synoronews

Απαλλαχτείτε από την αρνητική ενέργεια! [music video]

Της Πέρσας Μιχαλάτου Regulus  Therapy Waves Χ ρησιμοποιούμε τα φυτά με τόσους πολλούς τρόπους ειδικά για θέματα υγείας. Τα κυριό...

Της Πέρσας Μιχαλάτου
Regulus Therapy Waves

Χρησιμοποιούμε τα φυτά με τόσους πολλούς τρόπους ειδικά για θέματα υγείας. Τα κυριότερα που μας έρχονται στο μυαλό είναι εσωτερικά: τσάγια, σιρόπια, βάμματα και κάψουλες.

Αν και η αρωματοθεραπεία έχει γίνει ευρέως δημοφιλής όσο αφορά τα θέματα υγείας και ευεξίας, έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε ότι αυτό το είδος θεραπείας προέρχεται μόνο με τη χρήση κάποιου ιδιαίτερα ακριβού μικροσκοπικού μπουκαλιού με αιθέριο έλαιο, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, δεν είναι έτσι!

Πολύ πριν αποκτήσουμε τις τεχνολογικές μεθόδους απόσταξης των σωματιδίων των αρωματικών φυτών, οι άνθρωποι μπορούσαν να αναζητήσουν την ευεξία μέσω της αρωματοθεραπείας. Εάν περπατήσετε στον κήπο σας το πρωί, την ώρα που οι πρώτες ακτίνες του ήλιου θερμαίνουν τα πολύχρωμα πέταλα των λουλουδιών, η διάθεσή σας θα ανυψωθεί. Αυτή είναι ίσως η πρώτη αρωματοθεραπευτική εμπειρία που συλλαμβάνει η ανθρώπινη φαντασία.

Εάν έχετε κάψει ποτέ βότανα ως θυμίαμα στο σπίτι σας, έχετε βιώσει έναν εξίσου αποτελεσματικό τρόπο ν’ αλληλοεπιδράσετε με τις ευεργετικές πτυχές των φυτών. Τα περισσότερα βότανα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως, έχουν μια υπέροχη μυρωδιά που λατρεύεις να έχεις στο σπίτι σου.

Όταν καίτε αποξηραμένα βότανα ή ρητίνες, θα χρειαστείτε ένα δοχείο ανθεκτικό στη θερμότητα. Παραδοσιακά, αυτό το δοχείο είναι ένα μεγάλο κοχύλι (abalone shell) με λίγη άμμο στον πάτο του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κάρβουνο κάτω από τα βότανα για να διατηρήσουν το κάπνισμά τους, ειδικά για την περίπτωση των ρητινών.Εδώ θα βρείτε κάποια βότανα που χρησιμοποιούνται ευρέως ως θυμιάματα και το λόγο που τα καίμε κυρίως. Προσπαθήστε να καλλιεργήσετε κάποια από αυτά στο δικό σας χώρο.

ΚΕΔΡΟΣ: πρόκειται για ένα ιερό φυτό πολλών πολιτισμών, ο κέδρος χρησιμοποιούνταν τόσο για να καθαρίσει και να διώξει την αρνητική ενέργεια όσο και για να φέρνει καλές επιρροές. Συχνά καίγεται για να ευλογήσει ένα καινούριο σπίτι την ώρα που εγκαθίστανται εκεί οι άνθρωποι.

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ: πολύ πιθανόν να είναι το πιο γνωστό τελετουργικό φυτό θυμιάματος, το φασκόμηλοχρησιμοποιείται για διαλογισμό, εξαγνισμό και καθαρισμό. Πολλοί άνθρωποι το καίνε στα σπίτια τους μετά από καυγά ή για να καθαρίσουν την ενέργεια που άφησε πίσω ένα αρνητικό άτομο.

ΙΕΡΟΧΟΡΤΟ – ΙΕΡΟΒΟΤΑΝΟ (Hierochloe odorata): το ιερό φυτό των Αμερικανών ιθαγενών. Συχνά είναι πλεγμένο πριν αποξηραθεί και έτσι το βρίσκετε στην αγορά. Το ιερόχορτο έχει ένα ελαφρύ, γλυκό άρωμα όταν καίγεται και συχνά χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το φασκόμηλο. Την ώρα που το φασκόμηλο διώχνει την κακή ενέργεια, το ιερόχορτο προσελκύει τη θετική ενέργεια στο χώρο. Είναι καλό για τον καθαρισμό ιερών χώρων και καίγεται από πολλούς κατά τη διάρκεια προσευχών.

ΛΙΒΑΝΙ: το λιβάνι είναι η αποξηραμένη ρητίνη ενός αφρικάνικου δέντρου. Από τη στιγμή που βραβεύθηκε το ίδιο ισάξια με το μύρο και το χρυσό, χρησιμοποιείται στο διαλογισμό και τη θεραπεία. Αυτό το βότανο έχει μία μακρά ιστορία, ιδιαίτερα γνωστή για τον εξαγνισμό και την προστασία της ψυχής. Έχει ακουστεί ότι χρησιμοποιούνταν για να διευκολύνει τη μετάβαση στο θάνατο κάποιου που ήταν απαραίτητο να φύγει από τη ζωή.

ΜΥΡΟ (ΣΜΥΡΝΑ): η σμύρνα είναι άλλη μία πολύτιμη ρητίνη, που προέρχεται από έναν θάμνο χωρίς φύλλα της Μέσης Ανατολής. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τη χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύουν και να βαλσαμώνουν σώματα. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται για διαλογισμό, πνευματικότητα, ευχαρίστηση, μεταμόρφωση, δύναμη, εμπιστοσύνη και σταθερότητα.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ: Ποιος ήξερε ότι οι άνθρωποι έκαιγαν αποξηραμένα πέταλα από τριαντάφυλλα ως θυμίαμα; Σε αυτή τη μορφή, αυτό το πανέμορφο λουλούδι διατηρεί τις ικανότητές του να προσελκύει την αγάπη και να ενισχύει τη δημιουργία μιας ρομαντικής ατμόσφαιρας. Χρησιμοποιείται επίσης στο διαλογισμό και στην ενδυνάμωση της ηρεμίας.

ΛΕΒΑΝΤΑ: τα αποξηραμένα μπουμπούκια των λουλουδιών της λεβάντας αναδύουν ένα ελαφρύ αναζωογονητικό άρωμα όταν καίγονται. Ενσωματώνονται συχνά σε τελετές που επικεντρώνονται στην ηρεμία, στον ξεκούραστο ύπνο και στην ευχαρίστηση. Η λεβάντα μπορεί να καίγεται με θεραπευτικό τρόπο ώστε ν’ αντιμετωπίσει την αϋπνία, την κατάθλιψη, τη θλίψη, τη στεναχώρια και το άγχος.

ΑΡΚΕΥΘΟΣ: τα κλαδιά αυτού του αειθαλούς φυτού κάποτε χρησιμοποιούνταν για τον εξαγνισμό των ναών. Ο άρκευθος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την ενδυνάμωση του κουρασμένου σώματος και πνεύματος. Καιγόταν επίσης κατά τη διάρκεια μολυσματικών ασθενειών προβάλλοντας αντίσταση στις ασθένειες αυτές.

ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ: τ’ αποξηραμένα φύλλα της αρτεμισίας χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό χώρων από αρνητικές ενέργειες. Όταν καίγεται πριν την ώρα του ύπνου, είναι γνωστό ότι μετά βλέπουμε όνειρα.

* Xristin-aki.-*
Πηγή  

Related

blog 8082238274053644085

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item