synoronews

Κυκλοφόρησε το Kali Linux 2020.1 με νέα εργαλεία!

Το Kali Linux 2020.1 κυκλοφόρησε με νέα εργαλεία και βελτιώσεις στο theme και στο kali-undercover mode. Επίσης προσθέτει Non-Root από πρ...

Το Kali Linux 2020.1 κυκλοφόρησε με νέα εργαλεία και βελτιώσεις στο theme και στο kali-undercover mode. Επίσης προσθέτει Non-Root από προεπιλογή και ένα νέο Kali installer.

Με την συγκεκριμένη έκδοση όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, το Kali Linux μεταφέρθηκε σε ένα μη εξουσιοδοτημένο χρήστη root και ανακοίνωσε επίσης την NetHunter Rootless Edition.

Kali Linux 2020.1

Νωρίτερα φέτος, η ομάδα kali Linux ανακοίνωσε τη μετάβαση στον ” προεπιλεγμένο χρήστη non-root”, τις αλλαγές που θα ισχύσουν με την έκδοση 2020.1.

Παλαιότερα το kali κληρονόμησε την προεπιλεγμένη πολιτική root από τους προκατόχους του, ξεκινώντας από το Kali 2020.1 δεν υπάρχει πλέον ένας superuser λογαριασμός και ο προεπιλεγμένος χρήστης είναι πλέον ένας τυποποιημένος, μη προνομιούχος χρήστης.

Μια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η Single Installer Image του λειτουργικού, το Kali δεν προσφέρει πλέον images για κάθε desktop περιβάλλον (DE). Αντ ‘αυτού, παρέχουν τώρα μία μοναδική εικόνα εγκατάστασης και σας ζητούν να επιλέξετε το desktop περιβάλλον σας.

Η νέα έκδοση επιτρέπει επίσης στους χρήστες να επιλέξουν τα εργαλεία που θα συμπεριληφθούν στην εγκατάσταση. Για να εγκαταστήσετε ένα προσαρμοσμένο image εκτός από τα Xfce και τα προεπιλεγμένα πακέτα, απαιτείται σύνδεση στο Internet.

Με τo Installer image, το live mode δεν περιλαμβάνεται, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε live mode, τότε πρέπει να έχετε μια live εικόνα εγκατάστασης.

Οι εικόνες ARM για το 2020.1 εξακολουθούν να λειτουργούν ως root από προεπιλογή και το Pinebook Pro δεν περιλαμβάνεται στην έκδοση 2020.1, “Εργαζόμαστε ακόμα για να το προσθέσουμε και μόλις είναι έτοιμο θα το δημοσιεύσουμε”.

NetHunter Rootless

Η πλατφόρμα mobile pentesting έρχεται επίσης με νέες βελτιώσεις με μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε root το τηλέφωνό σας για να τρέξετε την Kali NetHunter.

Ακολουθούν οι τρεις εκδόσεις NetHunter

  • NetHunter – Χρειάζεται rooted συσκευές με προσαρμοσμένη ανάκτηση και patched πυρήνα. Δεν έχει περιορισμούς. Οι εικόνες για συγκεκριμένες συσκευές είναι διαθέσιμες εδώ.
  • NetHunter Light – Χρειάζεται rooted συσκευές με προσαρμοσμένη ανάκτηση αλλά δεν έχει προσαρμοσμένο πυρήνα. Έχει μικρής σημασίας περιορισμούς, δηλαδή δεν υπάρχει WiFi ή υποστήριξη HID. Εικόνες σχετικές με την αρχιτεκτονική είναι διαθέσιμες εδώ.
  • NetHunter Rootless – Εγκαταστήσιμο σε όλες τις μη τροποποιημένες συσκευές που χρησιμοποιούν το Termux. Μερικοί περιορισμοί, όπως η έλλειψη υποστήριξης db στο Metasploit και καμία άδεια root. Οι οδηγίες εγκατάστασης διατίθενται εδώ.

Με το NetHunter Rootless, ο χρήστης που δεν είναι root έχει επίσης πλήρη δικαιώματα στο chroot, λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα πρωτόκολλα containers.

Νέα themes που περιλαμβάνονται για τους χρήστες του Gnome, περιλαμβάνουν τόσο τις light όσο και τις dark εκδόσεις. Επίσης αντικαθίστανται τα εικονίδια που χρησιμοποιούνται στο μενού.

Οι βελτιώσεις έγιναν με τη λειτουργία Kali-Undercover για να γίνει πιο συναρπαστική με τη χρήση ενός λειτουργικού συστήματος Windows.

Νέα πακέτα & Python 2

Χρησιμοποιούνται νέα εργαλεία όπως cloud-enum, emailharvester, phpggc, sherlock, splinter και έχουν αναβαθμιστεί και τα λίγα υπάρχοντα εργαλεία.

Καθώς η Python 2 έφτασε στο τέλος της ζωής την 1η Ιανουαρίου 2020, τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν με βάση την Python 2 αφαιρούνται.

Οι υπάρχοντες χρήστες μπορούν να αναβαθμιστούν στη νέα έκδοση και οι νέες images μπορούν να «κατέβουν» από εδώ.

Πηγή : secnews.gr

https://www.facebook.com/csrework/

Related

blog 225039575425753353

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -