synoronews

Η επιστήμη εξηγεί γιατί είναι καλό να κάνουμε πιο πολύ sex

Η επιστήμη είναι ξεκάθαρα υπέρ του δόγματος "Κάντε σεξ, κάνει καλό". Αν ψάχνεις αφορμές να μπεις κάτω (πάνω, δίπλα ή όπου ...

Η επιστήμη είναι ξεκάθαρα υπέρ του δόγματος "Κάντε σεξ, κάνει καλό".

Αν ψάχνεις αφορμές να μπεις κάτω (πάνω, δίπλα ή όπου σε βολεύει) από τα σεντόνια, μπορείς να στραφείς στην επιστήμη, η οποία θα σε ενημερώσει ότι μάλλον, δεν υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόποι να περάσεις την ώρα σου, ειδικά αν νοιάζεσαι για τη σωματική και ψυχική σου υγεία.

Όλοι ξέρουν εμπειρικά ότι το καλό σεξ φέρνει τους συντρόφους πιο κοντά, ανεβάζει τη διάθεση και είναι ένας από τους πυλώνες για μία υγιή σχέση. Αλλά πέραν της εμπειρίας, τα αντικειμενικά συμπεράσματα των σχετικών επιστημονικών ερευνών περιγράφουν εν πολλοίς την ίδια εικόνα.

Με ποιον τρόπο, λοιπόν, σύμφωνα με την επιστήμη, η σεξουαλική πράξη προάγει τη συναισθηματική και βιολογική ευημερία; Το κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας της δυτικής Αυστραλίας, Scitech, αναλύει, σε πρόσφατο δημοσίευμα στην ενημερωτική του ιστοσελίδα, SNWA.

Το sex είναι αντικαταθλιπτικό και ενισχύει την εμπιστοσύνη

Δεν είσαι στα καλύτερά σου; Η λύση ίσως είναι στην αγκαλιά του συντρόφου σου.Ο ψυχολόγος και καθηγητής σεξολογίας στο Πανεπιστήμιο Curtin, Matt Tilley, εξηγεί ότι το συναινετικό σεξ, εκείνο το οποίο αντιμετωπίζεται ως θετική εμπειρία από τους συμμετέχοντες στην πράξη, είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιήσει την απελευθέρωση ορμονών στον εγκέφαλο, οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση.

Δεν είναι, δηλαδή, τυχαίο που μετά το σεξ είμαστε χαλαροί και ανεβασμένοι συνάμα, καθώς η σεξουαλική πράξη απελευθερώνει ορμόνες όπως οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη, των οποίων κοιτάζοντας τις λειτουργίες, "μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι βοηθούν στη μείωση του στρες", λέει ο καθηγητής. "Ειδικά οι ενδορφίνες μπορούν να δράσουν όπως ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό".

Παράλληλα, το σεξ μπορεί να μας φέρει κοντά και ψυχικά, αυξάνοντας την οικειότητα μεταξύ των συντρόφων. "Το τακτικό, θετικό σεξ με τον σύντροφό μας, θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μίας σύνδεσης μεταξύ μας", περιγράφει ο Tilley. "Η ωκυτοκίνη ή ορμόνη της αγάπης όπως συχνά αναφέρεται, διευκολύνει τους ανθρώπους να αγαπούν και να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον".
Το sex βοηθάει την ευεξία του σώματος

Αλλά και σωματικά αν το δει κανείς το θέμα, τα ακροβατικά στο κρεβάτι με τον αγαπημένο σου μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεστε για να πετύχετε τους στόχους σας, καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σεξ είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος.

Το σεξ προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της συστολικής πίεσης, μείωση της διαστολικής πίεσης και εφίδρωση. Αυτά είναι "ακριβώς τα ίδια οφέλη που αποκομίζει κανείς από μία αερόβια άσκηση σε όλο το σώμα", σύμφωνα με τον διευθυντή έρευνας της Σχολής Φυσιοθεραπείας του Curtin και καθηγητή, Kevin Netto.

Η διαφορά, σύμφωνα με τον Netto, είναι ότι κατά κανόνα, το σεξ διαρκεί λιγότερο από μία αερόβια άσκηση. Ο καθένας πρέπει να ασκείται για περίπου μισή με μία ώρα κάθε ημέρα, οπότε... αν κάνεις τουλάχιστον 30 λεπτά σεξ καθημερινά, είσαι καλυμμένος (και μπράβο σου!).

Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή Netto, "oι περισσότεροι δεν κάνουν έρωτα για αρκετή ώρα κάθε φορά ούτε αρκετά συχνά". Επομένως, για τον ίδιο, η πρόκληση είναι να κάνουμε περισσότερο σεξ.

Το sex θωρακίζει την ψυχική μας υγεία

Ο "στόχος" του Netto θα σου ακουστεί ακόμα πιο ελκυστικός, αν αναλογιστείς, τέλος, ότι το sex και η οικειότητα (την οποία, όπως προαναφέραμε ενισχύει το σεξ) μεταξύ δύο ατόμων, έχουν συνδεθεί με αύξηση της αυτοεκτίμησης των ανθρώπων και της πίστης στον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να νιώθουν καλύτερα, σύμφωνα με τον καθηγητή Tilley.

Εάν κάνουμε συχνό, καλό σεξ φροντίζουμε εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας, το οποίο μας αντιλαμβάνεται ως σεξουαλικά όντα, τα οποία είναι ικανά να ικανοποιήσουν τους συντρόφους τους και είναι επίσης σε θέση να αντλήσουν ευχαρίστηση για τα ίδια, εξηγεί ο Tilley.

“Αυτά τα αισθήματα είναι πιθανό να αυξήσουν την αίσθηση του εαυτού μας, του ποιοι είμαστε και ως εκ τούτου, την αυτοεκτίμησή μας. Πιο γενικά, μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας ή [αν αυτή δεν χρειάζεται βελτίωση] να τη διατηρήσουν αυξημένη”, συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, πάντως, ο Tilley υπογραμμίζει ότι όλα τα ανωτέρω ισχύουν, υπό μία προϋπόθεση. Αν το σεξ δεν είναι μία θετική εμπειρία, αν συνοδεύεται από συναισθηματικό εκβιασμό και προδοσία ή αν είναι μία πράξη καταναγκασμού ή επίθεσης...", απλά ξεχάστε το.

Πηγή : pathfinder.gr

Related

blog 6913813202266542010

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item