synoronews

Τα ομορφότερα κότερα που διασχίζουν τις θάλασσες παγκοσμίως (foto)

Εν όψει καλοκαιριού σας παρουσιάζουμε τα κομψότερα και πιο εντυπωσιακά πλεούμενα που κυκλοφορούν στις θάλασσες του κόσμου και διαγωνί...

Aν το πορτοφόλι σας σηκώνει την αγορά τέτοιων πολυτελών σκαφών, τότε είσαστε τυχεροί, αφου το Helix που ακολουθεί, τίθεται προς πώληση
Εν όψει καλοκαιριού σας παρουσιάζουμε τα κομψότερα και πιο εντυπωσιακά πλεούμενα που κυκλοφορούν στις θάλασσες του κόσμου και διαγωνίζονται για το Neptune Trophy, με το οποίο, τα βραβεία World Superyacht αναδεικνύουν το ομορφότερο γιώτ.

Ο διαγωνισμός αφορά τα τελευταία επιτεύγματα της Ιστιοπλοΐας και του yachting. Για να κερδίσουν κάποιο βραβείο τα σκάφη αναψυχής έπρεπε να είναι άνω των 30 μέτρων σε μήκος και αρκετά καινούρια, δηλαδή να είχαν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους κατά τους τελευταίους 12 μήνες.
Παρά την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, το 2011 ήταν μια καλή χρονιά για τα βραβεία superyachts. Ένα σύνολο 64 πλοίων βραβεύτηκαν, τα περισσότερα εκ των οποίων κόστιζαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Τα γιώτ αυτά ανήκουν συνήθως σε ιδιώτες, αν και έχουν συχνά ναυλωθεί για δεκάδες χιλιάδες δολάρια την εβδομάδα.

Αν και οι ιδιοκτήτες αυτών των τεράστιων σκαφών αναψυχής τείνουν να τηρούν την ανωνυμία τους, η τελετή ήταν πραγματικά μεγαλόπρεπη. Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο πολυτελές Ciragan Palace Kempinski Hotel στην Κωνσταντινούπολη.

Tango
Το πρώτο γιώτ ονομάζεται Tango και χάρισε στον Ολλανδό Feadship το βραβείο της Θαλαμηγού της Χρονιάς. Το 252,8 ποδιών σκάφος, φτιάχτηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους και διαθέτει καταλύματα για 12 άτομα, κατάστρωμα ενός ιδιοκτήτη, σαλόνι ομορφιάς, αίθουσα μασάζ και ένα υπαίθριο κινηματογράφο. Παρόλο το βάρος του, τέσσερις ισχυροί κινητήρες κινούν το Tango με την κορυφαία ταχύτητα των 22 κόμβων.

Serene

Ακολουθεί το Serene, το δέκατο μεγαλύτερο γιώτ του κόσμου και το μεγαλύτερο γιώτ που κέρδισε ποτέ βραβείο. Είναι 439,3 μέτρα μήκος, κοιμίζει 24 άτομα και η κατασκευή του κόστισε 330 εκατομμύρια δολάρια. Περιλαμβάνει ελικοδρόμιο, κινηματογράφο, χώρο για τα εταιρικά διοικητικά συμβούλια και ακόμα και ένα παιδότοπο για τα παιδιά, ενω το πλήρωμα των 52 ατόμων έχει δικά του ξεχωριστά διαμερίσματα. Φημολογείται ότι ανήκουν στο Γιούρι Σεφλερ, ιδιοκτήτη της ρωσικής εταιρείας της βότκας Stolichnaya, και είναι διαθέσιμο για ενοικίαση.


Antares III

To Antares III, αν και επισκιάζεται λίγο απο τα υπόλοιπα βραβευμένα γιώτ, αφού αριθμεί μόνο 100 μέτρα μήκος, έχει πραγματικά εκλεπτυσμένο σχεδιασμό. Χτισμένο στο ναυπηγείο Yachting Developments της Νέας Ζηλανδίας το Μάιο του 2011, το κότερο κάνει εκτεταμένη χρήση των σύνθετων δομών και έχει επικάλυψη Kevlar για αντοχή στην κρούση.


Aurelia

To τέταρτο στη σειρά, το Aurelia, το οποίο πήρε το όνομά του απο τη Λάντσια Αουρέλια, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με κινητήρα V6, κέρδισε το βραβείο ταχύτητας. Παρά τον εντυπωσιακό κραυγαλέο χρωματισμό του σκάφους, ο ιδιοκτήτης προτιμά να μείνει ανώνυμος


Helix

Aν το πορτοφόλι σας σηκώνει την αγορά τέτοιων πολυτελών σκαφών, τότε είσαστε τυχεροί, αφου το Helix που ακολουθεί, τίθεται προς πώληση. Αριθμεί 5 καμπίνες, η καθεμία με αυτόνομο μπάνιο και μπορεί να γίνει δικο σας μόνο με  42 εκατομμύρια δολλάρια!


Kaiser

To επόμενο σκάφος, ονόματι Kaiser, είναι σχεδιασμένο για να εκπληρώνει τα Γερμανικά πρότυπα του design. Δεν είμαστε σίγουροι για την απήχηση που έχουν τα περίτεχνα μαρμάρινα πατώματα ή η επένδυση απο ξύλο Ovangkol της Δυτικής Αφρικής στη Γερμανία, αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρο φανταχτερό.


Numptia

Ένας ακόμη επάξιος νικητής του Neptune award, το μήκους 229 ποδιών Numptia σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Κατασκευάστηκε για κάποιον Αμερικάνο επιχειρηματία Ιταλικής καταγωγής και κάθε αντικείμενο μέσα στο γιώτ (ακόμα και τα Θιβετιανά χαλιά) σχεδιάστηκαν ειδικά για να συμπριληφθούν σε αυτό το γιώτ.


Satori

Oι περισσότεροι ιδιοκτήτες γιώτ κρύβονται απο τα φώτα της δημοσιότητας, όχι όμως και ο Έρικ Μπένσον. Ο ιδρυτής της Pacific Coast Steel έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις, εκθειάζοντας τις αρετές της ζωής του yachting, ενω έχει ταξιδέψει με το μήκους 163 ποδιών Satori σε όλη τη Μεσόγειο και την Καραϊβική


Vertigo

Τελευταία αφήσαμε την 7η μεγαλύτερη θαλαμηγό του κόσμου, το εντυπωσιακό Vertigo του Ρούπερτ Μέρντοχ μήκους 220 ποδιών. Το έχει διακοσμήσει ο Κριστιάν Λιαιγκρ και διαθέτει γυμναστήριο καθώς και πέντε καμπίνες πολυτελείας. Αν διαθέτετε 300.000 δολλάρια για τα ανταλλακτικά, μπορεί να γίνει δικό σας για μία εβδομάδα.



Πηγή : tarantoss.blogspot.gr   

Related

blog 7051139303380709020

    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -