synoronews

Όταν σταματήσεις να ψάχνεις wifi θα συνδεθείς με την πραγματική ζωή

Οι άνθρωποι έτειναν, τείνουν και θα τείνουν να ενώνονται με αόρατες δυνάμεις μεταξύ τους. Όταν όμως αναφερόμαστε στον εικοστό πρώτο αιών...

Οι άνθρωποι έτειναν, τείνουν και θα τείνουν να ενώνονται με αόρατες δυνάμεις μεταξύ τους. Όταν όμως αναφερόμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα, μιλάμε για μια δύναμη που υπερβαίνει όλες τις υπόλοιπες και τις προηγούμενες με τρόπο ισχυρότερο του μεταφυσικού. Δεν είναι κακή ούτε καλή, είναι παγκόσμια κι είναι ιντερνετική.

Η δύναμη αυτή την ίδια στιγμή που μπορεί να σε πάρει απ’ το χέρι και να σε ταξιδέψει ανέξοδα στην άλλη άκρη του πλανήτη για να δεις ή να ακούσεις αυτούς που αγαπάς, την ίδια στιγμή μπορεί να σου δώσει μια σφαλιάρα που θα σε οδηγήσει σε μια άνιση μάχη μαζί της.

Αν η δύναμη αυτή ήταν μαγνητική, τότε δε θα είχε θετικό κι αρνητικό πόλο γιατί κάθε όψη της είναι εξίσου θελκτική σε οποιοδήποτε αντικείμενο, το οποίο όχι μόνο δεν απωθείται, αλλά αντίθετα έλκεται ακατάπαυστα και κυρίως πολλαπλασιαστικά.

Αυτή την έλξη μπορεί εύκολα να την αναγνωρίσει κανείς στην καθημερινότητά του, αν σκεφτεί ότι η ανάγκη του να παραμείνει συνδεδεμένος στο ίντερνετ είναι πιο ισχυρή απ’ το να φάει φαγητό, δεδομένου ότι είτε μπορεί να ξεχαστεί επί ώρες μπροστά σε μια οθόνη είτε γιατί μπορεί να ψιλοτρώει με το κινητό στο χέρι.

Το ίδιο μπορεί να πάθει κανείς, βέβαια, όταν γνωρίσει έναν νέο κι ενδιαφέροντα άνθρωπο· μπορεί να σαγηνευτεί τόσο πολύ απ’ τον χαρακτήρα του που να κρέμεται απ’ τα λόγια του και να αδημονεί για την επόμενη συνάντησή τους. Στην περίπτωση του ανθρώπινου παράγοντα, όμως, η πιθανότητα του να υπάρξει κορεσμός ή ξενέρωμα είναι πιο πιθανή από αυτή του διαδικτύου.

Το ίντερνετ δεν το βαριέσαι ποτέ, γιατί πάντα έχει να σου προσφέρει κάτι καινούργιο, κάτι πιο συναρπαστικό απ’ το προηγούμενο και κάτι πιο όμορφο από μια άσχημη πραγματικότητα. Έχει αυτό το κάτι που το κάνει το κάτι άλλο.

Ορισμένοι μπορεί να γελούσαν ή να ανησυχούσαν κάποτε με την ανάγκη κάποιων παιδιών να δημιουργούν φανταστικούς φίλους που μοιράζονταν μαζί τους την καθημερινότητά τους, φαντάσου τώρα πώς βλέπουν τα παιδιά αυτούς που που χαμογελούν ή μιλούν σε μια κατασκευή που ονόμασαν τηλεφωνική συσκευή!

Αδιάφορο, θα σκεφτείς, γιατί είτε θα πρόκειται για παιδιά άλλων είτε γιατί ποια παιδιά στο κάτω-κάτω δε γνωρίζουν τι θα πει κινητή τηλεφωνεία και ίντερνετ;

Κι αφού, λοιπόν, μικροί μεγάλοι έχουν γνώση αυτής της νέας πραγματικότητας γιατί κάποιες φορές φαντάζει τόσο δυσδιαχείριστη ή ακόμη χειρότερα κι απελπιστική; Γιατί όση πρόοδο κι αν φέρει σε κάποιους τομείς τις ζωής μας άλλη τόση οπισθοχώρηση προκαλεί σε κάποιους άλλους.

Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί, αν όχι οπισθοχώρηση όταν η ύπαρξη μιας δύναμης αποδυναμώνει την ουσία της ανθρώπινης επαφής;

Όταν αυτή η δύναμη δεν ενισχύει την οπτική επαφή, όταν τα στόματα σωπαίνουν και τα δάχτυλα ρολάρουν άσκοπα ή πληκτρολογούν αδιάκοπα, όταν οι άνθρωποι είναι δίπλα και συνάμα χιλιόμετρα μακριά, δε μιλάμε για επαφή, δε μιλάμε για πρόοδο, γιατί απλά δε μιλάμε.

Αντίθετα μιλάει η εικόνα από μόνη της. Μια χούφτα άνθρωποι γύρω από ένα τραπέζι μουγκοί κι όμως συνάμα φωτισμένοι απ’ το φως των κινητών τους. Μια χούφτα άνθρωποι αναζητούν άλλους ανθρώπους και δε σηκώνουν τα μάτια τους να δουν ότι κάθονται δίπλα τους.

Συντάκτης: Τζούλια ΡακογιάννηΠηγή : pillowfights.gr

Related

blog 9039436343652410846

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μαλώνουμε με όσους αγαπάμε πιο πολύ

Τσακωμοί κι εντάσεις, φιλιά κι αγκαλιές. Τσιρίδες και σπάσιμο αντικειμένων, αγάπες και λουλούδια. Λόγια αγανάκτησης κι όρκοι παντοτινοί....

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Live Traffic

item