synoronews

Στην ζωή αξίζει να βουτάς με τόλμη, πάθος και θάρρος!

Το να τολμάς είναι αρετή. Μεγάλη. Το να υπεραναλύεις ένα πρώτο βήμα και να μην το παίρνεις πότε, είναι αδυναμία. Τεράστια ....


Το να τολμάς είναι αρετή.

Μεγάλη.

Το να υπεραναλύεις ένα πρώτο βήμα και να μην το παίρνεις πότε, είναι αδυναμία.

Τεράστια.

Το πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς το ‘χεις ακούσει, φαντάζομαι. Το έχεις εμπεδώσει, όμως; Όσοι τολμάνε να βάλουν το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και να κάνουν εκείνο το πρώτο βήμα στον δρόμο προς το όνειρο, βρίσκουν μετά τους εαυτούς τους να κάνουν άλματα στον ίδιο δρόμο, ακόμη κι αν αυτά είναι μετ’ εμποδίων. Τα όνειρα έχουν τον τρόπο να ρυθμίζουν τη ρότα μας όταν νιώθουν ότι τα κυνηγάμε.

Πολλοί άνθρωποι αρέσκονται στο να ζουν και να πράττουν μέσα από το περιθώριο των σελίδων της ζωής, ποτέ έξω, στην ατροφική και άγονη εκείνη περιοχή που ονομάζεται “ζώνη άνεσης” (comfort zone). Εκεί μέσα, τα όνειρα πεθαίνουν και οποιαδήποτε υποψία τόλμης αργοσβήνει, μέχρι στο τέλος να μηδενιστεί. Ο θάνατος ενος ονείρου ισοδυναμεί με εκούσια θανάτωση ενός κομματιού από τη ψυχή του ονειροπόλου. Μπορεί να μη μιλά ούτε και να απαιτεί, να είναι μικρό και βαθιά κρυμμένο και να μη φαίνεται, μα δεν παύει να αποτελεί μέρος του πολυσύνθετου μωσαϊκού της ψυχής, κι ο,τι είναι της ψυχής, είναι και εξ ορισμού πολύτιμο, οπόταν πρέπει να διαφυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού.

Υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που ζουν έξω από τα περιθώρια, στη ζώνη της αβεβαιότητας και του κινδύνου, μα συνάμα και της περιπέτειας αλλά και της ψυχικής ζωτικότητας. Παίρνει η ψυχή εκεί έξω, ανάβει. Νιώθει φωτιά και λάβρα να μαίνονται στα ενδόμυχο έγκατά της. Το χρυσόψαρο αρχικά σοκάρεται όταν μετακινηθεί από ένα μικρό μπολ σε ένα άλλο πιο μεγάλο, μα μετά ξαναβρίσκει τον εαυτό του και εγκλιματίζεται στο νέο του περιβάλλον. Ξέρεις τι άλλο συμβαίνει στο χρυσόψαρο αυτό; Μεγαλώνει. Σε μέγεθος. Ίσως και σε ψυχή. Η καρδιά του πάντως σίγουρα ακολουθεί αυτή τη μεγεθυντική τάση. Κι όταν επέλθει η προσαρμογή και το χρυσόψαρο καθησυχαστεί και καταλάβει πως, τελικά, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα έξω από τα περιθώρια μα, τουναντίον, αυτή η νέα, πρωτόγνωρη ζώνη είναι επωφελής για τη ψυχή του, τότε αρχίζει να κάνει όλο και πιο μεγάλες σκέψεις – πρώτα μεγαλύτερο μπολ, έπειτα ενυδρείο, κατόπιν μια λίμνη, ένα φράγμα, ένας ποταμός και, στην τελική, η πιο ονειρικά τρομαχτική ζώνη από όλες, ο ωκεανός. Τα όνειρα τρέφουν όνειρα, σαν βλαστοκύτταρα τοποθετημένα πλάι -πλάι, κι όταν αρχίσει η διαδικασία μετουσίωσης του πρώτου, εκείνο το αρχικό βήμα που λέγαμε, τότε εκκινεί μια αλυσιδωτή αντίδραση μέσω της οποίας υλοποιείται το ένα όνειρο μετά το άλλο.

Εμείς οι άνθρωποι δεν διαφέρουμε και πολύ από τα χρυσόψαρα. Φοβόμαστε να αλλάξουμε μπολ, ίσως και να τρέμουμε στην ιδέα, μα όταν πέσουμε στα νερά και αναγκαστούμε να κολυμπήσουμε, τότε αντιλαμβανόμαστε τα τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης που διαθέτουμε.

Να σου πω τι ενεργοποιεί αυτά τα αποθέματα ή το έχεις ήδη καταλάβει;

Αυτό ακριβώς – η τόλμη.

Να τολμάς, λοιπόν. Όσο παγωμένα ή άγρια κι αν είναι τα απέναντι νερά, να ξέρεις πως είσαι πιο δυνατός από αυτά, εσυ και η ανάγκη σου να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα. Όταν αναγκαστείς να κολυμπήσεις θα δεις, θα καταλάβεις ότι στο εσωτερικό του στέρνου σου κρύβεται ενα τεράστιο οπλοστάσιο το οποίο σε περιμένει να το αξιοποιήσεις. Να τολμάς, όμως, να πέφτεις στα νερά προτού σε σπρώξει ξένο χέρι, γιατί έτσι θα γνωρίζεις από πριν πως, και τον ωκεανό να θελήσεις να διασχίσεις κολυμπώντας, θα πέσεις μέσα μεμιάς και με το χερι στη ψυχή θα το πετύχεις.

Τι περιμένεις, λοιπόν. Πήδα!


Γράφει ο Σπύρος Γιασεμίδης

Πηγή : loveletters.gr

Related

blog 8254126585071838204

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -