5 Yπέροχες προτάσεις Kοκτέηλ από τον bar tender Φάνη Ζέρβα!
Υ πάρχει άραγε τέτοιος συσχετισμός, το κατάλληλο κοκτέηλ για την κατάλληλη ηλικία; Ίσως αν και δεν είναι δεσμευτικός,εκτός από την ηλι...
Ίσως αν και δεν είναι δεσμευτικός,εκτός από την ηλικία under 18, όπου η κατανάλωση αλκοόλ δεν συνίσταται, οπότε περιοριζόμαστε σε κοκτέηλ φρούτων και χυμών.
Διαλέξτε αυτό που προτιμάτε, άσχετα από ηλικία ή σύμφωνα με αυτήν, ακολουθήστε τις οδηγίες του bar tender και καλή απόλαυση...
- 50ml χυμό λεμόνι τυποποιημένο
- 20 ml φυσικό χυμό λάιμ
- 20ml σιρόπι καραμέλας
- 5 ml σιρόπι φράουλας
- 20ml σιρόπι καρύδας
Συμπληρώνεις με τριμμένο πάγο και βάζεις ντεκόρ μπισκότα σοκολάτα και ένα κουταλάκι μαρμελάδα φράουλα.
- 50ml Gin
- 10ml φυσικός χυμός πορτοκαλιού
- 20ml σιρόπι καραμέλας
- 10ml σιρόπι βανίλιας
- 20ml φυσικός χυμός λεμονιού
- 25ml apple juice
- 3 κομμάτια αγγούρι
Στο σέικερ ρίχνουμε 3 κομμάτια αγγούρι, το χυμό λάιμ, το φυσικό χυμό πορτοκάλι, το σιρόπι καραμέλας, το χυμό μήλου, το σιρόπι βανίλιας και το gin.
Πιέζουμε το αγγούρι μέσα στα συστατικά για να λιώσει, προσθέτουμε τριμμένο πάγο και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε το μείγμα για να μην πέσουν κομμάτια από το αγγούρι.
Το διακοσμούμε με φλούδες από αγγούρι μέσα στο ποτήρι και προσθέτουμε παγάκια.
Αρωματίζουμε με πορτοκάλι.
Yλικά
- 60ml λικέρ μαστίχας
- 20ml φυσικός χυμός λεμόνι
- 4-5 φύλλα φασκόμηλο
- 10ml φυσικός χυμός πορτοκάλι
Στο ποτήρι που επιλέξαμε προσθέτουμε πάγο και σουρώνουμε το μείγμα.
Διακοσμούμε με αποξηραμένο ή φρέσκο πορτοκάλι.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον πάγο.
Υλικά
- 30ml ρούμι λευκό
- 25ml ρούμι παλαιωμένο
- 25ml ρούμι αρωματισμένο
- 25ml passion fruit
- 20ml φυσικός χυμός λεμόνι
- 1 κουταλάκι μίγμα βοτάνων
- 10ml σιρόπι ζάχαρης
- 20ml σιρόπι βανίλιας
Επιλέγουμε ένα ποτήρι tikky, ρίχνουμε το μείγμα και γεμίζουμε με τριμμένο πάγο.
Διακοσμούμε με δυόσμο που καθαρίζει τις γεύσεις.
Υλικά
- 25ml τεκίλα λευκή
- 25ml τεκίλα κίτρινη
- 4 σταγόνες tabasco
- 2 κομάτια τζίντερ
- 20ml φρέσκος χυμός λεμονιού
- 20ml passion fruit
- 20ml σιρόπι βανίλια μαδαγασκάρης
Σε ένα χαμηλό ποτήρι προσθέτουμε πάγο και τριμμένα παγάκια και σουρώνουμε το μείγμα. Διακοσμούμε με βασιλικό, μία φέτα τζίντζερ και μία φλούδα πορτοκάλι.
Πηγή : bovary.gr