synoronews

Αλίμονο στους νέους! (music video)

Ρούλα Γεωργακοπούλου Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε, φαίνεται πάντως ότι η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλη...

Ρούλα Γεωργακοπούλου

Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε, φαίνεται πάντως ότι η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη. Σ’ αυτή τη χώρα τη μικρή, η επιβίωση των σε παραγωγική ηλικία ανθρώπων εξαρτάται απολύτως από το μπαγιόκο των γερόντων.

Αυτοί κληροδοτούν, αυτοί προικίζουν, αυτοί χαρτζιλικώνουν, αυτοί τσοντάρουν, αυτοί επιβραβεύουν κι αυτοί τιμωρούν ταπώνοντας ενίοτε την κάνουλα των παροχών. Το Ασφαλιστικό για το οποίο τις τελευταίες μέρες σκοτωνόμαστε –χωρίς την παραμικρή μέριμνα για το άλλο του ποδάρι, την ανεργία των νέων– είναι παραφθορά της ίδιας πατριαρχικής δομής χάρη στην οποία γενιές και γενιές Eλλήνων κρατήθηκαν σε βαθιά νηπιότητα μέχρι βαθέος γήρατος.

Κάτι πήγε να κάνει, στον καιρό του, ο Οιδίποδας χωρίς όμως να υπολογίσει τις μεταμορφώσεις της μητέρας του και κάπως έτσι αποκρυσταλλώθηκε το ελληνικό δράμα. Ηπιότερη παραλλαγή του ίδιου μύθου αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, το σύγχρονο «Άσε τον θείο, πιάσε το τζόκερ» αλλά δεν έχω καμία όρεξη τώρα να σπάσω αυγά. Απεναντίας. Προτιμώ να φάω την ομελέτα μου με τα τσόφλια.

Ένας πολιτικά αστοιχείωτος πρωθυπουργός δεν αρκεί από μόνος του για να εξηγηθεί ο φαύλος κύκλος της ελληνικής κοινωνίας. Πολύ φοβούμαι ότι εδώ που φτάσαμε θα χρειαστούμε κι άλλες, πολλές ειδικότητες. Κάποιον να μετρήσει, κάποιον να εκτιμήσει, κάποιον να πουλήσει και κάποιον να επενδύσει στην έξωση των πρωτοπλάστων εκ της κοιλάδος του Τίγρεως.

Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω. Και γράμματα γνωρίζουμε, και ηλικίαν έχουμε και ένσημα διαθέτουμε και μπάζα δεχόμαστε, αλλά με τόσους νέους στην ανεργία, γύρω τριγύρω, δεν πρόκειται να καθίσω να υπολογίσω τη σύνταξή μου με το τεφτέρι. Ντρέπομαι.

* Χριστιν-άκι.-*

Πηγή

Related

blog 420276202956840827

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item