synoronews

Οι κανόνες του γάμου που ΔΕΝ πρέπει να ακολουθείτε! (music video)

Ο ι κανόνες ενός γάμου, εκτός από αυτούς που διαβάζει ο παπάς στην εκκλησία είναι πολλοί και παγκόσμοι. Δεν είναι σπάνιο το νιόπαντρο ζε...

Οι κανόνες ενός γάμου, εκτός από αυτούς που διαβάζει ο παπάς στην εκκλησία είναι πολλοί και παγκόσμοι. Δεν είναι σπάνιο το νιόπαντρο ζευγάρι συχνά να νιώθει πως με το γάμο εισέρχεται σε μια περίοδο της κοινής ζωής του, στην οποία οι κανόνες και οι απαγορεύσεις είναι περισσότερες από τις απολαύσεις.

Για να αποφύγετε αυτή την παγίδα, που είναι συνήθως ορισμένη από τους γονείς και τα πεθερικά του ζεύγους, που έχουν άλλες αντιλήψεις, περασμένων εποχών, ξεκινήστε με τους κανόνες που επιβάλλεται να καταστρατηγείτε και θα δείτε πως όλα θα πάνε πολύ πιο αρμονικά, από το να αναγκάσετε τον καλό σας να κάνει σάουνα κάθε Σάββατο μαζί σας και την καλή σας να βλέπει μαζί σας ποδόσφαιρο κάθε Κυριακή.

1. «Μην πέφτετε στο κρεβάτι με νεύρα»
Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις και καλύτερα να μην το προσπαθείς καν. Ομολογουμένως, δεν είναι καλό να πέφτεις με ένταση για ύπνο, είτε είσαι παντρεμένος, είτε όχι, όπως δεν είναι καλό να προσπαθείς να λύσεις τις διαφορές σου με τον/την σύζυγο όταν είστε και οι δύο κουρασμένοι. Ο ύπνος θα σας ξεκουράσει και θα ξυπνήσετε με διαφορετική –συνήθως θετικότερη- διάθεση να λύσετε όλα όσα σας χωρίζουν.

2. «Να είστε πάντα ειλικρινείς»
Η ειλικρίνεια είναι μια έννοια υπερεκτιμημένη, όταν για χάρη της θυσιάζονται τα συναισθήματα του ενός. Εν ολίγοις και πιο συγκεκριμένα δεν συστήνουμε τα ψεύδη, αλλά πάσα ειλικρίνεια σχετικά με παλαιότερες σχέσεις, που θα φέρουν συγκρίσεις, που θα φέρουν απογοήτευση δεν βοήθησε ποτέ καμία σχέση να ανθίσει.

3. «Κάνετε διακοπές πάντα μαζί»
Ο κανόνας της αποκλειστικότητας των διακοπών, δεν είναι μονο ανέφικτος σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και επιβλαβής για την υγεία της σχέσης. Η ανάγκη των συζύγων να περάσουν χρόνο μαζί είναι πολύτιμη και ανησυχητικό όταν δεν υπάρχει. Αν όμως ο ένας θέλει βουνό και η άλλη θάλασσα, αν η μία θέλει σπα και ο άλλος ελεύθερο camping, τότε από το να οδηγηθεί σε ρήξη η σχέση εν μέσω διακοπών, τότε καλύτερα να αφιερώσει ο καθένας μερικές μέρες στον εαυτό του και ύστερα όλοι ικανοποιημένοι να κάνουν κοινές διακοπές.

4. «Οι τσακωμοί, οδηγούν ολοταχώς σε διαζύγιο»
Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τις καταστροφικές συνέπειες ενός γάμου που δεν εκτονώνονται οι εντάσεις. Γιατί εντάσεις πάντα θα υπάρχουν και όταν συσσωρεύονται μέσα μας, όχι μόνο κάνουν κακό σε εμάς, αλλά και στη σχέση μας. Βρείτε τρόπο να λύνετε τις διαφορές σας χωρίς να εκτροχιάζεστε, ούτε εσείς ούτε τα βάζα στον αέρα, αλλά πάντα να θυμάστε να τις λύνετε!

5. «Τα παιδιά είναι πάντα προτεραιότητα»
Είναι συχνό φαινόμενο νέοι γονείς να βάζουν τη μεταξύ τους σχέση σε δεύτερη μοίρα, για χάρη των παιδιών, ξεχνώντας έτσι τη σημασία της υγιούς σχέσης, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τα ίδια τα παιδιά. Τα παιδιά δεν θα πάθουν τίποτα, ούτε θα νιώσουν εγκατάλειψη, αν αφιερώσετε λίγο ποιοτικό χρόνο στη σχέση σας, κάνοντας πράγματα που σας διασκεδάζουν, αφήνοντας τις έννοιες για λίγο στην άκρη. Μην ξεχνάτε πως είναι σημαντικό για τα παιδιά να νιώθουν τους γονείς τους αγαπημένους και όχι να αντιλαμβάνονται πως είναι η αιτία της δυστυχίας τους.

6. «Μην κοιμάστε ποτέ σε ξεχωριστά κρεβάτια»
Ακόμα ένας μύθος που πρέπει να ισοπεδωθεί, καθώς ο ύπνος είναι ιερός για όλους τους ανθρώπους και τα διαφορετικά ωράρια ενός ζευγαριού μπορούν να ταράξουν τον ύπνο του ενός ή του άλλου. Εάν κοιμάστε από νωρίς και εκείνη επιμένει να διαβάζει με το φως ανοιχτό μέχρι αργά, δεν είναι κακό να κοιμηθείτε στον καναπέ (εσείς ή εκείνη), αφού έτσι θα γλιτώσετε την ένταση που θα προκαλέσει ο κακός ύπνος. Σημειωτέον, μην συγχέετε τα ξεχωριστά κρεβάτια με μείωση της ερωτικής σας ζωής. Έτερον εκάτερον…

7. «Συντονίστε τα χόμπι σας»
Εάν εσάς σας αρέσει να περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο στο γυμναστήριο και σε εκείνη αρέσει να πλέκει κασκόλ, τότε καλά κάνετε και εξασκείτε ξεχωριστά ο καθένας το χόμπυ του, αρκεί να μην εξασκείτε μόνο αυτό. Δε χρειάζεται και δεν πρέπει να καταπιεστεί κανείς να μην κάνει ότι τον ευχαριστεί για χάρη του άλλου, γιατί η καταπίεση οδηγεί σε άλλα, σκοτεινότερα μονοπάτια. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι να βρείτε κοινό χώρο να ζήσετε μαζί τις ξεχωριστές ζωές σας. Αν μη τι άλλο, είστε παντρεμένοι.

8. «Όταν χαθεί η φλόγα του έρωτα, χαθήκατε κι εσείς μαζί της»
Αρκετοί είναι εκείνοι που τρέμουν τη στιγμή που θα σβήσει η φλόγα του έρωτα στη σχέση τους, γιατί πιστεύουν λανθασμένα πως αυτό θα είναι και το τέλος της σχέσης τους. Κανείς όμως που έχει υπάρξει σε μακροχρόνια σχέση δεν ισχυρίζεται πως αυτή η φλόγα διαρκεί για πάντα και κανείς δεν ισχυρίζεται πως μπορεί να ζει με αυτή τη φλόγα διαρκώς αναμμένη. Μην απογοητεύεστε όταν η αγάπη και η συντροφικότητα πάρουν τη θέση του παράφορου έρωτα, γιατί τότε αρχίζει το καλύτερο.

9. «Αν αρχίσετε να βαριέστε, τότε έχετε πρόβλημα»
Το πρόβλημα με τον εν λόγω κανόνα είναι όταν η ασφάλεια σε μια σχέση συγχέεται με την ανία και ξεχνάμε τις αρνητικές συνέπειες μια σχέσης που γίνεται ενδιαφέρουσα από δράματα και άγρυπνες -από την αγωνία- νύχτες. Αποζητάτε λοιπόν, τη «βαρετή» καθημερινότητα και βρείτε το ενδιαφέρον του «δράματος» στις διακοπές και λοιπές δραστηριότητες.

10. «Κάντε έρωτα, ακόμα και αν δεν το θέλετε, για χάρη του άλλου»
Το σεχ είναι σημαντικό κομμάτι μιας υγιούς σχέσης και η σχέση αφορά και τους δυο. Το να γίνει το σεχ, ακόμα μια υποχρέωση στη λίστα τους, είναι σύνηθες για τις γυναίκες, ιδιαιτέρως τις νέες μητέρες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το αντιλαμβάνονται ως τέτοιο. Παραχωρήσεις και συμβιβασμοί γίνονται ακόμα και σε αυτό το κομμάτι της σχέσης, αλλά τουλάχιστον να μην είναι οι μοναδικοί λόγοι.

* Χριστιν-άκι.-*

Πηγή  

http://pkarad4.olympicidea.com/lcp1/gr/

Related

blog 1732621439881305979

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item