Ο Ελληνας που πουλάει το «αντίδοτο»
«ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ιωδιούχου καλίου έχουν εξαντληθεί. Μέσα σε µία εβδοµάδα πουλήθηκαν 50.000 σκευάσµατα. ∆ώσαµε προτεραιότητα στην Ιαπωνία κα...
https://to-synoro.blogspot.com/2011/03/blog-post_240.html
«ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ιωδιούχου καλίου έχουν εξαντληθεί. Μέσα σε µία εβδοµάδα πουλήθηκαν 50.000 σκευάσµατα. ∆ώσαµε προτεραιότητα στην Ιαπωνία καθώς εκεί υπάρχει η µεγαλύτερη ανάγκη. Εχουµε προχωρήσει σε ενέργειες για να αυξηθεί η παραγωγή µας και να µπορούµε να συνεχίσουµε τις αποστολές σε όποιο µέρος του πλανήτη είναι αναγκαίο το φάρµακό µας».
Ο ελληνικής καταγωγής Φιλ ∆ρίτσας είναι πρόεδρος σε µίααπό τις τρεις φαρµακευτικές εταιρείες παγκοσµίως που έχουν την άδεια της Αρχής Τροφίµων και Φαρµάκων των ΗΠΑ να διαθέτουν σκευάσµατα τα οποία προστατεύουν τον θυρεοειδή αδένα από το ραδιενεργό ιώδιο που προκαλεί καρκίνο. Το όνοµα του σκευάσµατος είναι ThyroShield και πρόκειται για σιρόπι ιωδιούχου καλίου µε γεύση βατόµουρο, προκειµένουνα µην είναι δυσάρεστο στα παιδιά. Κάθε σκεύασµα κοστίζει 13 δολάρια και 25 σεντχωρίς τα έξοδα αποστολής, κάτι που σηµαίνει ότι τα έσοδα της φαρµακευτικής εταιρείας του ∆ρίτσα από τη διάθεση των σκευασµάτων την τελευταία εβδοµάδα ξεπέρασαν τα 650.000 δολάρια.
«Η τραγωδία στην Ιαπωνία έχει ευαισθητοποιήσει πολλούς πολίτες όχι µόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές άλλες χώρες σχετικά µε τους κινδύνους ενός πυρηνικού ατυχήµατος, το ίδιο ισχύει και για πολλές κυβερνήσεις», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο ∆ρίτσας που έλκει την καταγωγή του από το Κρυονέρι και την Πάτρα.
Μόλις γνωστοποιήθηκε το πυρηνικό δυστύχηµα στο Τσερνόµπιλ οι πολωνικές αρχές µοίρασαν σε 10,5 εκατ. ενηλίκους και 7 εκατ. παιδιά κορεσµένο διάλυµα ιωδιούχου καλίου. Τα αποτελέσµατα των µελετών που ακολούθησαν έδειξαν ότι στιςπεριοχές όπου δεν είχε µοιραστεί ιωδιούχο κάλιο τα κρούσµατα καρκίνουτου θυρεοειδούς έφταναν σε επίπεδα επιδηµίας.
ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ. Η αµερικανική νοµοθεσία επιβάλλει τον εφοδιασµό µε ιωδιούχο κάλιο ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσµού σε ακτίνα έως και 32 χιλιόµετρα από τα 104 πυρηνικά εργοστάσια.
«Το απόθεµα ανερχόταν σε 5 εκατ. µπουκάλια από τα οποία 1,7 εκατ. έχουν λήξει και τα υπόλοιπα έχουν ακόµα ενάµιση χρόνο ζωής», λέει στα «ΝΕΑ» ο ∆ρίτσας, ο οποίος προτείνει τη δωρεά αυτών των αποθεµάτων στην Ιαπωνία.
Πηγή : TA NEA On-line