synoronews

Ανακαλύψτε τις ομοιότητες Ελλάδας και Ιταλίας σε μια εικαστική έκθεση!

Ιταλία και Ελλάδα μοιράζονται τις ίδιες αξίες, την ίδια κεντρική ιδέα σε ότι αφορά την τέχνη. Πρόκειται για οδούς που διασταυρώνονται ...

Ιταλία και Ελλάδα μοιράζονται τις ίδιες αξίες, την ίδια κεντρική ιδέα σε ότι αφορά την τέχνη. Πρόκειται για οδούς που διασταυρώνονται σε αναζήτηση της ομορφιάς και αποτυπώνονται σε μια έκθεση δώδεκα καλλιτεχνών.

Έκθεση Ελλήνων και Ιταλών εικαστικών εγκαινιάσθηκε πριν απο λίγες μέρες στην έδρα του πανεπιστημίου εξ αποστάσεως διδασκαλίας eCampus, στην «αιώνια πόλη». Η έκθεση οργανώθηκε επ' ευκαιρία της «παράδοσης της σκυτάλης» από την ελληνική στην ιταλική, εκ περιτροπής, προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φέρει τον εύγλωττο τίτλο «Ιταλία-Ελλάδα, Μια φάτσα μια ράτσα. Καλλιτεχνικές πρωτοπορίες και παράδοση».

Στους δώδεκα καλλιτέχνες, τα έργα των οποίων εκτίθενται στην Ρώμη, συμπεριλαμβάνονται ο Θεόδωρος Κύρκος, ο Δημήτρης Βακάλης (ο οποίος σπούδασε και δημιούργησε με ιδιαίτερα γόνιμο τρόπο επί σειρά δεκαετιών στην Ρώμη) ο Ιουλιανός Καττίνης, με καταγωγή από την Ελλάδα και τη Συρία και η Κλάρα Φαντίνι Τσαρούχα, Ιταλίδα ζωγράφος η οποία ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.

«Ιταλία και Ελλάδα μοιράζονται τις ίδιες αξίες, την ίδια κεντρική ιδέα σε ότι αφορά την τέχνη. Πρόκειται για οδούς που διασταυρώνονται σε αναζήτηση της ομορφιάς. Ο διάλογος αυτός μπορεί να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον, για την τέχνη και όχι μόνον» τόνισε, στην παρέμβασή του τελετή εγκαινίων, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ρώμη Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Από μέρους του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, η Κατερίνα Γιαννάκη θέλησε να υπογραμμίσει ότι «το μήνυμα των καλλιτεχνών αυτών είναι ότι, η Μεσόγειος είναι η θάλασσα της ειρήνης και των δικαιωμάτων, όχι των καταστροφών και των ερειπίων της Μέσης Ανατολής και της Συρίας».

«Οι Ιταλοί και οι Έλληνες έχουν προσφέρει ανεκτίμητης αξίας συμβολή στον μεσογειακό πολιτισμό και στην φάση αυτή πρέπει να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις. Η θάλασσά μας δεν μπορεί να μετατραπεί σε νεκροταφείο αδιαφορίας και εγωισμού. Η Αθήνα έδωσε την μάχη της κατά το εξάμηνο ευρωπαϊκής προεδρίας της και το ίδιο θα κάνει, τώρα, και η Ιταλία» τόνισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Σάντρο Γκότζι, υφυπουργός παρά τη προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.

Τα έργα της έκθεσης «Ιταλία-Ελλάδα, Μια φάτσα μια ράτσα. Καλλιτεχνικές πρωτοπορίες και παράδοση» θα εκτίθενται στην ιταλική πρωτεύουσα, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Related

Πολιτισμός 9042906349997264816

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -