synoronews

Χαμογέλα κι αδιαφόρησε

Οι άνθρωποι αγαπούν να κριτικάρουν το καθετί. Όχι για ό,τι αφορά τον εαυτό τους, αλλ ό,τι έχει να κάνει με τους άλλους. Και δεν αναφέρο...

Οι άνθρωποι αγαπούν να κριτικάρουν το καθετί. Όχι για ό,τι αφορά τον εαυτό τους, αλλ ό,τι έχει να κάνει με τους άλλους. Και δεν αναφέρομαι στην κριτική την καλοπροαίρετη, που έχει σκοπό να σε βοηθήσει ως άνθρωπο. Μιλάω για εκείνη που πίσω της κρύβει κακία και μοχθηρία, που στερείται ουσιαστικών επιχειρημάτων. Ναι, υπάρχουν πάρα πολλοί που θέλουν το καλό σου και νοιάζονται για σένα. Χωρίς καν να έχουν αναρωτηθεί ότι οι επιλογές σου είναι αυτές που σε καθορίζουν.

Δεν τους έχει πει ποτέ κανένας ότι δεν είναι τέλειοι κι αλάνθαστοι. Το επιχειρούν γιατί δεν κατάφεραν ποτέ να πραγματοποιήσουν όλα αυτά που επιθυμούσαν. Αφήνουν την άσχημη πλευρά τους να κυριαρχήσει και τρελαίνονται όταν βλέπουν κάποιον να πετυχαίνει στη ζωή του.

Έτσι έγιναν εγωκεντρικοί, νάρκισσοι, ανασφαλείς κι ακαλλιέργητοι. Μοναδικός τους σκοπός είναι να σε βλάψουν. Με πρακτικές προσβλητικές. Κυρίως, δείχνοντας ένα ψεύτικο πρόσωπο. Λες κι είσαι χαζός και δε θα καταλάβεις ότι σε κοροϊδεύουν.

Γι’ αυτό, η καλύτερη εκδίκηση που μπορείς να τους προσφέρεις είναι το χαμόγελό σου. Να βάζεις εσένα πάνω απ’ όλους. Όχι, δεν είναι εγωιστικό αυτό. Είναι μια μεγάλη αλήθεια, αφορά τη διαδρομή που λαχταράς να ακολουθήσεις.

Υπάρχει μια μεγάλη παγίδα σε όλο αυτό που επιβάλλεται να την αποφύγεις. Μην προσπαθήσεις να γίνεις σαν αυτούς που δε θέλουν να σε βλέπουν να προοδεύεις και να κατακτάς τους στόχους σου. Κι αν κρίνεις πως το σωστότερο είναι να τους εκδικηθείς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τότε δε θα σε αναγνωρίζεις. Δε θα σου αξίζει να ρίξεις τόσο χαμηλά το επίπεδό σου.

Θα ποτίσεις την ψυχή σου με αρνητικότητα και μίζερα συναισθήματα. Και πίστεψέ με, είναι το τελευταίο πράγμα που θες να σου συμβεί. Δε θα σε οδηγήσει πουθενά. Ο καλός φυσικά και βλέπει καλό όταν είναι αποφασισμένος να πετύχει. Γιατί ξέρει τον τρόπο. Χωρίς να τον απασχολούν οι δυσκολίες που θα συναντήσει στο δρόμο του.

Εργάζεται με σκοπό να γίνει αυτό που θέλει, χωρίς να τον ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Δε ζηλεύει και δε μεμψιμοιρεί. Κοιτάζει το μέλλον χωρίς να είναι προσκολλημένος στο παρελθόν του. Στηρίζεται –αποκλειστικά και μόνο– στις δικές του δυνάμεις. Ακούει και την καρδιά του, δε θεωρεί ότι το μυαλό είναι εκείνο που μας καθοδηγεί. Ψάχνει τις απαραίτητες ισορροπίες. Και δεν τα παρατάει ποτέ.

Μπαίνει αποφασισμένος στη μάχη χωρίς να επηρεάζεται. Γνωρίζει πολύ καλά ότι στην εποχή μας οι τοξικοί άνθρωποι πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς. Έχει φροντίσει ώστε να τους κατατροπώνει μόνο με το χαμόγελο και την αδιαφορία του. Δυο πανίσχυρα όπλα που τα χρησιμοποιείς όταν σέβεσαι τον εαυτό σου.

Να είσαι περήφανος για ό,τι έχεις καταφέρει. Επικεντρώσου στις λάμψεις χαράς και μην ψάχνεις το νόημα στα σκοτάδια. Χρησιμοποίησε κάθε στιγμή σου, εκμεταλλεύσου το κάθε χρώμα που υπάρχει στην παλέτα σου και γράψε το δικό σου σενάριο για το παραμύθι σου. Η θετική ενέργεια που πηγάζει απ’ την ψυχή μας είναι το καλύτερο φάρμακο. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα αρνητικά συναισθήματα χωρίς καμία παρενέργεια.

Να ακούς μόνο αυτούς που θέλουν να σε δουν να εξελίσσεσαι. Θα τους καταλάβεις εύκολα. Η αγάπη τους για σένα φαίνεται στα μάτια τους. Δε ζητούν τίποτα κι οι συμβουλές τους είναι πολύτιμες. Για τους υπολοίπους, αδιαφόρησε. Και κάθε φορά που τους συναντάς, χάρισέ τους την αγάπη σου. Άφησέ την να κάνει τη δουλειά της. Συναισθήματα ικανοποίησης και πληρότητας θα σε κυριεύσουν.

Να είσαι ευτυχισμένος. Χωρίς τον πόνο που σου προκάλεσαν εσκεμμένα. Δε χωράει στην καρδιά σου. Παραμέρισε οτιδήποτε σε χαλάει κι απόλαυσε το μερίδιο ευτυχίας που σου αναλογεί. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σου το στερήσει.

Γράφει ο Δημήτρης Μπότης



Πηγή : pillowfights.gr

Related

blog 8484503061618297243

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -