synoronews

Μην ξεγελιέσαι απ' τα παραφουσκωμένα συναισθήματα! [music video]

Lovers from carmentyrrell.co.uk Κωνσταντίνα Γρημάνη Η μιζέρια δεν έχει φύλο, δεν έχει ηλικία, δεν έχει κουλτούρα και κοινωνική τά...

Lovers from carmentyrrell.co.uk
Κωνσταντίνα Γρημάνη
Η μιζέρια δεν έχει φύλο, δεν έχει ηλικία, δεν έχει κουλτούρα και κοινωνική τάξη. Άνθρωποι μαθημένοι να μοιρολογούν για τη φαινομενικά κακή τους τύχη, χωρίς όμως καμία απολύτως πρόθεση να δουλέψουν πάνω στα κακώς κείμενα και να τα διορθώσουν.

Μπορεί να τους συναντήσεις στην άκρη ενός μπαρ με ύφος σοβαρό, σχεδόν μυστήριο, να πίνουν το ποτό τους αμίλητοι, καθώς η άδικη μοίρα πήρε από κοντά τους όποιον αγάπησαν. Βλέπεις, όλοι τους πολεμούν και τους σαμποτάρουν κι αυτό το άτιμο το σύμπαν συνωμοτεί για να τους καταστρέψει. Λες και δεν έχει δουλειά να κάνει κοτζάμ σύμπαν.

Τη βρίσκουν με τη μιζέρια τους, όταν φυσικά δεν είναι απασχολημένοι με τις νέες τάσεις της χρονιάς, ανάμεσα σε κομμωτήρια κι αποτριχώσεις. Μη μασάς απ' την τόση κλάψα. Γνωρίζοντάς τους καλύτερα, καταλαβαίνεις πως εκείνοι και μόνο εκείνοι, με την αλαζονική τους στάση, έκαναν συντρόφους, φίλους, ακόμη και συγγενείς να παθαίνουν επαναλαμβανόμενες νευρικές κρίσεις στο άκουσμα του ονόματός τους.

Διότι ο άνθρωπος που έχει όντως σοβαρά προβλήματα, τα οποία δικαιολογούν τη μόνιμη κλάψα -αν δικαιολογείται- δε θα κάνει επίδειξη αυτής, ούτε θα φοβηθεί μήπως και χαλάσει η κουπ την ώρα της κορύφωσης του δράματός του.

Θα τους ακούσεις ουκ ολίγες φορές να κρίνουν το -ας γελάσω- άλλο τους μισό. Τι είπε, τι φόρεσε, τι ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα. Έχουν μια εμμονή να προσπαθούν να δείξουν ότι έχουν άποψη επί παντός επιστητού, χωρίς ωστόσο να παραθέσουν κανένα επιχείρημα που να την τεκμηριώνει.

Αν δεν ακολουθήσεις τις οδηγίες τους, μπορούν μέσα σε δευτερόλεπτα να μεταμορφωθούν από γλυκά γατάκια, σε θηρία ικανά να σε κατασπαράξουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρεις ποτέ πώς ακριβώς θα αντιδράσουν κι αυτό κάνει τη συμβίωση μαζί τους ακόμη δυσκολότερη.

Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας δεν αντέχουν να είναι με συντρόφους ισότιμους ή ανώτερούς τους. Προτιμούν να συναναστρέφονται με ανθρώπους σε κατώτερη επαγγελματική ή οικονομική βαθμίδα. Θα επιλέξουν συντρόφους με χαμηλή αυτοπεποίθηση, συχνά μικρότερούς τους σε ηλικία, οι οποίοι είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμοι.

Αν είσαι σύντροφος ή υποψήφιος σύντροφος αυτής της προσωπικότητας, δεν είσαι και πολύ τυχερός. Αρχικά δείχνουν ιδιαίτερα τρυφεροί, περιποιητικοί και δοτικοί με αποτέλεσμα να πιστέψεις ότι πέτυχες κελεπούρι.

Θα σε ανεβάσουν στα ύψη, θεοποιώντας σε, αφού ήρθες σαν τον ήρωα του παραμυθιού να τους σώσεις απ' τον κακό δράκο. Η αντίδρασή τους όμως, απ' τη στιγμή που θα αρνηθείς να τους κάνεις κάποιο χατίρι ή να πας με τα νερά τους, θα σε ξαφνιάσει δυσάρεστα.

Θα τους δεις συχνά να υπερβάλουν σε όλα τους τα υποτιθέμενα συναισθήματα: χαρά, λύπη, έρωτα ή μίσος. Οι αντιδράσεις τους θα είναι έντονες έως εκρηκτικές σε κάτι που εσύ κι ο οποιοσδήποτε άλλος θα θεωρήσει σχεδόν μη άξιο λόγου.

Έχουν την τάση να λένε το «σ’ αγαπώ» υπερβολικά γρήγορα. Θα σε αποκαλέσουν άνθρωπο της ζωής τους, αλλά ποτέ μα ποτέ δε θα σου το αποδείξουν, γιατί πολύ απλά δεν ισχύει. Το έχουν πει και σε άλλους πριν από σένα και θα το πουν σε άλλους τόσους μετά. Αυτό που επιδιώκουν δεν είναι να σου δείξουν αγάπη και τρυφερότητα, αλλά να την εισπράξουν οι ίδιοι, ως γνήσιοι νάρκισσοι κι εγωιστές.

Μην ξεγελιέσαι απ' τα παραφουσκωμένα τους συναισθήματα. Οι άνθρωποι με εξάρσεις και γρήγορη εναλλαγή συναισθημάτων, δεν προλαβαίνουν να εμβαθύνουν σε αυτά. Είναι ανίκανοι να έχουν μία ουσιαστική προσέγγιση του δικού σου κόσμου, καθώς η ενσυναίσθησή τους εγκλωβίζεται στο εγώ τους.

Θα καταλάβεις ότι είναι κενοί συναισθηματικά απ' το ότι δε θα φροντίσουν ποτέ να σε γνωρίσουν σε βάθος. Να ενδιαφερθούν για τα δικά σου προβλήματα ή να σε βοηθήσουν σε κάτι, χωρίς να προσδοκούν κάποιο κέρδος.

Την ώρα που θα δίνουν την παράσταση, θα τους δεις να μπαίνουν άριστα στο πετσί του ρόλου. Ίσως να ξεγελαστούν ακόμη κι οι ίδιοι και να πιστέψουν ότι πράγματι νιώθουν πράγματα.

Όμως είναι ελάχιστες οι φορές που ένα «σ’ αγαπώ» που λέχθηκε γρήγορα, είναι αληθινό κι αυτό θα συνοδεύεται πάντα από πράξεις που το αποδεικνύουν. Σχεδόν ποτέ μεγάλα λόγια που ειπώθηκαν -χωρίς να έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο θα έχουν τεθεί οι βάσεις για να εξελιχτούν συναισθήματα- δεν είναι αληθινά.

Όσο εύκολα και γρήγορα σου «δοθούν» τόσο εύκολα θα εξαφανιστούν και θα εμφανιστούν μετά από λίγο πιασμένοι χέρι-χέρι με το επόμενο θύμα τους. Μπαίνοντας σε ένα καινούριο love story, μέσα απ' το οποίο θα ξεκινήσουν εκ νέου την προσπάθεια να καμουφλάρουν τις συναισθηματικές τους ελλείψεις.

Θα σε αντικαταστήσουν μέσα σε λίγες μέρες κι εσύ θα μείνεις να αναρωτιέσαι πού πήγε η αγάπη σας και τα παλάτια που σου έταζαν μέχρι χθες. Δεν πήγαν πουθενά, γιατί δεν είχαν τις βάσεις για να υπάρξουν ποτέ πραγματικά.

Αν τους ζητήσεις εξηγήσεις, θα αρνηθούν να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη, ρίχνοντας επί μονίμου βάσεως το φταίξιμο στους άλλους. Ο εγωισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Οπότε την επόμενη φορά που θα σου μιλήσουν για πολλά κεράσια, καλό θα ήταν εσύ να κρατάς μικρό καλάθι. Να θυμάσαι πως το «σ’ αγαπώ» χτίζεται αργά και χαμηλόφωνα, μακριά από προβολείς, μέσα από πράξεις, αλληλεγγύη και κατανόηση.

Επιμέλεια Κειμένου Κωνσταντίνας Γρημάνη: Πωλίνα Πανέρη

* Xristin-aki.-*


Πηγή : pillowfights.gr

Related

blog 5384387668394418357

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item