Δροσιστικό, παγωμένο τσάι με γεύσεις, από τα χέρια μας!
Ό που υπάρχει ζέστη, υπάρχει και παγωμένο τσάι. Και όπου υπάρχει κουζίνα, μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας - και να είναι σαφώς π...
https://to-synoro.blogspot.com/2014/07/kryotsai.html
Όπου υπάρχει ζέστη, υπάρχει και παγωμένο τσάι.
Και όπου υπάρχει κουζίνα, μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας - και να είναι σαφώς πιο υγιεινό και νόστιμο.
Η βασική συνταγή είναι μία και εμείς διαλέγουμε πώς θα την αρωματίσουμε.
Και όπου υπάρχει κουζίνα, μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας - και να είναι σαφώς πιο υγιεινό και νόστιμο.
Η βασική συνταγή είναι μία και εμείς διαλέγουμε πώς θα την αρωματίσουμε.
ΤΣΑΪ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ: Τσάι, νερό, παγάκια, ζάχαρη ή μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε όσο νερό θέλουμε να βράσει. Στο κρύο τσάι χρησιμοποιούμε τη διπλάσια ποσότητα τσαγιού απ’ ό,τι στο ζεστό, διότι η γεύση εξασθενεί και γίνεται πολύ ελαφρύ. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το τσάι (σε φακελάκι ή χύμα), αν θέλουμε μέλι ή ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τα φακελάκια ή σουρώνουμε το μείγμα, όταν το ρόφημά μας κρυώσει εντελώς. Προσθέτουμε πάγο και το βάζουμε στο ψυγείο.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Σερβίρουμε μαζί με φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού, φυλλαράκια δυόσμου και μέντας, για να προσθέσει ο καθένας ό,τι άρωμα θέλει στο ποτήρι του.
ΤΣΑΪ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ: Στην αρχική συνταγή αντικαθιστούμε το μισό νερό με παγωμένο χυμό ροδάκινο που προσθέτουμε μετά το βράσιμο.
ΤΣΑΙ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ: Στην αρχική συνταγή αντικαθιστούμε το μισό νερό με παγωμένο χυμό μήλου μετά το βράσιμο και προσθέτουμε 2 ξυλάκια κανέλας.
TIP ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ: Αν μας αρέσει το τσάι μας ελαφρώς ανθρακούχο, προσθέτουμε λίγη μαγειρική σόδα -στη μύτη του κουταλιού- στο ποτήρι μας.
Πηγή : doctv.gr