synoronews

Κράτος «Λιγνάδηδων», κοινωνία «κυρ-Παντελήδων»

Η υπουρ­γός Πο­λι­τι­σμού «δεν γνώ­ρι­ζε» το βίο και την πο­λι­τεία του πρώην καλ­λι­τε­χνι­κού διευ­θυ­ντή του Εθνι­κού Θε­ά­τρου. Η κυ­β...

Στο πρό­σω­πο του κα­ταγ­γελ­λό­με­νου ως βια­στή, ο συ­νή­γο­ρος του είδε έναν «δυ­στυ­χι­σμέ­νο και συ­γκλο­νι­σμέ­νο άν­θρω­πο» στου οποί­ου τις πλά­τες παί­ζο­νται πο­λι­τι­κά
Η υπουρ­γός Πο­λι­τι­σμού «δεν γνώ­ρι­ζε» το βίο και την πο­λι­τεία του πρώην καλ­λι­τε­χνι­κού διευ­θυ­ντή του Εθνι­κού Θε­ά­τρου.

Η κυ­βέρ­νη­ση και ο πρω­θυ­πουρ­γός πα­ρι­στά­νουν, υπο­κρι­τι­κά και κα­τό­πιν εορ­τής, τους «ηγή­το­ρες της κά­θαρ­σης», εξαγ­γέ­λο­ντας «Κώ­δι­κες Δε­ο­ντο­λο­γί­ας», αλλά αφή­νο­ντας στο απυ­ρό­βλη­το ένα ολό­κλη­ρο οι­κο­νο­μι­κό και κοι­νω­νι­κό σύ­στη­μα το οποίο γεννά και τρέ­φει την κουλ­τού­ρα του βια­σμού και της σε­ξουα­λι­κής βίας.

Στο πρό­σω­πο του κα­ταγ­γελ­λό­με­νου ως βια­στή, ο συ­νή­γο­ρος του είδε έναν «δυ­στυ­χι­σμέ­νο και συ­γκλο­νι­σμέ­νο άν­θρω­πο» στου οποί­ου τις πλά­τες παί­ζο­νται πο­λι­τι­κά και οι­κο­νο­μι­κά παι­χνί­δια με στόχο «την κ. Μεν­δώ­νη και την κυ­βέρ­νη­ση»… Από κοντά και η δη­μο­σιο­γρά­φος του ΣΚΑΪ που ανα­ρω­τή­θη­κε «δεν είχαν γο­νείς αυτά τα παι­διά;» που έπε­σαν θύμα βια­σμού και «που γύρ­να­γαν τις νύ­χτες;».

Στους πα­ρα­πά­νω έρ­χε­ται να προ­στε­θεί και η φωνή των απα­ντα­χού «Κυρ-Πα­ντε­λή­δων», αυτών που ευ­δο­κι­μούν στα «θερ­μο­κή­πια» του φα­σι­σμού της δι­πλα­νής πόρ­τας: «Τα ‘θελε ο κώλος τους» ή «ας πρό­σε­χαν που πή­γαι­ναν».

Όλα τα πα­ρα­πά­νω είναι τα συμ­πτώ­μα­τα ενός κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κού συ­στή­μα­τος που σα­πί­ζει. Ενός συ­στή­μα­τος όπου κυ­ριαρ­χεί η κουλ­τού­ρα της ατι­μω­ρη­σί­ας, ο στιγ­μα­τι­σμός των θυ­μά­των αντί των θυτών, ο συ­στη­μα­τι­κός υπο­βι­βα­σμός της ζωής της γυ­ναί­κας και των νέων αν­θρώ­πων, αντρών και γυ­ναι­κών. Του ίδιου συ­στή­μα­τος στο οποίο οι αρχές, με την αδια­φο­ρία και την ανοχή τους, γί­νο­νται επί της ου­σί­ας συ­νερ­γοί σε τέ­τοιου εί­δους εγκλή­μα­τα, οδη­γώ­ντας στην σιω­πη­ρή νο­μι­μο­ποί­η­σή τους.

Έτσι φτά­νου­με σε ένα κρά­τος «Λι­γνά­δη­δων» και μια κοι­νω­νία «κυρ-Πα­ντε­λή­δων», όπου εκ των υστέ­ρων οι αρ­μό­διοι «πέ­φτουν απ’ τα σύν­νε­φα» και τα αστι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης ανα­κα­λύ­πτουν ξανά τη μά­στι­γα της σε­ξουα­λι­κής βίας. Σε αυτό το κρά­τος και σε αυτήν την κοι­νω­νία που «όλοι ήξε­ραν και κα­νέ­νας δεν μί­λα­γε».

Όσες λε­κτι­κές κα­τα­δί­κες και αν γί­νουν, όσες εκ­στρα­τεί­ες τύπου #metoo κι’ αν κα­τα­κλή­σουν τα μέσα κοι­νω­νι­κής δι­κτύ­ω­σης, όσοι «Κώ­δι­κες Δε­ο­ντο­λο­γί­ας» κι’ αν θε­σπι­στούν, όσοι νόμοι κι’ αν ψη­φι­στούν, η σε­ξουα­λι­κή βία (σε οποια­δή­πο­τε μορφή της) θα επι­βιώ­νει όσο πα­ρα­μέ­νουν άθι­κτα τα οι­κο­νο­μι­κά και κοι­νω­νι­κά θε­μέ­λια του εκ­με­ταλ­λευ­τι­κού συ­στή­μα­τος. Και αυτό διότι η αντι­με­τώ­πι­ση της πο­λύ­μορ­φης βίας και της σε­ξουα­λι­κής εκ­μα­τάλ­λευ­σης, το σπά­σι­μο της σιω­πής, δεν είναι ατο­μι­κή υπό­θε­ση, αλλά στοι­χείο της συλ­λο­γι­κής, ερ­γα­τι­κής-λαϊ­κής πάλης.

Απέ­να­ντι στο κρά­τος των «Λι­γνά­δη­δων» και την κοι­νω­νία των «κυρ-Πα­ντε­λή­δων» μπο­ρεί και πρέ­πει να αντι­τα­χθεί η πάλη των ερ­γα­ζό­με­νων, της νε­ο­λαί­ας, του λαού, με στόχο το ξε­ρί­ζω­μα των τα­ξι­κών αι­τιών που γεν­νούν και ανα­πα­ρά­γουν τη βία, την κοι­νω­νι­κή κα­τα­πί­ε­ση, την εκ­με­τάλ­λευ­ση και εξα­γο­ρά συ­νει­δή­σε­ων. Για μια ζωή χωρίς «Λι­γνά­δη­δες» και «κυρ-Πα­ντε­λή­δες». 

Πηγή :  atexnos.gr

https://www.facebook.com/csrework/

Related

blog 7385339998354548076

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -