synoronews

Μπορεί το Camping να αυξήσει την παραγωγικότητά σας;

Το Camping – Είναι κάτι περισσότερο από απλά μια επιλογή διακοπών! Ε κατομμύρια ανθρώπων κάνουν camping κάθε χρόνο, συνήθως ως έν...

Το Camping – Είναι κάτι περισσότερο από απλά μια επιλογή διακοπών!

Εκατομμύρια ανθρώπων κάνουν camping κάθε χρόνο, συνήθως ως ένα τρόπο απόδρασης από το άγχος της καθημερινής ζωής και τη διασκέδαση με την οικογένεια και τους φίλους.

Ωστόσο, το camping δεν είναι απλά ένας υπέροχος τρόπος για να περάσετε το χρόνο των διακοπών σας. Έρευνα έχει δείξει ότι αλλάζοντας την ρουτίνα σας και φέρνοντας τον εαυτό σας πιο κοντά στη φύση, συμβάλετε στο να γίνει συνήθεια η διατήρηση τακτικών και υγιέστερων ωρών ύπνου και αυτό έχει αποτέλεσμα την ενίσχυση της παραγωγικότητά σας.

Πώς το Camping βοηθά την βελτίωση του ύπνου σας;

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όταν είστε για camping, αισθάνεστε περισσότερο διατεθειμένοι να ξυπνήσετε νωρίς το πρωί;

Το camping μας επιτρέπει να πάρουμε πίσω την επαφή με τον κόσμο γύρω μας, να επαναφέρουμε το ρολόι του οργανισμού μας και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε κάθε νέα μέρα με ανανεωμένη ενέργεια και σκοπό. Πολλοί από εμάς έχουν ένα αφύσικο μοτίβο ύπνου, διότι εκθέτουμε το σώμα μας σε πολλά τεχνητά φώτα.

Ως αποτέλεσμα, αντί να ξυπνάμε με την ανατολή του ηλίου και να νιώθουμε υπνηλία καθώς ο ήλιος δύει, χειριζόμαστε το σώμα μας με ένα τεχνητό χρονοδιάγραμμα ύπνου που μπορεί να μας αφήσει κουρασμένους και ληθαργικούς το πρωί.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε από τον Kenneth Wright και οι συνεργάτες του στο περιοδικό «Current Biology», διαπίστωσε ότι η αποχή από τεχνητές πηγές φωτός για μια εβδομάδα βοηθά ακόμη και εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους «κουκουβάγιες», να σηκωθούν νωρίς το πρωί, καθώς ο ήλιος ανατέλλει.

Οι εθελοντές πήγαν ένα ταξίδι για camping και άφησαν πίσω τους όλες τις ανθρωπογενείς πηγές φωτός, συμπεριλαμβανομένων των φανών. Αυτό τους ανάγκασε να κοιμηθούν, σύμφωνα με τους ρυθμούς της φύσης, και μέσα σε λίγες μέρες είχαν αρχίσει να ξυπνάν φυσικά στην ανατολή του ηλίου.

Απλά φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε και πόσο πιο αποτελεσματικοί θα μπορούσατε να είχατε γίνει στην εργασία σας, αν ξυπνούσατε φυσιολογικά νωρίς το πρωί!


Το ξύπνημα νωρίς το πρωί, είναι παραγωγικό!

Αυτή η έρευνα έχει συναρπαστικές επιπτώσεις, επειδή μελέτες έχουν δείξει ότι το ξύπνημα νωρίς το πρωί συνδέεται με τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Ο Jens Bonke από το Ίδρυμα Ερευνητικής του Rockwool δημοσίευσε ένα έγγραφο στην Επετηρίδα Οικονομικών και Στατιστικών Στοιχείων που καταδεικνύει ότι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι πιο εύκολο να σηκωθούν νωρίς το πρωί, αυτοί δηλαδή που περιγράφουν τους εαυτούς τους ως “πρωινούς ανθρώπους” τείνουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από ότι εκείνοι που προτιμούν για να ξυπνούν αργότερα.

Επίσης η έρευνα καταδεικνύει ότι επειδή η δυτική κοινωνία έχει συσταθεί για να ευνοήσει, να ενθαρρύνει και να επιβραβεύει εκείνους που εργάζονται με ενθουσιασμό από την αρχή της εργάσιμης ημέρας, αντί να περιμένει μέχρι το απόγευμα ή το βράδυ, οι “πρωινοί άνθρωποι” απολαμβάνουν μεγαλύτερη συνολική επιτυχία, μεγαλύτερη παραγωγικότητα και, τελικά, κερδίζουν περισσότερα σε σύγκριση με εκείνους που προτιμούν να πάνε για ύπνο αργά και να αρχίσουν μια πιο έντονη εργασία αργότερα.


Πρόσθετα οφέλη

Εάν υποφέρετε από αϋπνία, ένα ταξίδι camping, αφήνοντας πίσω όλες τις πηγές τεχνητού φωτός, θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να μπείτε σε έναν πιο υγιή κύκλο ύπνου-εγρήγορσης.

Η Έρευνα από την Susan Bolge και τους συνεργάτες της που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ποιότητα Ζωής Έρευνας» δείχνει ότι η έλλειψη ύπνου υψηλής ποιότητας παρεμποδίζει σημαντικά όχι μόνο την ικανοποίηση από τη ζωή εν γένει, αλλά και την παραγωγικότητα της εργασίας.

Ως εκ τούτου, εάν το βρίσκετε δύσκολο να κοιμηθείτε αρκετά και αισθάνεστε ως αποτέλεσμα, την απόδοση στην εργασία σας να πάσχει δοκιμάστε να αφήσετε πίσω όλες τις πηγές τεχνητού φωτός και να περάσετε λίγες ημέρες στη φύση!

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη να κάνετε ένα ταξίδι μακριά, σκεφτείτε να πάρετε μια σκηνή, αντί να κλείσετε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Όχι μόνο είναι γενικά μια φθηνότερη επιλογή, αλλά ακόμη μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη των διακοπών σας πολύ καιρό μετά την επιστροφή σας.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το χρόνο για μια ολόκληρη εβδομάδα, μια-δύο μέρες ή ένα Σαββατοκύριακο εξακολουθεί να είναι καλύτερο από το τίποτα και σας προσφέρει κι άλλα οφέλη, όπως την φρεσκάδα και την ευκαιρία να χαλαρώσετε σε ένα φυσικό περιβάλλον.

Πηγή  

Related

blog 8944509350086527993

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -