστε και εμείς εδώ. Και μάλιστα ούτε καν θεωρία, κάτι πιο απλό. Μία ενοποιημένη αφήγηση λόγων και γεγονότων που μας έριξαν στα γόνατα. Και αυτό είναι πιο σημαντικό από όσο φαίνεται.

Υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που θα υποστούν μία νέα βίαιη περικοπή της σύνταξής τους. Διαπιστώνουν ότι με τις εισφορές τους τάιζαν για δεκαετίες ένα τέρας - σήμερα δεν έμεινε τίποτα για αυτούς. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν. Αλλά και καθήκον να ακούσουν. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν έχουν εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς συνέβη με το ασφαλιστικό σύστημα. Για αυτό και κάθε πολίτης διατηρεί την προσωπική του άποψη. Οι περισσότεροι, βέβαια, δέχονται ως βασικό αίτιο της κατάρρευσης την κακοδιαχείριση, άλλοι δείχνουν προς το PSI και κάποιοι άλλοι υιοθετούν θεωρίες συνωμοσίας. Η αλήθεια στέκεται ανείπωτη και μισή.

Στην πραγματικότητα τα κόμματα σιωπούν. Αλλά και τι να πουν; Ο παλαιός δικομματισμός έπαιξε το μέλλον γενεών για την ευκαιριακή νομή της εξουσίας. Και η Αριστερά; Μα, η Αριστερά δεν κυβέρνησε! Ναι, αλλά πότε η Αριστερά διαμαρτυρήθηκε για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις, τις χαριστικές συντάξεις και την κατασπατάληση των πόρων; Για την Αριστερά οι προσλήψεις ήταν πάντα λίγες, οι συντάξεις μικρές και τα όρια ηλικίας υψηλά. Όχι, δεν είναι το PSI, ούτε τα δομημένα ομόλογα που ρήμαξαν το ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό υπονομεύθηκε από τον καιροσκοπισμό και τον λαϊκισμό του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης. 

Είναι το πάθημα δύο γενεών που μπορεί να γίνει μάθημα των επομένων. Τρεις μέρες συζητούσαν στη Βουλή, κανένας τους δεν τόλμησε να ψέξει την ευκολία με την οποία τα Ταμεία χορηγούσαν συντάξεις ή έθεταν ελαστικές προϋποθέσεις. Και για άλλη μια φορά, πληρώνουμε τόσα λεφτά και δεν αγοράζουμε μία αλήθεια για να μοιραστούμε όλοι. Κρίμα, γιατί το ασφαλιστικό παραμένει μία σπουδαία ευκαιρία για να φτάσουμε στην ενοποιημένη εθνική θεωρία των πάντων. Να βρούμε, δηλαδή, τον διάολο μας. Έχουμε, βέβαια, τον χρόνο να το συζητήσουμε αμέσως μετά, όταν θα έρθουν στο τραπέζι τα δύσκολα. Αν η συζήτηση είναι ειλικρινής, τα πάντα θα γίνουν πιο εύκολα.

Πηγή 

Related

blog 365836039052552082

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item