synoronews

Το μεγαλείο της μουσικής! (music video)

«Γιατί χωρίς τη μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος».  Φρειδερίκος Νίτσε Εκεί που αποτυγχάνουν οι λέξεις, μιλάει η μουσική. Το μεγ...

«Γιατί χωρίς τη μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος». 
Φρειδερίκος Νίτσε

Εκεί που αποτυγχάνουν οι λέξεις, μιλάει η μουσική.

Το μεγαλείο της μουσικής είναι αδιαμφισβήτητο. Όλη μας η ύπαρξη, η ζωή κι η εξέλιξη διαδραματίζονται πάντα μ’ ένα μουσικό χαλί πιστό στην αποστολή του, την ολοκλήρωση του σκηνικού.

Γεννήθηκες και μεγάλωσες με νανουρίσματα, ερωτεύτηκες, χώρισες, γέλασες, έκλαψες, παθιάστηκες, μελαγχόλησες· πάντα μ’ ένα τραγούδι.

Είναι τόσο μαγική η ιδιότητα της μουσικής, υπερφυσική θα τη χαρακτήριζα που πολλές φορές. Δε χρειάζεται καν στίχους για να εκφράσει το μήνυμά της και να εκφραστείς κι εσύ μέσα απ’ αυτό.

Η μουσική, η «καλή» μουσική πέρα απ’ το χάρισμά της να σε κάνει να νιώθεις, σε απογειώνει, σε ανατριχιάζει, σε λυτρώνει.

Δεν ξέρω αν είμαι το μοναδικό μαζοχιστικό ον που στις «κακές» μέρες μου επιλέγω τη μουσική που με πονάει και με διαλύει με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Η δική μου συνταγή θέλει κουρτίνες κλειστές, ακουστικά και κομμάτια απ’ αυτά που σε αγγίζουν και σε πονάνε βαθιά. Αυτά που μπαίνουν μέσα σου και παίζουν βρώμικα παιχνίδια με όλα σου τα ζωτικά όργανα· μυαλό, στομάχι, καρδιά.

Η μουσική αυτή, η σίγουρα όχι ανεβαστική, θα φέρει με τη σειρά της αυτά τα μικρά διάφανα αλμυρά σταγονίδια, δάκρυα θαρρώ τα λένε και αυτά ως συνέχεια θα προσφέρουν την κάθαρση.

Είναι σπουδαίο έργο να μπορείς να κλάψεις από ένα τραγούδι, σπουδαίο για τους συντελεστές, σωτήριο για σένα καθώς αποτελεί αλάνθαστη συνταγή restart και ψυχικής ισορροπίας.

Άλλωστε τα δάκρυα καθαρίζουν τα μάτια ώστε να βλέπεις καλύτερα αφού το να κλαις δεν είναι κακό, μονάχα το να κλαίγεσαι.

Ένας ακόμη απ’ τους θησαυρούς της μουσικής είναι ο καθολικός της χαρακτήρας. Δεν κάνει διακρίσεις, απευθύνεται κι είναι για όλους. Προσφέρει απεριόριστη ποικιλία κι υποκειμενικότητα κι ικανοποιεί κάθε γούστο. Εδώ προκαλεί κάθε συναίσθημα, στα γούστα θα κολλήσει;

Για τον λόγο αυτό, την ποικιλομορφία και την καθολικότητά της αυτή, μπορεί και λειτουργεί ως μια ενωτική δύναμη, ανάμεσα στα χιλιάδες που χωρίζουν τους ανθρώπους.

Και τα δώρα της μουσικής δε σταματούν πουθενά, καθώς πέρα απ’ τον έρωτα, το χωρισμό ή πάσης φύσεως συναίσθημα που σου γεννά, μπορεί και μιλάει η ίδια για σένα πριν από σένα. Εκφράζει αυτό που ούτε εσύ δεν μπορείς να πεις, με τα καταλληλότερα λόγια. Σε νιώθει πριν τη νιώσεις εσύ.

Η μουσική γεμίζει τις σιωπές και τα κενά σου ιδανικά, τρέφει την ψυχή σου, διδάσκει τα μεγαλύτερα μηνύματα, εξυμνώντας κατά κόρον την αγάπη, πολεμώντας όμως και κάθε αδικία, κοινωνική ή πολιτική. Βλέπεις είναι πολυδιάστατη και σίγουρα έχει κάτι από μαγεία.

Είναι ο καλύτερος εραστής και παράλληλα ο καλύτερος φίλος στη μοναξιά σου. Τα τραγούδια γεννιούνται συχνά μέσα σε δύσκολες στιγμές κι όμως ζουν για να προσφέρουν ευτυχία.

Είναι η λύτρωση, το κουμπάκι κινδύνου κι η διαφυγή απ’ τη καθημερινότητα, είναι το πιο φθηνό κι ακίνδυνο ναρκωτικό.

Είναι η μόνη που μπορεί και ξεγελάει το θάνατο καθώς χορεύει με το χρόνο. Κάθε τραγούδι έχει ημερομηνία γέννησης, ποτέ όμως θανάτου. Είναι αιώνια.

Γι αυτούς κι άλλους πολλούς λόγους η μουσική θα ασκεί πάντα δύναμη και γοητεία και θα γεννά τα πιο παθιασμένα συναισθήματα. 


Πηγή

Related

blog 6822029113007883161

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -