synoronews

Σελενίτης – ο κρύσταλλος του φεγγαριού!

Αντιστοιχία με το Τσάκρα: Κορυφή κεφαλιού Σωματική αντιστοιχία: Σπονδυλική στήλη, αρθρώσεις, στήθος, νεύρα, ηβικό τρίγωνο. Δ...

Αντιστοιχία με το Τσάκρα: Κορυφή κεφαλιού

Σωματική αντιστοιχία: Σπονδυλική στήλη, αρθρώσεις, στήθος, νεύρα, ηβικό τρίγωνο.

Δόνηση: Υψηλή έως ιδιαίτερα υψηλή

Η δύναμή του: Ισχυρά θεραπευτικός ο κρύσταλλος θεραπεύει κυρίως στο ενεργειακό παρά στο φυσικό πεδίο, ηρεμεί, τονώνει αντίληψη και διανοητικές δυνάμεις, αυξάνει μεταφυσικές ικανότητες

Επιπλέον: Ισχυρός μετασχηματιστής της συναισθηματικής ενέργειας θεραπεύει ψυχοσωματικές ασθένειες και μπλοκαρίσματα.

Η μυθική του δύναμη

Ο Σελενίτης κρύσταλλος στέκεται στο κατώφλι ανάμεσα στο πνεύμα και την ύλη. Ο Καμπαλιστικός μύθος της δημιουργίας λέει πως πριν ακόμα υπάρξει το Σύμπαν ο Θεός ήταν παντού, αλλά έπρεπε να ζωογονήσει με πνοή για να δημιουργηθεί χώρος για τον κόσμο μας. Συνειδητοποιώντας πως δεν ήταν παρών στην δημιουργία, κατασκεύασε δοχεία θεϊκού φωτός για να επικοισθεί ο κόσμος, μα αυτά θρυμματίστηκαν.

Μεταφέροντας το φως του Θεού, έργο του Σελενίτη είναι να ενώσει τα θραύσματα ξανά με την πηγή τους. Για αιώνες οι μάγοι και οι μάντεις τον έλιωναν στο νερό και τον έπιναν για να αποκτήσουν τηλεπάθεια και την ικανότητα να επικοινωνούν με εξωγήινες οντότητες. Ένα λίθινο χαρακτικό του 11ου αι. γράφει πως ο Σελενίτης αυξάνει με το φεγγάρι στη γέμιση και μειώνεται στη χάση του. Το χαρακτικό Alfonso μιλάει για μια άλλη παράξενη ιδιότητα του κρυστάλλου: αν κρεμαστεί ένα κομμάτι Σελενίτη πάνω σε δέντρο, τα φρούτα θα μεγαλώσουν και θα ωριμάσουν με μεγάλη ταχύτητα.

Η θεραπευτική και μεταμορφωτική του δύναμη

Στην αρχαία Μεσοποταμία θεωρούσαν τόσο ισχυρή την επιρροή του που έβαζαν Σελενίτη στα δωμάτια των αρρώστων για να απελευθερώσουν τα κακά πνεύματα. Την ίδια πρακτική ακολουθούν και σήμερα οι θεραπευτές κρυστάλλων για να καταστρέψουν τις μοχθηρές οντότητες. Στις θεραπευτικές του δυνάμεις υπολογιζόταν και η ίαση της επιληψίας. Ο άνθρωπος που τον φορούσε προλάμβανε τις κρίσεις. Το βασικό χρώμα του είναι το ημιδιάφανο λευκό του χιονιού με τη μαργαρώδη λάμψη, το ίδιο που εκπέμπει η σελήνη στις κινούμενες ανταύγειες της. Παρόλα αυτά κάποτε βρίσκεται με ελαφρύ χρωματισμό που δίνει άλλες ιδιότητες. Έτσι ο πράσινος Σελενίτης καθυστερεί την γήρανση σκελετού και δέρματος. Ο ροδακινί είναι πολύτιμος στην εμμηνόπαυση. Ο κλασσικός λευκός είναι άριστο καθαριστικό της αύρας και έξοχος για θεραπεία. Όλοι αυτοί οι κρύσταλλοι της σελήνης λειτουργούν ως συναισθηματικοί σταθεροποιητές και καλμάρουν τα νεύρα.

Αντίστοιχα μεγάλη είναι και η μεταμορφωτική του δύναμη. Ο Σελενίτης φτιάχνει γέφυρα με το αστρικό σώμα προς το φως φέρνοντας επέκταση της συνείδησης και θεϊκό πνεύμα. Ισχυρός μετασχηματιστής της συναισθηματικής ενέργειας θεραπεύει ψυχοσωματικές ασθένειες και μπλοκαρίσματα. Συνδεόμενος με τον μύθο της Περσεφόνης, λέγεται πως όταν τοποθετηθεί σε έναν βωμό διαλύει τα σκοτάδια και μεταφέρει κρυμμένες ποιότητες στον μύστη. Είναι κρύσταλλος που αναφέρεται στις διαβατήριες τελετές της θηλυκότητας και έτσι συνδέεται τόσο με την έμμηνο ρύση όσο και με την εμμηνόπαυση, ως πέτρα του φεγγαριού.

Θέλει μεγάλη προσοχή ωστόσο στην διατήρησή του γιατί ο Σελενίτης διαλύεται στο νερό. Έτσι ο τρόπος καθαρμού είναι να τοποθετείται σε καφέ ρύζι και ενίσχυσής του να αφήνεται σε φεγγαρολουσιά.

Η καλύτερη χρήση του είναι να κρατάτε έναν κρύσταλλο πάνω από το κεφάλι, στο σημείο του «στέμματος» γιατί ενισχύει την είσοδο του θεϊκού φωτός από την πηγή της ζωής στο άνω μέρος του κεφαλιού. Τοποθετημένος επίσης στις 4 γωνίες του σπιτιού ή στον εξωτερικό του χώρο τον θωρακίζει από την είσοδο επιβλαβών πνευμάτων.

Πηγή : indigoblue.gr

Related

Αστρολογία 7340019445131038509

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -