synoronews

ΔΡΑΧΜΗ Η ΕΥΡΩ; ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΠΟΡΙΑ

Ποιον να πιστέψουμε άραγε; "Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει και να φύγει από το ευρώ για να μπορέσει να ανακάμψει σχετικά σύνοτμα η ...

Ποιον να πιστέψουμε άραγε;

"Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει και να φύγει από το ευρώ για να μπορέσει να ανακάμψει σχετικά σύνοτμα η οικονομία της» δήλωσε ο Ν. Ρουμπινί, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και γνωστός ως "γκουρού" των έγκυρων προβλέψεων της διεθνούς οικονομίας, έχοντας προβλέψει την κρίση του 2008.


Υπέρ της χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ τάχθηκε και ο κ. Λαπαβίτσας, καθηγητής στο τμήμα Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Λονδίνου, γνωστός για τις ριζοσπαστικές του απόψεις.

Δέχθηκε ότι η αποχώρηση από το ευρώ δεν θα είναι χωρίς κραδασμούς, βραχυπρόθεσμα, κυρίως στις τράπεζες και το εμπόριο, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να αντιμετωπιστούν. "Είναι όμως η μοναδική λύση που μπορεί να φέρει ορατή ανάκαμψη σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Διαφορετικά η Ελλάδα θα σέρνεται πολλά χρόνια και θα δημιουργηθεί συστημικό κοινωνικό πρόβλημα. Μια κρίση διετίας διαχειρίζεται, πολύ πιο εύκολα από μια κρίση εικοσαετίας" τόνισε
Κατά της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ επιχειρηματολόγησε ο κ. ΜακΣέιν.

Ο Βρετανός βουλευτής και υπουργός για τα ευρωπαϊκά θέματα στην κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ, είπε ότι η υποτίμηση μέσω της δραχμής δεν είναι λύση, φέρνοντας το παράδειγμα της υποτίμησης της βρετανικής λίρας τα τελευταία τρία χρόνια, που όμως δεν επέφερε θεαματική αύξηση ούτε των εξαγωγών, ούτε του τουρισμού, ούτε συνολικά βοήθησε το εξωτερικό ισοζύγιο.
Χρειάζεται αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και όχι του νομίσματος, υποστήριξε ο κ. ΜακΣέιν, τονίζοντας παράλληλα ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία σήμερα δεν έχει όραμα.

(Όλα αυτά ειπώθηκαν στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Intelligence2 greece και το BBC World News, και συντόνισε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του World News Today Ζεϊνάμπ Μπαντάουι, στο «Θέατρο» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού).
----
ΔΙΑΛΛΛΙΕΧΤΕ !!!

Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα "Financial Times" σε άρθρο με τίτλο 'Μισοτελειωμένη δουλειά η συμφωνία', εκτιμά πως όχι μόνο δεν λύνεται το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας με τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά ότι πολύ απλά δεν θα καταρρεύσει η χώρα τον... επόμενο μήνα, τονίζοντας μάλιστα πως κάθε λάθος από εδώ και στο εξής θα αποβεί μοιραίο...

"Είναι πολιτικά δύσκολο για τις κυβερνήσεις να δώσουν κι άλλα κεφάλαια. Γι’ αυτό και παραμένει ανεξιχνίαστο γιατί δεν απαίτησαν περισσότερα από τους ιδιώτες πιστωτές. Η αναδιάρθρωση του χρέους αφήνει στην Ελλάδα και τους αρωγούς της χρέος 100 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να διαγραφεί εντελώς και να αφήσει και κεφάλαια ώστε να αντιμετωπιστούν μετέπειτα «ατυχήματα» χωρίς να χρειαστεί και τρίτη διάσωση.
Αν υπάρξει κι άλλο πρόβλημα με την Ελλάδα, θα έχει προκληθεί εξαιτίας αυτού του λάθους. Και ίσως αποβεί μοιραίο".

----
Ουδείς ισχυρίζεται ότι η σύνοδος του Eurogroup έλυσε το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα. Ωστόσο, μπορεί να υποστηριχθεί βάσιμα ότι τα ξημερώματα της Τρίτης έγινε ένα σημαντικό βήμα προόδου και κυρίως ετέθησαν οι βάσεις για την αντιμετώπισή του. Η συμφωνία προσφέρει μια αξιοπρεπή λύση για το χρέος, δίνει ένα δώρο χρόνου στη χώρα μας, απομακρύνει το ενδεχόμενο της άτακτης χρεοκοπίας και απαλλάσσει την Ελλάδα από την άμεση απειλή εξόδου από την ευρωζώνη...
Πρωτοσέλιδο σχόλιο της ιστοσελίδας (ΤΟ ΒΗΜΑ).

-------
"Με μια ιστορική συμφωνία, που επετεύχθη χθες τα ξημερώματα στο Eurogroup, η Ελλάδα εξασφάλισε τη διαγραφή χρέους 107 δισ. ευρώ και ένα νέο πακέτο βοήθειας 130 δισ. Με τη συμφωνία, απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας". (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

--------
"Στο Γιούρογκρουπ αποφασίστηκε ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού. Το δάνειο θα δοθεί ολόκληρο στην αποπληρωμή του χρέους". (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

----
"Παρά τα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει η κυβέρνηση του Pedro Passos Coelho το χαϊδεμένο παιδί της τρόικα της ΕΕ της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, η χώρα είναι καρφωμένη σε βαθειά ύφεση και δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα επιστρέψει σε ανάπτυξη. Θα απαιτηθεί να βασίζεται σε ευρωδάνεια και για τα επόμενα χρόνια" (DER SPIEGEL).

------
Η Γερμανία απειλεί να υπονομεύσει τη συμφωνία τωνν130 δις ευρώ για δανειοδότηση της Ελλάδας αρνούμενη να στηρίξει το τείχος προστασίας που δημιουργήθηκε για να αποτρέψει την κρίση χρέους της ευρωζώνης να επεκταθεί.
Καθώς οι Αγορές παρενέβησαν -εν μέσω φόβων ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ν΄ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για την αποπληρωμή του χρέους- ο εκπρόσωπος της Μέρκελ είπε πως το Βερολίνο "δεν βρίσκει αναγκαίο" να αλλάξει τον σχεδιαζόμενο μηχανισμό σταθερότητας (ΕΣΜ) που θα ισχύει από τον Ιούλιο. Αλλά αρκετοί από τους συντηρητικούς βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Μέρκελ, και του μικρότερου εταίρου της γερμανικής κυβέρνησης (FDP) σχεδιάζουν να μην ψηφίσουν το σχέδιο... (The GUARDIAN).
----
Θέλετε να οδηγήσετε την Ελλάδα εκτός ευρώ και να οικοδομήσετε μια ομοσπονδιακή Ευρώπη πίσω από ένα προστατευτικό τείχος; Αναρωτιέται η ιταλίδα αρθρογράφος Barbara Spinelli, που προειδοποιεί πως αυτή η ιδέα, που έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος σε πολλούς ευρωπαίους ηγέτες κάτι που όχι μόνο δεν θα επιλύσει την κρίση, αλλά θα τερματίσει την κοινή ευρωπαϊκή κουλτούρα.


styx.gr

Related

Άρθρα 8929521112990386768

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -