synoronews

Ελλάδα, όπως οι ΗΠΑ το... 1929

Την τελευταία επταετία, η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας έχει ακυρώσει όλη την πρόοδο που είχε επιτευχθεί τα προηγούμενα 28 χρόνια όσ...

Την τελευταία επταετία, η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας έχει ακυρώσει όλη την πρόοδο που είχε επιτευχθεί τα προηγούμενα 28 χρόνια όσον αφορά στα εισοδήματα των φτωχότερων στρωμάτων, σημειώνει σε δημοσίευμά της η Washington Post. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξετάσει κανείς την ελληνική ύφεση.

Η οικονομία της χώρας, σε όρους ΑΕΠ, έχει υποχωρήσει περίπου όσο και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Υφεσης
Η οικονομία της χώρας, σε όρους ΑΕΠ, έχει υποχωρήσει περίπου όσο και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Υφεσης. Η ανεργία έχει ανέλθει έως 28%. Επίσης, οι πόλεις της γεμίζουν κάπνα τους χειμώνες, επειδή οι πολίτες δεν αντέχουν οικονομικά να ζεστάνουν τα σπίτια τους με κανέναν άλλο τρόπο παρά με το να καίνε ότι βρεθεί στα χέρια τους.

Ενας ακόμη τρόπος είναι να δει κανείς πόσα χρήματα είχαν οι Ελληνες πολίτες, από τους πλουσιότερους έως το φτωχότερο 10%, μετά την αφαίρεση των φόρων και του πληθωρισμού, τα τελευταία 40 χρόνια. Όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα, υπήρχε ένα μεγάλο άλμα για όλες τις κατηγορίες μετά την απομάκρυνση της χούντας το 1974, στασιμότητα από τα μέσα της δεκαετίας του '80 έως τα μέσα της δεκαετίας του '90 και μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, ιδίως για τους πλούσιους. Αμέσως μετά ακολούθησε η μεγάλη κατρακύλα που ακύρωσε όλα τα κέρδη των τελευταίων 30 ετών, αν όχι περισσότερα.

Οι πλούσιοι στην Ελλάδα τα έχουν καταφέρει καλύτερα από τους υπόλοιπους με το πραγματικό τους εισόδημα να υποχωρεί μόλις στα επίπεδα του 1985
Οι πλούσιοι στην Ελλάδα τα έχουν καταφέρει καλύτερα από τους υπόλοιπους με το πραγματικό τους εισόδημα να υποχωρεί μόλις στα επίπεδα του 1985. Όμως τα εισοδήματα των φτωχότερων έχουν υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, στα επίπεδα που βρίσκονταν το 1980. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν είναι υπερβολική η θέση περί ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπισή της, προωθώντας ρυθμίσεις για σίτιση των φτωχότερων, διασφάλιση της υγειονομικής περίθαλψης και δωρεάν ρεύμα για όσους δεν αντέχουν οικονομικά το κόστος. Ωστόσο, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι με δεδομένα τα προβλήματα ρευστότητας στη χώρα, δεν είναι σαφές το από πού θα προέλθει η χρηματοδότηση, ή ακόμη και το εάν η Αθήνα θα έχει τα κεφάλαια να αποπληρώσει τους δανειστές της. Όλη αυτή η αβεβαιότητα έχει "σκοτώσει" την εύθραυστη ανάκαμψη και έχει οδηγήσει σε νέες πιέσεις προς την οικονομία.


Πηγή : zougla.gr

Related

blog 6219719137436331023

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item