Τα βιβλία του Αντώνη Αναστασιάδη
Ο Αντώνης Αναστασιάδης είναι συγγραφέας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και είναι πατέρας του Διονύση και της Ελευθερίας. Γεννήθηκε στα Λευκόγ...
Ο Αντώνης Αναστασιάδης είναι συγγραφέας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και είναι πατέρας του Διονύση και της Ελευθερίας. Γεννήθηκε στα Λευκόγεια Δράμας το 1958 από φτωχική αγροτική οικογένεια και διαμένει μόνιμα στην Δράμα. Σπούδασε στη Σχολή Εργοδηγών Ηλεκτρονικών (1978), στη Σχολή Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών της ΣΕΤΗ (1980), στην Παιδαγωγική Σχολή ΣΕΛΕΤΕ (1994) στο τμήμα ηλεκτρονικής/ηλεκτρολογίας, και στο ΕΑΠ «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» (2008). Από το 2015 είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ). Με ανησυχίες πολλαπλές, πολυσχιδείς και πολυεπιστημονικές, συνεχίζει την αέναη επιμόρφωσή του με κάθε τρόπο, και κυρίως με προσωπικές μελέτες. Εργάστηκε ως τεχνικός ηλεκτρονικών συσκευών (1984-1994) και ως εκπαιδευτικός σε ΙΕΚ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας (1994-2020). Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες, διημερίδες, με ανακοινώσεις που αφορούσαν την Επιμόρφωση Ενήλικων και φιλοσοφικά/κοινωνικά/περιβαλλοντικά θέματα και θέματα της καθημερινής ζωής.
Η αγάπη του για τον "άνθρωπο" τον οδήγησαν στη Φιλοσοφία, και μέσω αυτής σε πολλές άλλες Επιστήμες που σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με το έμβιο ον "Homo sapiens-sapiens". Προσπαθώντας να κατανοήσει τον "Άνθρωπο" και να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί του κατά το δυνατόν καλύτερα, μελέτησε την πολύπλευρη και πολυσύνθετη ουσία του και ιδιοσυγκρασία του από πολλές επιστήμες, όπως: Κοσμολογία, Βιολογία, Εξελικτικής Βιολογία, Νευροβιολογία, Ανθρωπολογία, Ανθρωπογεωγραφία, Ζωολογία, Βιογεωγραφία, Παλαιογεωλογία, Παλαιοντοβιολογία, Παλαιοντολογία, Στρωματογραφία, Γενετική, Αρχαιολογία, Φυσική, Χημεία, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία, Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης, κ.α., αλλά κυρίως το Φυλογενετικό δέντρο του ανθρώπου και την Φιλοσοφία. Άλλωστε, η αγάπη του στον άνθρωπο τον οδήγησε στη Φιλοσοφία και αυτή με τη σειρά της τον ώθησαν σε όλες αυτές τις Επιστήμες. Εννοείτε βεβαίως ότι οι μελέτες του αυτές ήταν έως το σημείο που του ήταν απαραίτητες οι πληροφορίες για να κατανοήσει τον "Άνθρωπο" κατά το δυνατόν περισσότερο.
Η αγάπη του για την ζωή ομοίως συνέβαλε στα ανωτέρω, ενώ παράλληλα τον ώθησε σε ενασχολήσεις που βοηθούν και προστατεύουν τη φύση και το περιβάλλον, όπως είναι θέματα καθαριότητας, δεντροφυτεύσεις, φυτεύσεις κάθε μορφής φυτικού είδους και προστασία έμβιων όντων. Για τον ίδιο λόγο συχνές ενασχολήσεις είναι οι μοναχικές ή ομαδικές περιηγήσεις στα βουνά, στα λαγκάδια, στους αγρούς, στις πεδιάδες και στα χωριά της Δράμας και τον γύρω νομών, είτε ποδηλατώντας είτε πεζοπορώντας, αναλόγως. Πολλαπλές και πολυποίκιλες οι δραστηριότητές του, αφήνουν το στίγμα του ορατό.
Η ρήση που τον ακολουθεί παιδιόθεν είναι το «Γνώθι σαυτόν», στο οποίο αργότερα προστέθηκε το «Μηδέν άγαν» και το «Εδιζησάμην εμεωυτόν», ενώ η αγάπη του για την έννοια της πολύπαθης Λέξης-Έννοιας «ΑΛΗΘΕΙΑ» τον ώθησαν να δημιουργήσει τη φιλοσοφική ομάδα αναζήτησης και καλλιέργειας της «αλήθειας» με την ονομασία «Σωκρατικό Καφενείο» που λειτούργησε έντονα για μια δεκαετία (2011-2020), ενώ έκτοτε υπολειτουργεί. Αυτή η αγάπη του για την αλήθεια τον ώθησε επίσης να συγκρουσθεί με συμπολίτες, κατεστημένο και συντεχνιακούς συλλόγους, ως εκ τούτου δεν ήταν ιδιαίτερα προσφιλής και χαρακτηρίζεται ασυμβίβαστος έως ενός σημείου. Όπως και να έχει, ακολουθεί το μοναχικό και επίμοχθο μονοπάτι αυτών που επέλεξαν να χαράξουν τη δική τους πορεία.
Βιβλιογραφία
- 55 Χρόνια Σκέψεις & Διαλογισμοί
- Σκέψου...
- 1η Τιτανομαχία: Σύγκρουση Κενού-Υπερκόσμιου (Δημιουργία) [1]
Εισαγωγή, Ανακάλυψη του αντικειμένου, Επιστημονική διερεύνηση, Δημιουργία σύμπαντος.
- 2η Τιτανομαχία: Σύγκρουση Υπερκόσμιου-Υπερφυσικού (Ουρανομαχία)[1]
Δημιουργία πλανητικού μας συστήματος, εμφάνιση-εξέλιξη ζωής στην γη, εξαφανίσεις ζωής, έως εξαφάνιση των δεινόσαυρων.
- 3η Τιτανομαχία: Σύγκρουση Φυσικού-Υπερφυσικού Ι (Homo sapiens)[1]
Ολύμπιοι θεοί, διαμάχη Κρόνου-Δία, διάφορα ανθρώπινα είδη (εξελικτική πορεία ανθρώπου), έως τον homo sapiens.
- 4η Τιτανομαχία: Σύγκρουση Φυσικού-Υπερφυσικού ΙΙ (Άνοδος του Φυσικού)[1]
Ολύμπιοι θεοί, διαμάχη Κρόνου-Δία, διάφορα ανθρώπινα είδη (εξελικτική πορεία ανθρώπου), έως τον homo sapiens.
- 5η Τιτανομαχία: Σύγκρουση Φυσικού-Παραφυσικού (Γιγαντομαχία)[1]
Γιγαντομαχία. έως homo sapiens sapiens, Πολιτισμικοί πυλώνες, φυσικά φαινόμενα (σεισμοί, πλημμύρες, καταιγίδες κ.α.)