synoronews

Γιατί δεν είναι μαθηματικά η ζωή άνθρωπέ μου. Πάψε πια...! [music video]

Της Λίτσας Φιλίππου Δ εν είναι μαθηματικά η ζωή, φίλε, να υπολογίζεις και να βγάζεις αποτέλεσμα. Δεν έχουν μέτρο τα συναισθήματα. Δε ...

Της Λίτσας Φιλίππου
Δεν είναι μαθηματικά η ζωή, φίλε, να υπολογίζεις και να βγάζεις αποτέλεσμα. Δεν έχουν μέτρο τα συναισθήματα. Δε μετριέται ο πόνος και η στεναχώρια με αριθμούς. Δεν υπολογίζονται με την ποσότητα τα όμορφα και τα ωραία της. Δε ζυγίζονται οι δυσκολίες και τα βάσανα. Δεν έχουν ένταση οι χαρές και οι λύπες. Δεν κρατάς λογαριασμούς στις ανθρώπινες σχέσεις.

Μην προσπαθείς να υπολογίσεις φίλους και εχθρούς. Μη μετράς τα αποτυπώματα που άφησαν στην ψυχή σου όσοι αγάπησες. Μην αθροίζεις όλες τις πληγές σου κάθε φορά που μία καινούρια αιμορραγεί. Μην προσθέτεις αυτούς που έρχονται και μην αφαιρείς αυτούς που φεύγουν από τη ζωή σου. Να μη σκέφτεσαι τα ποσοστά που έδωσες, ούτε να ζυγίζεις τις επιστροφές. Πόσα χρωστάς, πόσα σου χρωστάνε, πόσα πλήρωσες και πόσα ρέστα πήρες. Μην καταλογίζεις μερίδιο στις ευθύνες, μην ψάχνεις μερτικό στα λάθη και τα σωστά.

Όσους υπολογισμούς και να κάνεις μάτια μου πάντα θα χάνεις τον λογαριασμό. Όσα αποτελέσματα και να βγάλεις ποτέ δε θα είναι σωστά. Γιατί σε τούτο τον κόσμο ανά πάσα στιγμή όλα ανατρέπονται. Απόψεις, συναισθήματα, άνθρωποι, χαρακτήρες, καταστάσεις ζωής. Τα πάντα αναθεωρούνται.

Δεν ξέρει αυτός ο κόσμος να μετρά ανθρωπιά και φιλία, δεν έμαθε να ζυγίσει τιμιότητα και ηθική. Δεν αναγνωρίζει αθροίσματα που δεν του αποφέρουν κέρδος. Δεν καταλαβαίνει από συναισθηματικές συναλλαγές. Δεν υπολογίζει μέτρα και σταθμά. Παίρνει ό,τι του δίνεις χωρίς μέτρημα, απολαμβάνει ό,τι του παρέχεται χωρίς να το προσθέτει.

Μια σύντομη, μα όμορφη διαδρομή η ζωή μας και εσύ σκύβεις το κεφάλι στο διάβα της, χάνοντας τη θέα.

Ένας θησαυρός οι στιγμές μας που μετατρέπονται γρήγορα σε ανεκτίμητες αναμνήσεις και εσύ ψάχνεις να τις αναλύσεις. Ταξιδιάρικα πουλιά που μισεύουν τα χρόνια μας και εσύ τα κυνηγάς να τα υπολογίσεις. Περαστικοί οι ανθρώποι από την ζωή μας και εσύ ψάχνεις να τους μετρήσεις.

Μη μετράς τα κομμάτια σου κάθε φορά που τα μαζεύεις. Φρόντισε μόνο να προστατεύεις τον εαυτό σου για να μαζεύεις λιγότερα την επόμενη φορά. Μη βασανίζεις την ύπαρξή σου υπολογίζοντας πληγές και τραύματα, άφησε τον χρόνο να τα επουλώσει. Μη μένεις κολλημένος σε ανθρώπους, καταστάσεις και ονόματα που δε σε αφήνουν να προχωρήσεις. Μην κρατάς ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν σου, δε ζεις το παρόν και καταστρέφεις το μέλλον σου.

Να κάνεις τις επιλογές σου χωρίς να μετράς το πολύ και το λίγο. Να μάθεις να ζεις χωρίς μέτρο και χωρίς λογαριασμούς. Δε θέλει τετραγωνική ρίζα η λογική τούτου του κόσμου, ούτε και τα παράλογά του δεκαδικούς αριθμούς.

Σταμάτα να μετράς τις ώρες, και τα λεπτά. Μη λογαριάζεις δευτερόλεπτα. Γιατί δεν είναι μαθηματικά η ζωή άνθρωπέ μου. Σήκωσε το κεφάλι σου από το τεφτέρι της ζωής σου και ζήσε!

* Xristin-aki.-*

 Επιμέλεια ανάρτησης: Xristin-aki
Πηγή  

Related

blog 1978765341207734673

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item