synoronews

Αθήνα: 11 σουβλάκια που πρέπει να δοκιμάσετε!

Φάκελος σουβλάκι! Εθνικό φαγητό, αξεπέραστη αγάπη και γαστρονομικό σύμβολο στην εποχή της κρίσης. Ενδώσαμε στον πειρασμό, δοκιμάσαμε άπε...

Φάκελος σουβλάκι! Εθνικό φαγητό, αξεπέραστη αγάπη και γαστρονομικό σύμβολο στην εποχή της κρίσης. Ενδώσαμε στον πειρασμό, δοκιμάσαμε άπειρα και καταλήξαμε στις παρακάτω διευθύνσεις για απλό, τίμιο και εγγυημένα νόστιμο σουβλάκι.

Ο Κώστας, Σύνταγμα
Σουβλάκι με ιστορία από το 1950. Ξεκίνησε από την οδό Αδριανού στην Πλάκα και σήμερα βρίσκεται στην Πεντέλης στο Σύνταγμα. Καλό κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανός και γευστικότατο δροσερό γιαούρτι τυλίγονται σε πίτα αλάδωτη και πιο λεπτή από τη συνηθισμένη. Ανοίγει το πρωί στις 9 και κλείνει ό,τι ώρα τελειώσουν τα υλικά. Μητροπόλεως & Πεντέλης 5, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3228502.


Λευτέρης ο Πολίτης, Ομόνοια
Στην οδό Σατωβριάνδου από το 1951, φτιάχνει εξαιρετικό μπιφτέκι (σκέτος μοσχαρίσιος κιμάς, χωρίς μπαχαρικά) που ψήνεται πάνω στην πλάκα και τυλίγεται σε πίτα, καθώς και μερακλίδικο καυτερό σουτζούκι που μοσχοβολάει κύμινο, μπαχάρι και κόκκινο πιπέρι. Απλό, νόστιμο και οικονομικό. Έχει ουρά από τις 10 το πρωί. Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια, τηλ.: 2105225676.

Τα Κορίτσια, Κουκάκι
Απέξω γράφει "Ψητοπωλείο", αλλά όλοι το ξέρουν ως "τα κορίτσια". Εδώ, τα κορίτσια, δηλαδή οι δύο Κατερίνες και η Ελένη, φτιάχνουν ένα νοστιμότατο σουβλάκι, καλοψημένο και με μπαχαρικά που απογειώνουν τη γεύση. Πίτα τραγανή, χωρίς περιττό λάδι, καλαμάκι ή γύρος από ωραίο κρέας και μια γερή δόση δροσερού γιαουρτιού. Δράκου 16, Κουκάκι



Κώστας, Πλατεία Αγίας Ειρήνης
Βρίσκεται στο ίδιο σημείο, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, εδώ και 30 χρόνια, και φημίζεται για το χειροποίητο χοιρινό καλαμάκι και το νοστιμότατο μπιφτέκι του, που φτιάχνει ο ίδιος από τις 6 κάθε πρωί. Η κόκκινη σάλτσα που προστίθεται είναι απλά μοναδική. Έχετε κατά νου ότι κλείνει κατά τις 6 το απόγευμα. Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Αθήνα, τηλ.: 210 3232971.

Οι Ρωσίδες, Καλλιθέα
«Σουβλάκι-πιροσκί» λέει η επιγραφή. Σε μια γωνιά της Καλλιθέας, δύο Ελληνίδες αδερφές από το Καζακστάν φτιάχνουν ένα σουβλάκι λίγο διαφορετικό από το συνηθισμένο, η φήμη του οποίου έχει κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα σε όλη την πόλη. Το κρέας (χοιρινό μπούτι) μαρινάρεται σε ξίδι πριν το ψήσιμο, οι πίτες είναι αλάδωτες αλλά και μαλακές, ενώ το γευστικό σύνολο συμπληρώνουν η ντομάτα, το κρεμμύδι και μια τέλεια κόκκινη σάλτσα. Εκτός από σουβλάκια, έχουν και παραδοσιακά πιροσκί με κιμά, τυρί ή πατάτα. Γρύπαρη & Αναγνωσταρά, Καλλιθέα.

Έντυ, Νίκαια
Άνοιξε το 1946, ενώ πλέον έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς. Εξαιρετικό χοιρινό καλαμάκι από καθαρό ψαρονέφρι, αρωματικό κοτόπουλο, ζουμερό μπιφτέκι, κλασικό πολίτικο σουτζούκι αλλά και ορεκτικά για κάθε γούστο. Καρακουλουξή 4, Νίκαια, τηλ.: 2104926117.



Έλβις, Κεραμεικός
Στον χώρο ενός παλιού χασάπικου στον Κεραμεικό, ο "Βασιλιάς" ζει και τρώει σουβλάκι. Εδώ δεν θα βρείτε γύρο, τυλιχτά και περίεργες σάλτσες. Θα έρθετε για απλό και νόστιμο καλαμάκι- χοιρινό, κοτόπουλο, λουκάνικο χωριάτικο και κεμπάπ, μαζί με πιτούλες και λεπτοκομμένες και τραγανές τηγανητές πατάτες. Πλαταιών 29 και Λεωνίδου, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3455836.

Καυτερός, Χαλάνδρι
Το όνομα δεν είναι τυχαίο. Εδώ το σουβλάκι περνάει σε άλλη διάσταση με μια καυτερή σάλτσα-μυστική συνταγή από την Κωνσταντινούπολη. Καλαμάκι χοιρινό, κοτόπουλο ή κεμπάπ. Αγρινίου 5, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106846366.

Λειβαδιά, Ομόνοια
Από το 1963 φτιάχνει νόστιμο χειροποίητο σουβλάκι με καλό κρέας. Εδώ όλα γίνονται όπως παλιά και το σουβλάκι, που σερβίρεται με μια φέτα χωριάτικο ψωμάκι, θα σου θυμίσει τα παιδικά σου χρόνια. Γλάδστωνος 9, Πλατεία Κάνιγγος, τηλ.: 2103832413.


Πανερυθραϊκός, Νέα Ερυθραία
Ένα σουβλάκι που αποτελεί ωδή στην απλότητα και τη νοστιμιά. Μόνο καλαμάκι σκέτο σε κομμένες πιτούλες με ντομάτα και μπόλικο κρεμμύδι, ή τυλιχτό, όσο λαδωμένο χρειάζεται και χωρίς καμία σος- κάτι που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο. Είναι μικρό σε μέγεθος, όποτε, αν πεινάτε πολύ, μην παραγγείλετε μόνο ένα. Νέα Ερυθραία Ν. Πλαστήρα 43, τηλ.: 210 800027.

Το Μαγκάλι, Ιλίσια
Για εξαιρετικό χοιρινό σουβλάκι, καλαμάκι από μπούτι κοτόπουλου, γευστικό κεμπάπ και χωριάτικο λουκάνικο. Νόστιμη σος και φρέσκες πατάτες, κομμένες στο χέρι, που τηγανίζονται μπροστά σου. Παπαδιαμαντοπούλου 54, Ιλίσια, τηλ. 210 7717517.

Πηγή

Related

blog 8926254470475835558

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -