synoronews

Μοντέρνοι Προικοθήρες! (music video)

Δρ Λίζα Βάρβογλη, PhD Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Harvard Medical School Σημάδια ότι Σας Θέλει για τα Λεφτά Σας Μήπως υποπτεύεστ...

Σημάδια ότι Σας Θέλει για τα Λεφτά Σας

Μήπως υποπτεύεστε ότι το άτομο με το οποίο βγαίνετε σας θέλει κυρίως για τα λεφτά σας;
Παρόλο που ο όρος ‘προικοθήρας’ είναι νομικά ξεπερασμένος, εφόσον δεν υπάρχει πια ο θεσμός της προίκας, ωστόσο πολλές γυναίκες αναρωτιούνται «αν δεν είχα χρήματα/ακίνητα/καλή δουλειά, κλπ θα με ήθελε ο σύντροφός μου; Αν έχετε αμφιβολίες για τα κίνητρα του ανθρώπου σας, διαβάστε τα παρακάτω σημάδια που δείχνουν ότι αυτός εκτιμάει περισσότερο τα υλικά αγαθά που του παρέχετε και λιγότερο τις προσωπικές σας χάρες.

1. Έχετε (εσείς ή η πατρική σας οικογένεια) οικονομική σταθερότητα

Ακόμα και αν δεν σκορπάτε το χρήμα απλόχερα στο πέρασμά σας, η ιδέα ενός τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικών καρτών και της πρόσβασης που μπορεί να έχει στο προτοφόλι σας κάνει κάποιους άντρες να δουν πρωτίστως τον χρηματικό παράγοντα.

2. Έχετε μια καλή δουλειά

Αν έχετε ήδη μια καλοπληρωμένη εργασιακή θέση, αν έχετε τη δική σας επιχείρηση ή αν έχετε καλές σπουδές, ‘περγαμηνές’ και δεξιότητες είναι πολύ πιθανό ότι οι μοντέρνοι προικοθήρες θα σας βάλουν στο μάτι. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι γυναίκες που είναι διαζευγμένες ή οι χήρες. Ποιος είναι ο λόγος; Οι προικοθήρες πιστεύουν ότι πρόκειται για γυναίκες που γνωρίζουν από πρώτο χέρι πώς να φροντίζουν και να προσφέρουν σε έναν άντρα, και αυτοί επιθυμούν να πάρουν τη θέση –ή μάλλον τα προνόμια- του προηγούμενου συζύγου.

3. Γαλαντόμος και αβρός… μέχρι να περάσει λίγος καιρός

Ο τυπικός προικοθήρας ξεκινάει μια εκστρατεία για να γοητεύσει τη γυναίκα-στόχο, ώστε στη συνέχεια να έχει πρόσβαση στα χρήματά της. Έτσι, ο επίδοξος προικοθήρας εμφανίζεται ως ρομαντικός, αβρός, και τέλειος τζέντλεμαν αρχικά. Πληρώνει τα πάντα, είναι περιποιητικός και κάνει τα πάντα για να κερδίσει τη γυναίκα. Συχνά ο προικοθήρας παριστάνει ότι έχει πολλά χρήματα και ξοδεύει αλόγιστα για εντυπωσιασμό. Μόλις εντυπωσιάσει τη γυναίκα και πετύχει το στόχο του, δηλαδή τη σχέση, οι μάσκες πέφτουν και αρχίζει να ζητάει από τη γυναίκα να πληρώσει.

4. Έχει οικονομικά προβλήματα

Φυσικά, για να αρχίσει να ζητάει χρήματα από τη γυναίκα πρέπει να έχει μια καλή δικαιολογία. Τη μία απλώς ξέχασε το πορτοφόλι του, την άλλη τον λήστεψαν, την παράλλη ήταν άδειο το ΑΤΜ, κοκ. Ελέγξτε το: έχει οικονομικά προβλήματα και δεν σας το έχει πει; Ή, ακόμα χειρότερα, παριστάνει ότι έχει χρήματα για να σας κατακτήσει;

5. Σας ζητάει χρήματα

Με ή χωρίς δικαιολογία, ο σύντροφός σας αρχίζει να σας ζητάει χρήματα. Μικροποσά στην αρχή, όλο και μεγαλύτερα στη συνέχεια. Το επόμενο βήμα είναι να σας ζητήσει ένα ‘δάνειο’, για να ανοίξει τη δική του δουλειά, για να ορθοποδίσει, για να κάνει ένα επαγγελματικό άνοιγμα. Όλα τα παραπάνω είναι ένδειξη ότι σας βλέπει σαν μηχανή που κόβει χρήματα. Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας, ρωτήστε τον στα ίσια για τα οικονομικά του, για τη διαχείριση που κάνει, και πώς αντιλαμβάνεται τη δική σας οικονομική προσφορά. Αλήθεια, αν του ξεκαθαρίσετε ότι δεν θα του δώσετε άλλα χρήματα, τι θα γίνει; Θα μείνει ή θα φύγει;

6. Ελέγξτε το οικονομικό και το εργασιακό του προφίλ

Είναι χρόνια άνεργος; Κάνει δουλειές του ποδαριού; Περιμένει τη χρυσή ευκαιρία που δε λέει να έρθει; Τον ζουν οι δικοί του; Φυσικά τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι ο άνθρωπος είναι προικοθήρας και σας θέλει για τα λεφτά σας, αλλά σίγουρα αποτελούν κάποια ένδειξη. Αλήθεια, το άτομο αυτό έχει φιλοδοξίες σχετικά με την καριέρα του; 
Ή αρκείται στο να απολαμβάνει όλα όσα αγοράζουν τα δικά σας χρήματα;
Προσοχή στον άντρα που ονειρεύεται να χτίσει το μέλλον και των δυο σας με τα δικά σας χρήματα, που θέλει να χρησιμοποιήσει τα λεφτά σας για τη δική του δουλειά, που δεν έχει ο ίδιος επαγγελματικές φιλοδοξίες, ή που σας παροτρύνει «ας απολαύσουμε τη ζωή μαζί!» αλλά με τα δικά σας χρήματα και χωρίς δική του οικονομική ανάμιξη και υπευθυνότητα.

7. Έχει ακριβό γούστο
Του αρέσουν τα ακριβά ρούχα, πούρα, κρασιά, μπαρ, εστιατόρια, αυτοκίνητα, ξενοδοχεία; Αν διαρκώς σας στρέφει προς ακριβές επιλογές (και με κάποιον τρόπο καταλήγετε να είστε εσείς αυτή που πληρώνει) ξανασκεφτείτε τι πραγματικά θέλει αυτός ο άνθρωπος από εσάς. Αν μάλιστα στα μελλοντικά του σχέδια υπάρχουν ακριβές διακοπές, ταξίδια, και μονίμως σας στρέφει προς ένα όμορφο και καλοπληρωμένο από εσάς μέλλον, καλό είναι να σκεφτείτε εσείς τι θέλετε από αυτόν τον άνθρωπο. Για δοκιμάστε να αφήσετε το πορτοφόλι σας στο σπίτι ή να αρχίσετε να μοιράζεστε τα έξοδα….

8. Το ένστικτό σας λέει ότι πέσατε σε προικοθήρα

Ακούστε το ένστικτό σας! Συνήθως δεν κάνει λάθος! 
Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σας έχει αντιληφθεί και καταγράψει πολλές και διάφορες μικρολεπτομέρειες (ασυνείδητα) και στη συνέχεια τις επεξεργάστηκε και προέκυψε αυτό που λέμε «διαίσθηση», η οποία όμως βασίζεται σε πληροφορίες που έχουμε, αλλά όχι συνειδητά.

Αν δείτε τα περισσότερα από τα παραπάνω σημάδια στον άνθρωπο με τον οποίο βγαίνετε, πιθανότατα να είναι ένας μοντέρνος προικοθήρας. 
Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να βρείτε σύντροφο στην ίδια ή καλύτερη οικονομική κατάσταση με εσάς. Στο κάτω-κάτω, ένας άντρας που έχει λιγότερα χρήματα από εσάς δε σημαίνει ότι δε θα γίνει καλός σύζυγος ή σύντροφος.

Το πρόβλημα προφανώς είναι όταν σας θέλει καταρχήν για τα λεφτά σας (ή την περιουσία σας) και όχι για αυτό που είστε. 
 Και δυστυχώς, αυτό δε διορθώνεται, οπότε η σχέση ξεκινάει και θα παραμείνει σε λάθος βάση.

Αποφασίστε λοιπόν αν θέλετε να μείνετε σε μια τέτοια σχέση ή όχι. 
 Και αν πάρετε τη γενναία απόφαση να διαλύσετε τη σχέση, να είστε σίγουρες ότι θα βρείτε τον άνθρωπο που θα σας εκτιμάει γι’ αυτό που είστε.

* Χριστιν-άκι.-*

Πηγή

Related

blog 1607582610215492299

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item