Γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε πιο θετικά
Η συμπόνια απέναντι στον εαυτό μας κάνει να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις επαγγελματικές αποτυχίες και τα τυχόν προβλήματα υγείας. Όλοι έχο...
Όταν κάνουμε ένα κλικ στο μυαλό μας, αποκτάμε περισσότερα οφέλη και για την υγεία μας. Έρευνα δείχνει ότι η θετική σκέψη είναι ένας απίστευτα σημαντικός και αποτελεσματικός τρόπος να βελτιώσουμε τη διάθεση, τη σωματική υγεία, τα επίπεδα ενέργειας, τη συγκέντρωση, την παραγωγικότητα και πολλά ακόμα. Έχει αποδειχθεί εξάλλου ότι οι θετικοί άνθρωποι είναι καλύτεροι στο να επιλύουν προβλήματα και να διαχειρίζονται τις δυσκολίες.
Χτίστε τη δεξιότητα. Μην περιμένετε ότι θα ξυπνήσετε ένα πρωί και θα είστε η Πολυάννα. Χρειάζεται εξάσκηση και πρόβα. Μία καλή αρχή είναι ο διαλογισμός για μισή ώρα κάθε μέρα. Αυτό ενεργοποιεί πιο δυνατές συνδέσεις σε ένα σημείο κλειδί του εγκεφάλου, όπου ρυθμίζονται τα θετικά συναισθήματα. Μία άλλη τακτική είναι να σημειώνετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες.
Μοιράστε λίγη καλοσύνη. Μία από τις πιο ισχυρές στρατηγικές για να νιώσετε πιο θετικά είναι να είστε γενναιόδωροι με τους άλλους ανθρώπους. Στείλτε ένα γλυκό σημείωμα, κρατήστε την πόρτα για κάποιον στη δουλειά ή φτιάξτε σε ένα φίλο σας το αγαπημένο του φαγητό. Όσο περισσότερο βοηθάμε, τόσο καλύτερα νιώθουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Αντί να περιμένουμε τη θετική στάση από τους άλλους, την προσφέρουμε εμείς.
Τροφοδοτήστε τις σχέσεις σας. Ένας ακόμα λόγος για να βάλετε σε προτεραιότητα τον ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας. Ακόμα και ένα υποστηρικτικό γραπτό μήνυμα σε ένα δικό σας άνθρωπο που το έχει ανάγκη, μας βοηθά να επανέλθουμε και να πάρουμε περισσότερη δύναμη.
Φροντίστε τον εαυτό σας. Η συμπόνια απέναντι στον εαυτό μας κάνει να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις επαγγελματικές αποτυχίες και τα τυχόν προβλήματα υγείας. Μην ξεχνάτε όμως ότι είναι οκ και να θυμώνετε. Όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εκδηλώσει όλη την γκάμα των συναισθημάτων, διατηρούμε και μία εσωτερική ισορροπία. Όταν εκφράζουμε το θυμό μας τη στιγμή που συμβαίνει κάτι, δεν φτάνουμε ποτέ στο σημείο να χάνουμε την ψυχραιμίας μας και να ξεπερνάμε τα όρια.
Πηγή : filoitexnisfilosofias.com