synoronews

«Πατέρας και κόρη»: Το συγκινητικό βίντεο animation που αξίζει πραγματικά να δείτε!

Σπάνια μια ιστορία τόσο μικρής διάρκειας προκαλεί τόσο μεγάλη αίσθηση στο κοινό. Το μικρού μήκους animation «Πατέρας και κόρη», του Δανού Michael Dudok de Wit, κέρδισε το 2000 τις καρδιές του κοινού και το 2001 το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. Όχι άδικα.

Με φόντο το μελαγχολικό τοπίο της Βόρειας θάλασσας, ένας μπαμπάς και η κόρη του πηγαίνουν με το ποδήλατο ως την άκρη ενός λόφου που βρέχεται απ’ τον ωκεανό. Ο μπαμπάς, θα κατέβει απ’ το ποδήλατο, θα κατηφορίσει προς μια μικρή βαρκούλα, θα κοντοσταθεί, θα επιστρέψει, θα πάρει την κόρη του την πιο σφιχτή αγκαλιά και θα φύγει.

Η συνέχεια αφηγείται την επιμονή της κόρης να επιστρέφει στο ίδιο σημείο αναζητώντας τον μπαμπά της, περνώντας από την παιδική ηλικία στην εφηβεία κι από εκεί στη μητρότητα και την τρίτη ηλικία. Το γκρι, το μαύρο και το καφέ, οι σκιές και η κάπως θλιμμένη θάλασσα αγκαλιάζουν την ιστορία του «θρήνου» ενός κοριτσιού για τον χαμένο του μπαμπά, που απ’ ό,τι φαίνεται, όχι. Δεν θα επιστρέψει.

Παρακολουθήστε το



Πηγή : dinfo.gr

https://www.facebook.com/csrework/

Related

blog 304346317722117694

Δημοσίευση σχολίου

  1. Πανεμορφη ταινία. Αυτή η ταινία μιλά για την ανάγκη όλων των θυγατέρων να γνωρίζουν ότι οι πατέρες τους τους αγαπούν και δεν θα τις αφήσουν ποτέ. Το κορίτσι στην ιστορία επέστρεψε μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με εβδομάδα, μήνα με μήνα και χρόνο με το χρόνο για έναν λόγο: δεν μπορούσε να αντέξει τη σκέψη ότι ο πατέρας της την είχε εγκαταλείψει. Στην καρδιά της, ήξερε ότι την λατρεύει και δεν θα την αφήσει ποτέ έτσι. Και όμως, έπρεπε να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της απουσίας του. Έχουμε μείνει να αισθανόμαστε συνεχώς τον πόνο της, γιατί αν είχε αποφασίσει για το θέμα, δεν θα επέστρεφε - είτε θα είχε αποφασίσει ότι πρέπει να είχε πεθάνει στο νερό ή ότι την είχε εγκαταλείψει - η αγωνία της ήρθε από την αβεβαιότητα των συναισθημάτων της. Απλώς έπρεπε να ξέρει σίγουρα. Και αυτό δεν την άφησε ποτέ. Φίλοι, σύζυγος και ακόμη και τα παιδιά της δεν μπορούσαν να γεμίσουν αυτό που πρέπει να γνωρίζουν, που πρέπει να επικυρωθούν στην αγάπη του πατέρα της. Θα μπορούσε κανείς να επεκτείνει αυτήν την αλληγορία στον Θεό, την αγάπη του Πατέρα μας. Όλοι πρέπει να το ξέρουμε και αυτό. Μόνο όταν τελειώσει η ζωή της μπορεί να ανακαλύψει την αλήθεια. Το μυστηριώδες νερό έχει φύγει και στη θέση του είναι ξηρά. Επιτέλους είναι σε θέση να διασχίσει το μυστήριο για να βρει την αλήθεια. Και η αλήθεια την απελευθέρωσε - υπάρχει η βάρκα του πατέρα της και της επιστρέφει! Όλη η πίστη της ανταμείβεται και μπορεί τελικά να ξεκουραστεί. Στην ταινία φαίνεται ότι έχει πεθάνει και είναι νέα πάλι. Επανενώνεται με τον Πατέρα της και επιτέλους χαίρεται για άλλη μια φορά. Πράγματι, μπορεί κανείς να δει τα χριστιανικά στοιχεία αυτής της ιστορίας καθώς και τον όμορφο δεσμό που υπάρχει μεταξύ ενός πατέρα και μιας κόρης. Ένα πολύ συναισθηματικό σύντομο κινούμενο σχέδιο - το οποίο είναι καταπληκτικό, δεδομένου ότι δεν μιλάμε για δουλειά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο βίντεο και ακόμα πιο υπέροχο σχόλιο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -