Τιραμισού με irish cream!
Φτιάξτε με απλά υλικά σπιτικό τιραμισού. Υλικά για 4-6 άτομα 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου 1/4 φλιτζάνι...
https://to-synoro.blogspot.com/2016/08/tiramisou-me-irish-cream.html
- 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 3 κουταλάκια του καφέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
- 3 κουταλιές της σούπας irish cream (Baileys)
- 12 μπισκότα σαβαγιάρ
- τριμμένη σοκολάτα ή κακάο
Εκτέλεση
1] Στον κάδο μίξερ, ρίξτε τα ασπράδια αυγών και χτυπήστε τα στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή μαρέγκα. Βάζετε τη μαρέγκα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.
2] Για την κρέμα, βάζετε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές απαλό μείγμα.
3] Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύετε μαζί με το μείγμα αυγού στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει απαλό.
4] Βγάζετε τη μαρέγκα από το ψυγείο, ρίχνετε τη μισή ποσότητα στο μείγμα κρέμας και διπλώνετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφήσει η κρέμα τη μαρέγκα.
5] Συνεχίζετε με την υπόλοιπη μαρέγκα. Τέλος προσθέστε στο μείγμα την irish cream και διπλώνετε με την σπάτουλα.
6] Βουτάτε τα σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ και τα βάζετε λίγα-λίγα μέσα στα ποτήρια για την πρώτη στρώση. Συμπληρώνετε με την κρέμα και σαβαγιάρ εναλλάξ. Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πηγή