Σχέση έχεις. Συντροφικότητα έχεις;
Υπάρχει τρόπος να καταλάβεις αν έχει δέσει καλά το γλυκό; Ευτυχώς, σε αντίθεση με την κρεμ μπρουλέ που δεν ξέρεις τι έχεις κάνει μέχρι να τη βγάλεις από το φούρνο, η συντροφικότητα έχει πιο εμφανή γνωρίσματα:
Η ξεκάθαρη εικόνα
Οι σχέσεις συχνά μοιάζουν ομιχλώδεις γιατί, ειδικά στην αρχή τους, η ενέργεια του καθενός σπαταλιέται στο πως νιώθει το ταίρι. Στη συντροφικότητα υπάρχει περισσότερη σιγουριά για τα συναισθήματα και η προσοχή επικεντρώνεται στο πως μπορούν να αποδεικνύονται καθημερινά.
Η συναισθηματική ακεραιότητα
Στις σχέσεις τα συναισθήματα συχνά αποκτούν μια μορφή εξάρτησης ή μπερδεύονται με ανάγκες, απωθημένα και κόμπλεξ κι έτσι ο σύντροφος μετατρέπεται σε Σωτήρα. Στη συντροφικότητα υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ των μελών του ζευγαριού και πρωτίστως του καθενός με τον ίδιο του τον εαυτό. Η συντροφικότητα αφορά δύο σταθερές, ολοκληρωμένες προσωπικότητες που νοιάζονται η μία την άλλη αλλά δεν εξαρτάται η μία από την άλλη.
Η συντροφικότητα έχει στόχους
Οι σχέσεις μπορεί να φέρουν ευχαρίστηση, έντονη και πρόσκαιρη. Όταν η σχέση περνά στο σχέδιο της συντροφικότητας, εξακολουθεί να παρέχει ευχαρίστηση αλλά βλέπει κι ένα μέλλον, κάνει σχέδια, ζητά την εξέλιξη.
Όλοι θέλουν να είναι σε σχέση/δεν θέλουν όλοι να είναι σύντροφοι
“Έτυχε”, “Το ήξερα από την αρχή πως ήταν μπελάς”, “Δεν έκανε για εμένα”. Εκφράσεις που ενδεχομένως να έχεις χρησιμοποιήσει για σχέσεις που αποδείχτηκαν καταστροφικές. Στη συντροφικότητα αναμφίβολα θα υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν θα υπάρχει η αίσθηση πως προχωράς σε ναρκοπέδιο με δική σου ευθύνη. Η συντροφικότητα μπορεί να είναι ανηφορικός δρόμος αλλά το έδαφος είναι στέρεο.
Αν δεν έχεις το μεράκι και τη διάθεση να προσπαθήσεις για μια κρεμ μπρουλέ, υπάρχει και ο σιμιγδαλένιος χαλβάς που θέλει μόνο ανακάτεμα…