synoronews

Άτυπος καταυλισμός στα Διαβατά - Εκατοντάδες πρόσφυγες για τρίτη ημέρα

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες διέμειναν για δεύτερη νύχτα χθες έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά καθώς επιμένουν στο αίτημα ...

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες διέμειναν για δεύτερη νύχτα χθες έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά καθώς επιμένουν στο αίτημα τους να περάσουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε σκηνές, με φωτιές για να ζεσταθούν έμειναν και χθες το βράδυ εκατοντάδες πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, έξω από το hotspot Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί του Σαββάτου οι πρόσφυγες προχώρησαν σε συνέλευση, σύμφωνα με το ThessNews , προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν στη συνέχεια.

Παράλληλα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών κάποιες οικογένειες αποχώρησαν από το σημείο.

Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν εξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου ακολουθώντας ανώνυμο κάλεσμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πορεία προς τα βόρεια σύνορα ώστε να προχωρήσουν στην κεντρική Ευρώπη.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι τεταμένη τις τελευταίες ημέρες καθώς μετά από ψευδές κάλεσμα στο διαδίκτυο που έκανε λόγο για άνοιγμα των συνόρων με τη Βόρεια Μακεδονία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, και από άλλες δομές, συγκεντρώθηκαν στα Διαβατά προκειμένου να μεταβούν στην Ειδομένη.

Μάλιστα, λόγω των διάφορων εστιών που έφτιαξαν πρόχειρα οι διαμένοντες στον άτυπο καταυλισμό για να ζεσταθούν, σε παρακείμενο σημείο που έχει μετατραπεί σε χωματερή, ξέσπασε πυρκαγιά.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο και έσβησε αμέσως τη φωτιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ήταν κοινό μυστικό», Πρόσφυγες και εκπρόσωποι μιλούν για τη φήμη για άνοιγμα των συνόρων

Χθες, ωστόσο, δεκάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν και στον Σταθμό Λαρίσης κάνοντας κατάληψη στις σιδηροδρομικές γραμμές, αναγκάζοντας την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει σε διακοπή των δρομολογίων.

Αίτημα τους ήταν η άμεση μεταφορά τους στα ελληνοσκοπιανά σύνορα προκειμένου να περάσουν στη Βόρεια Μακεδονία και από εκεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συναντήθηκε με εκπροσώπους των προσφύγων, ενώ κρατικοί φορείς διαβεβαίωναν πως οι φήμες περί ανοίγματος των συνόρων ήταν αναληθείς.

Πρόσφυγες που μίλησαν στο Sputnik, εξήγησαν γιατί θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, ενώ ο εκπρόσωπος της συριακής κοινότητας στην Ελλάδα, Σλίμπι Αϊμάν, ανέφερε ότι οι ελληνικές Αρχές ήταν ενήμερες για την όλη κατάσταση, προτού τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο καθώς οι φήμες για τα σύνορα κυκλοφορούσαν περίπου δύο μήνες.

Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν εξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου ακολουθώντας ανώνυμο κάλεσμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πορεία προς τα βόρεια σύνορα ώστε να προχωρήσουν στην κεντρική Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών, σημείωσε ότι έπεσαν «θύματα παραπληροφόρησης».

Παράλληλα, Ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα», εκφράζοντας την εκτίμηση πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σταδιακά.



Related

blog 3951389310036825206

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -