synoronews

Το υποθαλάσσιο τούνελ που θα ενώνει τη Σαλαμίνα με το Πέραμα!

5 μήνες πέρασαν από τη διεξαγωγή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος. Το έργο που χαρακτηρίζεται ...

5 μήνες πέρασαν από τη διεξαγωγή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος. Το έργο που χαρακτηρίζεται ως το πλέον εμπορικό λόγω του... καθημερινού όγκου οχημάτων που περνούν από το ένα πορθμείο στο άλλο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Αττική και θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια.

Προς το παρόν στο Υπουργείο Υποδομών γίνονται οι απαραίτητες ζυμώσεις για τη διαμόρφωση του τελικού πλαισίου για την εκκίνηση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου. Επίσης η Επιτροπή ολοκληρώνει την εξέταση των φακέλων των αρχικά ενδιαφερόμενων σχημάτων που είναι οι: ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ, Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ-VINCI. Στην συνέχεια θα γνωμοδοτήσει για τον άν όλοι οι κάποιοι από τους παραπάνω θα περάσουν στην φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Ο Δήμος Σαλαμίνας όπως μαθαίνει το ypodomes.com έστειλε γραπτώς τις απόψεις του γύρω από το έργο, ενώ ζητά ως αντάλλαγμα πολλά συνοδά έργα, που όμως χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα δαπανηρά. Ωστόσο στην φάση του Α.Δ. θα πέσουν όλες οι προτάσεις στο τραπέζει προκειμένου να οριστικοποιηθεί το φυσικό αντικείμενο του έργου και το αν θα υπάρξουν και ποια ανταποδοτικά οφέλη, με συνοδά έργα.

Σημαντική αλλαγή με το καλημέρα είναι η απόφαση το Τραμ να φτάσει μέχρι το Πορθμείο του Περάματος και αυτό φυσικά οδηγεί στην απόφαση πως αφού φτάνει μέχρι το Πέραμα, γιατί να μην φτάσει μέχρι το πορθμείο της Σαλαμίνας, τα Παλούκια.

Αυτή η κίνηση ουσιαστικά θα βγάλει "εκτός πεδίου" τα σημερινά "καραβάκια" που λειτουργούν παράλληλα με τα ferry boats καθώς θα παρέχει απευθείας σύνδεση με τον Πειραιά χωρίς καμία μετεπιβίβαση.

Να σημειωθεί πως αυτό το πλάνο είναι ιδιαίτερα μακρινό καθώς για να φτάσει το Τραμ στον Πειραιά πρέπει να ολοκληρωθεί η επέκταση από το Φάληρο στον Πειραιά (προβλέπεται για τέλος του 2017), να μπει σε τροχιά υλοποίησης, να δημοπρατηθεί και να κατασκευαστεί η επέκταση απο τον Πειραιά μέχρι το Κερατσίνι και το Ικόνιο και ακολούθως να έρθει σε τρίτη φάση η επέκταση Ικόνιο-Πέραμα.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να λυθούν και διάφορα τεχνικό-οικονομικά θέματα για την παράλληλη όδευση του Τραμ στην Υποθαλάσσια Ζεύξη, όπως το κόστος, τα θέματα λειτουργίας και ασφάλειας, αποπληρωμής κ.α.


ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Πριν το τέλος του έτους θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες το "Τεύχος Ανταγωνιστικού Διαλόγου" και θα ξεκινήσει μία μακρόσυρτη περίοδος που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2 χρόνια.

Με την λήξη αυτής της περιόδου αυτοί που θα παραμείνουν ως ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος-παραχωρησιούχος που θα αναλάβει την μελέτη-κατασκευή-λειτουργία-συντήρηση και εκμετάλλευση της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Σαλαμίνας-Περάματος.

Υπολογιστικά τα έργα στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσουν το 2019 ενώ εκτιμάται ότι η περίοδος κατασκευής θα διαρκέσει από 4-5 χρόνια, φτάνοντας στο 2024-2025.

Σχετικά με τη χάραξη η υπόθεση του Τραμ μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω καθώς μέχρι σήμερα η χάραξη είχε υπολογισθεί να είναι από την πλευρά του Σχιστού και να μην έρχεται σε επαφή με τον αστικό ιστό Περάματος. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα εξεταστούν στο επόμενο κρίσιμο διετές χρονικό πλαίσιο που θα ορίσει τους τελικούς όρους, την χάραξη αλλά και τα οφέλη των 2 περιοχών που θα ενωθούν οριστικά.


Πηγή  

Related

blog 2735243343301851249

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item