synoronews

Ο τυφώνας «Χάρβεϊ» έφτασε στο Τέξας (vid)

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής έχει κηρυχθεί η πολιτεία του Τέξας, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ πλησιάζει το αμερικανικό έδαφος προκαλώντας σ...

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής έχει κηρυχθεί η πολιτεία του Τέξας, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ πλησιάζει το αμερικανικό έδαφος προκαλώντας στο πέρασμά του τον απόλυτο πανικό.

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής το Τέξας


Σημειώνεται πως η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση φυσικής καταστροφής καθιστά δυνατή την άμεση εκταμίευση των ομοσπονδιακών κονδυλίων για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ όπως μετέδωσαν τα διεθνή Μέσα υπέγραψε ένα έγγραφο με το οποίο η Πολιτεία του Τέξας κηρύσσεται σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

«Κατόπιν του αιτήματος του κυβερνήτη του Τέξας (σ.σ. Γκρεγκ Άμποτ), υπέγραψα την κήρυξη φυσικής καταστροφής ώστε να καταστεί δυνατή η χορήγηση βοήθειας από το ομοσπονδιακό κράτος», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Τα διεθνή Μέσα αναφέρουν πως βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τις ακτές του Κόρπους Κρίστι, στο Τέξας, με τους ανέμους να πνέουν έως 215 χιλιόμετρα την ώρα

Ο Γκρεγκ Άμποτ, ο κυβερνήτης του Τέξας, είπε ότι ο Χάρβεϊ είναι «ένας πολύ σύνθετος και επικίνδυνος»τ υφώνας, προειδοποιώντας ότι η άφιξή του μπορεί να προκαλέσει «μεγάλη καταστροφή».

«Το κατεπείγον μήνυμά μου στους συμπατριώτες Τεξανούς είναι, αν ζείτε σε περιοχή όπου έχει διαταχθεί εκκένωση πρέπει να λάβετε υπόψη σας αυτή τη συμβουλή και να φύγετε μακριά όσο ακόμη μπορείτε» τόνισε ο κυβερνήτης καλώντας τους κατοίκους να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο.


Αναβαθμίστηκε στο 4 της κλίμακας ο τυφώνας Χάρβεϊ

Ο Χάρβεϊ έχει ενισχυθεί και θεωρείται τυφώνας κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, όπως ανακοίνωσε το κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων.

Ενδέχεται μάλιστα να αποδειχθεί το χειρότερο καιρικό φαινόμενο που έχει πλήξει την αμερικανική ήπειρο μετά τον τυφώνα Κατρίνα, καθώς συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 190 χιλιομέτρων την ώρα. Το απόγευμα βρισκόταν σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων από το Κόρπους Κρίστι.
Περίπου 40 πτήσεις ακυρώθηκαν ή ματαιώθηκαν

Σε περιοχές του Τέξας εκτιμάται ότι θα πέσουν έως και 97 εκατοστά βροχής ενώ η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει ακόμη και κατά 3,7 μέτρα.

Πολλές κοινότητες στο νότιο Τέξας έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι φεύγουν εθελοντικά. Ματαιώθηκαν επίσης τα μαθήματα για τη Δευτέρα σε δεκάδες σχολεία κατά μήκος των ακτών, σε μια περιοχή από το Κόρπους Κρίστι μέχρι το Γκάλβεστον, όπου ζουν 5,8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Περίπου 40 πτήσεις ακυρώθηκαν ή ματαιώθηκαν.

Ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει να περάσει το Σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ αλλά στη συνέχεια, στις αρχές της εβδομάδας, σχεδιάζει να επισκεφθεί το Τέξας, όπως είπε η εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ζητήθηκε από τους πολίτες να γράψουν στο χέρι τους το όνομά τους και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης

Την ίδια στιγμή παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η παραίνεση του δημάρχου της περιοχής σε όσους έχουν επιλέξει να παραμείνουν, να γράψουν στο μπράτσο τους με μαρκαδόρο το όνομά τους και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής τους.

Φόβοι στις αμερικανικές αρχές

Οι αμερικανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο τυφώνας Χάρβεϊ είναι ο πλέον καταστροφικός των τελευταίων 12 ετών.

Τα διεθνή Μέσα αναφέρουν πως βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τις ακτές του Κόρπους Κρίστι, στο Τέξας, με τους ανέμους να πνέουν έως 215 χιλιόμετρα την ώρα.

Έξι εκατομμύρια κάτοικοι σε παράκτιες περιοχές του Τέξας, του Μισισίπι και της Λουιζιάνας προετοιμάζονται για να τον αντιμετωπίσουν.

Οι Αμερικανοί έχουν εισβάλει σε σούπερ μάρκετ και έχουν αδειάσει τα ράφια, δίνοντας μάχη για λίγο εμφιαλωμένο νερό και τρόφιμα.

O τυφώνας Χάρβεϊ, υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, ενώ αυτή την ώρα κινείται προς την ενδοχώρα αφού πέρασε ενισχυμένος στην κλίμακα 4 από τις παράκτιες περιοχές Πορτ Αράνσας και Πορτ ο Κόνορ με ανέμους που άγγιξαν τα 215 χιλιόμετρα την ώρα.

Μεγάλες οι μέχρι στιγμής καταστροφές

Από το πέρασμα του τυφώνα σημειώθηκε έκρηξη σε βενζινάδικο, ξεριζώθηκαν στέγες σπιτιών, καταστράφηκαν τοίχοι ξενοδοχείων και κατοικιών. Παράλληλα, έχει σημειωθεί διαρροή αερίου και προπανίου.

Πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα κάνουν λόγο και για τραυματίες σε οίκο ευγηρίας όπου κατέρρευσε στέγη.
Έξι εκατομμύρια κάτοικοι σε παράκτιες περιοχές του Τέξας, του Μισισίπι και της Λουιζιάνας προετοιμάζονται για να τον αντιμετωπίσουν



Πηγή : zougla.gr

Related

blog 8373443941427364413

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -