synoronews

Το τζίντζερ προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών!

Τ ο τζίντζερ προστατεύει από τον καρκίνο και αυτό δεν αποτελεί εικασία. Αν μέχρι τώρα το αγαπούσεις για την ιδιαίτερη γεύση που χαρίζει ...

Το τζίντζερ προστατεύει από τον καρκίνο και αυτό δεν αποτελεί εικασία. Αν μέχρι τώρα το αγαπούσεις για την ιδιαίτερη γεύση που χαρίζει στα φαγητά και τα ροφήματά σου, τώρα θα το εκτιμήσεις περισσότερο αφού μελέτες το συνδέουν με την πρόληψη κατά του καρκίνου του εντέρου και των ωοθηκών.

Οι τζιντζερόλες, τα βασικά ενεργά συστατικά του τζίντζερ και που σε αυτά οφείλει το ξεχωριστό του άρωμα, μπορεί να εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων που ευθύνονται για τον καρκίνο του εντέρου, υποδεικνύει έρευνα που παρουσιάστηκε στο Frontiers in Cancer Prevention Research, μία σημαντική συνάντηση επιστημόνων που ασχολούνται με τον καρκίνο. Σε αυτή τη μελέτη, ερευνητές από το Ινστιτούτο Hormel του Πανεπιστημίου της Minnesota βρήκαν πως ανοσοκατασταλμένα ποντίκια στην έρευνα στα οποία έδιναν τζιντζερόλη προστατεύτηκαν σε μεγάλο ποσοστό από τα καρκινικά κύτταρα που τους εγχύθηκαν.

Η ερευνήτρια επίκουρος καθηγήτρια AnnBode σημειώνει. “Τα αποτελέσματα που είδαμε υποδεικνύουν ισχυρά πως τα συστατικά του τζίντζερ μπορεί να αποτελούν αποτελεσματικούς χημειοπροληπτικούς ή/και χημειοθεραπευτικούς παράγοντες για τα καρκινώματα του εντέρου”.

Το τζίντζερ προστατεύει από τον καρκίνο και από τις μεταστάσεις
Στον πρώτο γύρο της έρευνας οι ερευνητές έδωσαν στα ποντίκια τζίντζερ πριν και μετά την έγχυση των καρκινικών κυττάρων. Στον επόμενο γύρο, οι ερευνητές θα ταΐσουν τα ποντίκια με τζίντζερ μετά που οι όγκοι θα έχουν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος.

Αυτό θα τους επιτρέψει να ερευνήσουν το ερώτημα αν ένας ασθενής θα μπορούσε να τρώει τζίντζερ για να καθυστερήσει τη μετάσταση ενός μη εγχειρήσιμου όγκου. Είναι αισιόδοξοι οι ειδικοί; Οι αντιδράσεις του Πανεπιστημίου της Minnesota είναι ενδεικτική: οι επιστήμονες ήδη καθιέρωσαν την πατέντα της χρήσης της τζιντζερόλης 6 ως αντικαρκινικού παράγοντα και έχουν παραχωρήσει άδεια χρήσης της τεχνολογίας σε φαρμακευτική εταιρία.

Μελέτη αποδεικνύει ότι το τζίντζερ προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών
Το Πανεπιστήμιο της Minnesota δεν είναι το μόνο που διενεργεί αυτού του είδους την έρευνα για τη δράση του τζίντζερ κατά των καρκινικών κυττάρων. Στο 97ο Ετήσιο Συμπόσιο της Αμερικανικής Ένωσης για τον Καρκίνο η DrRebeccaLui και οι συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο του Michigan παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών τους πειραμάτων.

Σε αυτά οι τζιντζερόλες, τα ενεργά συστατικά του τζίντζερ, σκότωσαν τα κύτταρα του καρκίνου των ωοθηκών προκαλώντας απόπτωση (προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο) και αυτοφαγωκυττάρωση (αυτοκαταστροφή).

Το εκχύλισμα του τζίντζερ έχει φανεί πως έχει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική επίδραση στα κύτταρα. Και καθώς η εκδήλωση του καρκίνου των ωοθηκών σχετίζεται και με τους τρεις αυτούς παράγοντες, τα νέα από το μέτωπο κατά του καρκίνου είναι πολύ αισιόδοξα για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή : rodiaki.gr

Related

blog 3032876878772251465

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item