synoronews

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ… «ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ» (video)

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη Τ ο βίντεο έχει τίτλο «Μέχρι η θρησκεία όλου του κόσμου να γίνει του Αλλάχ, όλοι να ανήκουν στον Αλλάχ, δ...

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Το βίντεο έχει τίτλο «Μέχρι η θρησκεία όλου του κόσμου να γίνει του Αλλάχ, όλοι να ανήκουν στον Αλλάχ, δηλαδή το σατανά.»

Οι Τζιχαντιστές συνέλαβαν πρόσφατα στη Συρία έναν χριστιανό ιερέα ονόματι Jacques Mourad τον οποίο κρατούσαν αιχμάλωτο για αρκετές μέρες και του έλεγαν συνεχώς: «Εφόσον είσαι χριστιανός, αν δεν μεταστραφείς στο Ισλάμ, θα σου σχίσουμε το λαιμό με ένα μαχαίρι».


Ο Jacques Mourad σώθηκε από έναν ντόπιο μουσουλμάνο ο οποίος τον λυπήθηκε και με μια μοτοσυκλέτα τον βοήθησε να αποδράσει. 
Ενώ στην αρχή νόμιζε ότι θα μαρτυρήσει για την πίστη του, τώρα ευχαριστεί την Παναγία και τον μουσουλμάνο φίλο για την απόδρασή του. 
Ο ίδιος πιστεύει ότι χάρη σε θαύμα της Παναγίας είναι ζωντανός και σώθηκε από τους ISIS.


Ο Jacques Mourad, δίνοντας συνέντευξη στο ιταλικό κανάλι, Italian TV 2000, είπε ότι ήταν αιχμάλωτος στην Παλμύρα μαζί με άλλους 250 χριστιανούς. Μόνο 30 από αυτούς κατάφεραν να αποδράσουν. 

Κάθε μέρα ερχόταν κάποιος από τους ISIS στο κελί του και προσπαθώντας να του αλλάξει την πίστη τον ρωτούσε «Τι είσαι;» και αυτός απαντώντας έλεγε ότι είναι χριστιανός. Τότε τον απειλούσαν ότι θα του κόψουν το κεφάλι αν δεν μεταστραφεί στο Ισλάμ.


Ένας Σουδανέζος χριστιανός που συνέλαβαν οι Τζιχαντιστές αναγκάστηκε να μεταστραφεί στο Ισλάμ για να ζήσει. 
Τον ανάγκασαν να απαγγέλει το Shahadatan, δηλαδή το ισλαμικό δόγμα ότι δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μοχάμεντ ο αγγελιοφόρος του.


Ένας άλλος Σουδανέζος χριστιανός ομολογεί στους Τζιχαντιστές όπως δείχνει το το βίντεο «Είμαι ο Wael Al-Qaed από το Νότιο Σουδάν. Ναι είμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ». 
Αρνήθηκε να μεταστραφεί στο Ισλάμ και γι’ αυτό οι Τζιχαντιστές τον παίρνουν στους λόφους για να τον ρίξουν στο έδαφος και να τον αποκεφαλίσουν.


Στο τέλος αυτού του αποκαλυπτικού βίντεο πυροβολούν και έναν Λίβυο στρατιώτη στο κεφάλι και στη συνέχεια τον ρίχνουν από το λόφο αφού του επέτρεψαν πιο πριν να μιλήσει στην κάμερα και να πει τα τελευταία του λόγια.


Η ιστορία είναι: ή αποδέχεσαι το σήμα του Ισλάμ ή αποκεφαλίζεσαι.
Για το διάβολο η καταστροφή του σώματος δεν είναι τόσο σημαντική, όσο το να αιχμαλωτίσει την ψυχή. 
Οι Μουσουλμάνοι, οι οποίοι είναι υπό την επήρεια δαιμόνων, δεν σκότωσαν αυτόν που παρέδωσε την ψυχή του για να σώσει τη ζωή του, αλλά τον άλλον που δεν έσωσε τον εαυτό του και κράτησε την ψυχή του.


Αυτή είναι η πίστη των απλών ανθρώπων, η πίστη ενός που είναι σαν παιδί, που δεν περιπλέκει τα πάντα μέσω των αυτοπροκαλώμενων δρόμων της κοσμικής σκέψης. 
Αυτή είναι η πίστη του ενός που δεν θα προδώσει τον Επουράνιο Πατέρα του ακόμα και τη στιγμή του θανάτου. ’’ὁ εὑρὼν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἀπολέσει αὐτήν, καὶ ὁ ἀπολέσας τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ εὑρήσει αὐτήν.’’ (Κατά Ματθαίον 10.39)


Ο χριστιανός που αποκεφαλίστηκε, μπροστά στα γήινα μάτια, σκοτώθηκε, αλλά στα πνευματικά μάτια ξέρει περισσότερα για το Θεό από κάθε άλλον πάνω στη Γη. Στα πνευματικά μάτια έχει ενωθεί με τον ίδιο των Ζώντα Θεό. 
Ας θυμηθούμε τον Σαμψών ο οποίος, αφότου έχασε τα γήινα μάτια του, είδε επιτέλους τον ίδιο το Θεό και πεθαίνοντας για τον εαυτό του γκρέμισε τους πυλώνες της τυραννίας και θυσίασε τον εαυτό του για να καταστρέψει τα έργα του σκότους.


Η ιστορία επιβεβαιώνει αυτό που προειδοποιεί ο ευαγγελιστής Ιωάννης στο βιβλίο της Αποκάλυψης: «Να πάρεις το σημάδι του αντίχριστου και να ζήσεις ή να το αρνηθείς και να δεχτείς το μαρτύριο με αποκεφαλισμό ;», «Ναι, είδα τις ψυχές εκείνων που εκτελέστηκαν με τον πέλεκυ λόγω της μαρτυρίας που έδιναν για τον Ιησού.» (Αποκάλυψη 20:4)


Αυτή ήταν η μοίρα της τελευταίας σκηνής όπου ο Σουδανέζος μάρτυρας είπε «Είμαι Χριστιανός» αρνούμενος να αποδυναμωθεί.

Αυτοί όλοι που θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά για τον Χριστό, τις περισσότερες φορές ούτε έχουν διαβάσει βίους αγίων, ούτε εκκλησιάζονται ιδιαίτερα.

Εμείς έχουμε πολυτελείας ναούς, παπάδες με 4 πτυχία, διαβάζουμε βίους αγίων κ.τ.λ. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας ήτανε όλοι αγράμματοι και ο παπάς του χωριού ίσα ίσα που ήξερε κάποια γράμματα που όμως έφταναν για να κάνει την λειτουργία. Τα θαύματα όμως αμέτρητα. Τότε οι άνθρωποι πίστευαν πραγματικά και θα πέθαιναν για τον Χριστό.

Σήμερα και οικουμενιστές γίνονται και με διαβόλους συμπροσευχές κάνουν, και για μην χάσουν την θέση τους στο πανεπιστήμιο υπογράφουν και για τον διάβολο στην ωραία «θεολογική-θολολογική σχολή». 

Σήμερα οι περισσότεροι ιερείς (όχι όλοι), το μόνο που τους ενδιέφερε είναι ο μισθός. Από καλόγερους καλύτερα να σιωπήσουμε. Δεν τους πειράζει ακόμα και να γίνει η Ορθοδοξία…παπικό ίδρυμα.

Πηγή

Related

blog 7056587310943805766

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Google+ Badge

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Αναγνωστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε ! Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...

Δημητρης Λιαντινης: Να ...
Κανείς δεν είναι πλούσιος αν είναι άκληρος και καμία δεν είναι ωραία όταν είναι ανόητη και κανένας δεν είναι ...

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη

Καθε στιγμη ειναι μια μαχη
Μάθε να θέτεις συγκεκριμένους στόχους που ετοιμάζουν «άπιαστους» σκοπούς, δηλαδή σκοπούς που σε υπερβαίνουν ...

Αρχειοθηκη ιστολογιου

οι ανθρωποι της ζωης μου !

οι ανθρωποι της ζωης μου !
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο, για να ξεχωρίζουν. Που δεν περνούν απαρατήρητοι ...

μια γυναικα με βαθος !

μια γυναικα με βαθος !
Δεν είναι ο κάθε άντρας αρκετά δυνατός ώστε να διαχειριστεί μια γυναίκα με βάθος...

Φτανει που ονειρευομαστε...!

Φτανει που ονειρευομαστε...!
Ζηλεύει κάποιος αυτόν που έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να τον φτάσει. Όταν κάτι είναι πολύ πολύ μακριά από τα δικά του μέτρα δεν το ζηλεύει...

blogoΘεαση

item