synoronews

Πώς θα φτάνετε σε επιτυχίες και στην υλοποίηση των στόχων σας

Στη ζωή όλοι αναζητούμε και επιδιώκουμε την επιτυχία σε αυτά που θέλουμε. Για να το καταφέρουμε όμως είναι πρώτα απ' όλα απαραίτητο ν...

Στη ζωή όλοι αναζητούμε και επιδιώκουμε την επιτυχία σε αυτά που θέλουμε. Για να το καταφέρουμε όμως είναι πρώτα απ' όλα απαραίτητο να διευκρινίσουμε το τι θέλουμε και να καθορίσουμε τους στόχους μας.

Με διάφορες ευκαιρίες, πολλοί σκέφτονται για το τι έχουν κάνει στο χρόνο που πέρασε και το τι θέλουν από το νέο χρόνο που βρίσκεται μπροστά τους. Εκείνοι που πετυχαίνουν περισσότερο, είναι αυτοί που ξοδεύουν λίγο χρόνο για να σκεφτούν προσεκτικά το τι αναζητούν και στη συνέχεια καταγράφουν τους στόχους τους.

Αυτό τους επιτρέπει συνεχώς να μπορούν να ανατρέχουν στο σχέδιο τους και να έχουν πάντοτε κατά νου, τους στόχους και τις προτεραιότητες που έχουν θέσει.
Το αποτέλεσμα είναι να επικεντρώνονται στην επίτευξη των στόχων τους. Δεν σπαταλούν άδικα την ενέργειά τους σε άλλες καταστάσεις που δεν τους επιτρέπουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Ο καθορισμός των στόχων και των προτεραιοτήτων είναι λοιπόν μια πολύ σημαντική διεργασία που πρέπει να γίνεται στην αρχή του χρόνου. Θα χρησιμεύει ως ένας οδικός χάρτης που θα σας επιτρέπει να μην χάνεστε μέσα στις δαιδαλώδεις καταστάσεις που προκύπτουν καθημερινά στη ζωή.

Πως λοιπόν εσείς θα καθορίσετε τους δικούς σας στόχους, πως θα τους καταγράψετε και να φτιάξετε το δικό σας οδικό χάρτη και να φτάσετε στις επιτυχίες που επιδιώκετε;

Ποιες τεχνικές θα χρησιμοποιήσετε για να μην αποπροσανατολίζεστε και για να αντιμετωπίζετε τα κάθε λογής εμπόδια που θα βρίσκετε μπροστά σας;
Ας δούμε μαζί μερικές εισηγήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν και να συμβάλουν στην επίτευξη αυτών που θέλετε:

1. Σιγουρευτείτε ότι αυτό που επιδιώκετε είναι κάτι το οποίο πραγματικά το θέλετε και ότι δεν είναι απλά κάτι που ακούγεται ή φαίνεται ωραίο εάν το επιτύχετε.

Όταν οι στόχοι σας είναι κάτι που θέλετε έντονα, τότε το υποσυνείδητο σας θα βοηθήσει οδηγώντας σας σε ανθρώπους, καταστάσεις και τόπους που είναι απαραίτητοι για την επίτευξη των στόχων σας.
Τοποθετείστε στόχους για τους καίριους τομείς της ζωής σας: Για την οικογένεια και το σπίτι σας, για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και την οικονομική σας κατάσταση, για τη σωματική και ψυχική σας υγεία και για άλλους τομείς στους οποίους για σας υπάρχουν προτεραιότητες όπως η πνευματική, η θρησκευτική ζωή, ο πολιτισμός ή η εκπαίδευση.

2. Είναι απαραίτητο να καταγράψετε τους στόχους σας και να τους διαβάζετε συχνά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δημιουργείστε το δικό σας οδικό χάρτη, σύμφωνα με αυτά που θέλετε.
Με το να γράψετε κάτω τους στόχους σας, καταφέρνετε να ξεκαθαρίσετε καλύτερα τις σκέψεις και να σχηματίσετε σαφή εικόνα στο μυαλό σας. Παράλληλα θα μπορείτε πολύ συχνά, εάν είναι δυνατόν κάθε μέρα, να βλέπετε τους στόχους σας και να θυμάστε το τι θέλετε να πετύχετε στο νέο έτος.

3. Καταγράψετε τα θετικά που θα προκύψουν για σας από την επίτευξη του κάθε στόχου σας.

Αυτό θα ενδυναμώνει το ηθικό σας στις δύσκολες στιγμές που αναπόφευκτα θα συναντάτε. Σκεφτείτε και γράψετε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ωφελημάτων που θα έχετε από την επίτευξη του κάθε στόχου σας. Αργότερα όταν διαβάζετε το σχέδιο σας, το δικό σας οδικό χάρτη, θα νιώθετε πιο έντονα τα κίνητρα που θα σας σπρώχνουν προς την επίτευξη των στόχων σας.

4. Εφαρμόζετε την τεχνική της νοερής απεικόνισης.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείτε να βλέπετε με το μυαλό σας ότι έχετε πετύχει το στόχο σας. Για παράδειγμα εάν θέσατε ως στόχο να αποκτήσετε ένα σπίτι να κλείνετε τα μάτια και να βλέπετε νοερά ότι είστε στο σπίτι σας. Σχηματίστε μια νοητική εικόνα την οποία να φέρνετε τακτικά στο μυαλό σας. Η τεχνική αυτή βοηθά διότι επενεργεί στο υποσυνείδητο σας και κατά συνέπεια θα σας βοηθά στις καθημερινές ενέργειες που θα κάνετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

5. Πρέπει να στοχεύετε ψηλά.

Όσο πιο ψηλά θέσετε τον πήχη τόσο περισσότερα θα πετύχετε. Και ακόμη εάν δεν πετύχετε τους στόχους στην ολότητά τους, επειδή θέσατε ψηλούς στόχους θα φτάσετε αναπόφευκτα, ψηλά. Είναι όμως απαραίτητο οι στόχοι σας μεταξύ τους να μην αντικρούονται ή να είναι εξωπραγματικοί. Για παράδειγμα δεν μπορείτε να βάλετε στόχο να αγοράσετε ένα σπίτι που είναι 15 ή 20 φορές το ετήσιο εισόδημά σας.

6. Περάστε στη δράση, μην αναβάλλετε.

Όταν τοποθετήσετε τους στόχους σας και διευκρινίσετε το πλάνο δράσης σας, μην καθυστερείτε αλλά προχωρείτε. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και οι καλά μελετημένες και σχεδιασμένες κινήσεις σας δεν πρέπει να αναβάλλονται αλλά να πραγματοποιούνται για να σας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σας.

7. Να προβλέπετε τις δυσκολίες που θα συναντάτε.

Δεν γίνεται να μη βρείτε στο δρόμο σας πολλές δυσκολίες, προκλήσεις και αντιξοότητες. Επειδή είναι σίγουρο ότι θα συναντήσετε δυσκολίες, προσπαθείτε εκ των προτέρων να αντιληφθείτε ποιες δυσκολίες θα βρείτε και σκεφτείτε τρόπους αντιμετώπισης τους. Αυτή η τακτική θα σας προετοιμάσει για να χειριστείτε αποτελεσματικά τα εμπόδια, με λιγότερο στρες και κίνδυνους για λάθη. Παράλληλα φαίνεται ότι η ανάλυση των προβλεπομένων δυσκολιών και η μελέτη τρόπων αντιμετώπισης τους, επιτρέπει την αποφυγή πολλών από αυτών.

8. Περιτριγυριστείτε από επιτυχημένους ανθρώπους που έχουν  κίνητρα.

Δημιουργείτε φίλους και συμμάχους και βελτιώνετε συνεχώς τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος σας. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά που μπορείτε να έχετε.

9. Προσέξτε με ποιον μιλάτε για τους στόχους σας.

Μην κοινοποιείτε και μη συζητάτε τους στόχους σας με οποιονδήποτε. Άτομα από την οικογένεια σας ή φίλοι ή άλλοι γνωστοί σας πιθανόν να έχουν μια αρνητική προσέγγιση και είναι δυνατόν να σας απογοητεύσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέτουν στόχους για να φτάσουν ψηλότερα και που δεν θα μπορέσουν να σας κατανοήσουν ή να σας δώσουν ιδέες που θα σας βοηθήσουν. Συζητείστε τους στόχους σας με άτομα που θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των επιδιώξεων σας.

10. Κάθε φορά που παίρνετε μια απόφαση να ερωτάτε τον εαυτό σας εάν η απόφαση αυτή σας παίρνει πιο κοντά ή πιο μακριά από τους στόχους σας.

Για να μπορείτε να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις που θα σας οδηγήσουν σωστά στο δικό σας οδικό χάρτη προς την επίτευξη των στόχων πρέπει όπως έχουμε αναφέρει πιο πάνω, να διαβάζετε συχνά τους στόχους σας και να χρησιμοποιείτε την τεχνική της νοερής απεικόνισης. Έτσι θα είναι πιο εύκολο για σας όταν θα πάρετε μια απόφαση να απαντήσετε στο δικό σας εσωτερικό ερώτημα κατά πόσο η συγκεκριμένη απόφαση θα σας πάρει πιο κοντά ή πιο μακριά από τους στόχους σας.

11. Η τροποποίηση των στόχων δεν είναι αναγκαστικά κάτι κακό.

Κατά τη διάρκεια του έτους είναι δυνατόν να αντιληφθείτε ότι οι καταστάσεις που προέκυψαν, σας επιβάλλουν την τροποποίηση ή διαφοροποίηση κάποιου από τους στόχους σας. Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό. Αντίθετα μπορείτε να το θεωρήσετε ως επιτυχία διότι έχετε καταλάβει έγκαιρα ότι είναι προς το συμφέρον σας να αλλάξετε κάτι στη στρατηγική σας.

Συμπερασματικά θα τονίσουμε ότι με το νέο έτος εάν ξοδέψετε λίγο χρόνο για να καταγράψετε τους στόχους και σκεφτείτε τη στρατηγική που θα ακολουθήσετε, τότε θα μπορέσετε να φτάσετε σε ψηλότερα επίπεδα επιτυχίας.
Όμως μην ξεχνάτε ότι ο δρόμος προς την επιτυχία είναι δύσκολος, χρειάζεται πειθαρχία, συγκέντρωση και ξεκάθαρες ιδέες για το τι θέλετε να πετύχετε.

Πηγή : medlook.net

Related

Οικονομία 1870987331024169984

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -