synoronews

Τρεις ενδείξεις ότι έχετε ζήσει ξανά! (music video)

Από τον Αντώνη Κυριαζή «Παλιά ψυχή». Ένας όρος που χρησιμοποιείται για τους ανθρώπους που έχουν βιώσει προηγούμενες ζωές. Πόσες πιθα...

Από τον Αντώνη Κυριαζή

«Παλιά ψυχή». Ένας όρος που χρησιμοποιείται για τους ανθρώπους που έχουν βιώσει προηγούμενες ζωές. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να ανήκετε σε αυτή την κατηγορία;

ΣΤΑ Ηθικά Ευδήμεια (Α 1215b, 25-30) ο Αριστοτέλης αναρωτιέται αν υπάρχει έστω κι ένας έξυπνος άνθρωπος που θα ήθελε να ξαναγυρίσει σ’ αυτήν εδώ τη ζωή για δεύτερη φορά. Γιατί υπάρχουν χίλια-δύο δυστυχήματα, πόνοι, ασθένειες και δυσμενείς συνθήκες που ο άνθρωπος, αν είχε εξαρχής τη δυνατότητα επιλογής, αναμφίβολα θα απέφευγε να περάσει απ’ όλες αυτές τις δοκιμασίες. Αν στους κινδύνους και τις δυσκολίες προσθέσει κάποιος και το χρονικό διάστημα που ζει σαν παιδί, τότε «το μη είναι κρείττον είναι του ζην», το να μην υπάρχει είναι καλύτερο από το να υπάρχει.

Μέσα σε λίγες γραμμές, ο Σταγειρίτης συνοψίζει τη μετενσάρκωση ή παλιγγενεσία (όπως αποκαλούσαν οι αρχαίοι Έλληνες τη δεύτερη γέννηση), αλλά και τους αδήριτους νόμους (κάρμα) που σπρώχνουν τον άνθρωπο σε μια νέα γέννηση ύστερα από το θάνατο του φυσικού φορέα.

Αυτός είναι ο “δεύτερος θάνατος” για τον οποίο μιλούν τα βιβλία του εσωτερισμού, όταν λένε ότι ναι μεν η ψυχή επιβιώνει μετά το θάνατο μεταβαίνοντας στο αστρικό πεδίο, αλλά μετά ακολουθεί ένας δεύτερος θάνατος, δηλαδή μια νέα γέννηση σε ένα νέο σώμα.

Και πιο κάτω (Α 1216a, 5) σημειώνει ότι στο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο γεννήσεις ο άνθρωπος κοιμάται, όπως τα παιδιά στους μητρικούς κόλπους, πέφτοντας σε λήθαργο. Και το διάστημα αυτό (από το θάνατο έως τη νέα γέννηση) διαρκεί χίλια ή περισσότερα χρόνια.
title

Παλιοί και νέοι άνθρωποι

Επομένως δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν ζήσει ξανά στο παρελθόν. Και αυτοί μεν που έζησαν στα χρόνια του προηγούμενου μεγάλου πολιτισμού που υπήρχε στη Γη, που είναι γνωστός ως “Ατλάντειος” ή “Ατλαντικός πολιτισμός”, είναι οι έμπειρες και παλιές ψυχές που δείχνουν ένα έντονο ενδιαφέρον για την πνευματικότητα∙ εκείνοι δε που δεν έζησαν κατά την ατλάντεια περίοδο, αλλά γεννήθηκαν στα χρόνια της σημερινής Άρειας φυλής, είναι άπειροι στη ζωή και δεν εκδηλώνουν κανένα ουσιαστικό πνευματικό ενδιαφέρον. Όταν ήθελαν να αναφερθούν σε έναν τέτοιο άνθρωπο, οι Ρωμαίοι τον αποκαλούσαν novus homo, δηλαδή Νέο Άνθρωπο.

Επειδή η ψυχή πέφτει σε λήθαργο (για τον Πλάτωνα οι ψυχές διαμένουν στο λιβάδι της Λήθης που το διασχίζει ο ποταμός Αμέλης, από τα νερά του οποίου πίνουν πριν περάσουν στην αντίπερα όχθη, δηλαδή πριν ενσαρκωθούν), δεν μπορεί να θυμηθεί τις προηγούμενες ενσαρκώσεις της. Σε αυτό τον κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Σε σπάνιες περιπτώσεις και για ειδικούς λόγους, ο άνθρωπος μπορεί να “θυμηθεί” μια ή περισσότερες από τις προηγούμενες ζωές του μέσα από διαυγή και ζωντανά όνειρα ή τροποποιημένες καταστάσεις συνείδησης, ξαναζώντας ορισμένες σκηνές εκείνης της παρουσίας. Όμως τις “θυμάται” ο ίδιος και όχι κάποιος άλλος –ένα μέντιουμ, για παράδειγμα– για λογαριασμό του και του τις αναφέρει. Τέτοιες απόρρητες πληροφορίες που ακούει κανείς από τα χείλη κάποιου άλλου είναι a priori ψευδείς και αποτελούν προφανή παραβίαση του πνεύματος της παλιγγενεσίας.

Ωστόσο, μια τόσο λεπτομερής ενθύμηση δεν είναι αναγκαία. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν προϋπάρξει στο παρελθόν και αυτή η αίσθηση συνοδεύεται συχνά με ένα έντονο ενδιαφέρον για την πνευματικότητα. Αισθάνονται ότι βρίσκονται ξανά εν ζωή βάσει ενός σχεδίου – κάτι που δεν αποκλείεται να αληθεύει.

Πιθανόν να ξαναγεννήθηκαν για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους να εξελιχθούν ή για να εκπληρώσουν το κάρμα τους ή για να αναπτυχθούν και να προχωρήσουν οι ίδιοι. Πράγματι, μια στροφή του κοσμικού τροχού στον αργαλειό της Μοίρας δίνει την ευκαιρία για την ανάπτυξη της παραμελημένης ή παραποιημένης νοημοσύνης και την εξάλειψη των αρνητικών συναισθημάτων. Ενώ μέσω της εκπλήρωσης των καρμικών υποχρεώσεων γίνεται η κάθαρση ενός κακού παρελθόντος.

Όποια και αν είναι η αιτία, όλοι μας βρισκόμαστε εδώ διανύοντας μια πορεία.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις για κάποιον ότι έχει μετενσαρκωθεί, όπως ας πούμε η ανεξήγητη έλξη και οικειότητα για μια χώρα, πολιτιστική περίοδο ή ιστορική εποχή. Ακόμη κι αν δεν έχει διαβάσει τίποτα γι’ αυτή, τον συγκινεί και μπορεί να την περιγράψει σαν να ήταν εκεί γνωρίζοντας τα πάντα.

Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο με εσάς, οι τρεις ενδείξεις ή σημάδια που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε αν έχετε μετενσαρκωθεί σε αυτόν εδώ τον πλανήτη.
title

1. Η ζωή σας είναι γεμάτη μαθήματα

Εξ απαλών ονύχων, η ζωή σας ήταν γεμάτη από μαθήματα. Είτε έχετε περάσει από έντονες συναισθηματικές καταστάσεις είτε είστε πολύ στοχαστικοί από τη φύση σας και παίρνετε διδάγματα από οποιαδήποτε κατάσταση κι αν υπάρχει στη ζωή σας.

Από νεαρή ηλικία, είχατε συνεχώς εμπειρίες, πολλές φορές με τη μορφή δοκιμασιών, οι οποίες σας προκαλούσαν να αναλογιστείτε αυτά που συνέβαιναν γύρω σας και να εξελιχθείτε.

Άλλοι άνθρωποι φαίνεται να ζουν τη ζωή τους σαν να πετάνε με αυτόματο πιλότο, αλλά εσείς έχετε δοκιμαστεί τουλάχιστον μία ή δύο φορές στη ζωή σας. Και γι’ αυτό έχετε αποκτήσει αρκετή σοφία και μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια και πνευματική στήριξη σε άλλους ανθρώπους. Διότι πολλοί άνθρωποι, λόγω ανειλημμένων οικογενειακών και μη υποχρεώσεων, απορροφούνται τόσο πολύ από την καθημερινότητα, ώστε όταν τελειώνουν με αυτές και βρίσκονται μόνοι, ανακαλύπτουν ότι έχουν χάσει το δρόμο τους. Σε αυτούς τους ανθρώπους στέκεστε αρωγοί και τους βοηθάτε να συνδεθούν ξανά με τον χαμένο τους εαυτό.

Έχοντας δοκιμαστεί αρκετά, έχετε αρχίσει να βλέπετε τις δυσκολίες σαν ευκαιρίες για να εξελιχθείτε και έτσι τις αντιμετωπίζετε πλέον τελείως διαφορετικά και ψύχραιμα. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε μετενσαρκωθεί προκειμένου να εξελιχθείτε ως ψυχή και να βοηθήσετε και άλλους. Ήδη έχετε αρχίσει και βλέπετε ότι οι προκλήσεις που συναντάτε αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου.

Έτσι, η ζωή σας έχει περισσότερους προβληματισμούς και ευκαιρίες πνευματικής ανάπτυξης από ένα άλλο, πιο “ευτυχισμένο” άτομο, γιατί ήρθατε εδώ με τη νοοτροπία να αντιμετωπίσετε τη ζωή σαν ένα σχολείο, αρχικά σαν μαθητής αργότερα σαν φορέας φωτός. Δεν έχετε έρθει για να οικοδομήσετε μια ζεστή φωλιά για τον εαυτό σας και στη συνέχεια να πεθάνετε. Ήρθατε εδώ με την αποστολή να εξελιχθείτε.
title

2. Δεν σας ξεγελούν εύκολα

Δεν είστε κοινωνικά αφελείς. Έχετε ξαναζήσει στη Γη και γι’ αυτό μπορείτε να αποκρυπτογραφείτε τις ψυχολογικές καταστάσεις των άλλων. Δεν είστε τόσο επιρρεπείς στην πλύση εγκεφάλου όσο άλλοι άνθρωποι και αυτός είναι ο λόγος που δυσκολεύεστε να παίρνετε στα σοβαρά τις “ειδήσεις” που ακούτε.

Μπορείτε να καταλάβετε αν κάποιος κοροϊδεύει και δεν είναι αυτό που δείχνει και μπορείτε να “διαβάζετε” τα υποσυνείδητα μηνύματα μιας κατάστασης. Αυτά δηλαδή που λέγονται ή εννοούνται “κάτω από το τραπέζι”.

Μπορείτε να “δείτε” μέσα από τους ανθρώπους και να καταλάβετε τις πραγματικές προθέσεις τους, κάτι που δυσκολεύει τους άλλους να σας “παραμυθιάσουν”. Δεν έχει ο καθένας αυτό το μοναδικό χάρισμα να βλέπει πίσω από τα φαινόμενα και αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι έχετε έναν διαφορετικό γενετικό κώδικα από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Από νεαρή ηλικία, ήσασταν σε θέση να καταλαβαίνετε σε μεγάλο βαθμό τους άλλους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε ζήσει αρκετές ζωές στο παρελθόν και είστε εξοικειωμένοι με τα διαφορετικά ψυχολογικά παιχνίδια που συνηθίζουν να παίζουν οι άνθρωποι. Έτσι, μπορείτε να αναγνωρίσετε τα σημάδια τους, όταν τα συναντάτε, ξεχωρίζοντας την ήρα απ’ το στάρι, αλλά και βλέποντας με μια ματιά το μέλλον τους, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι.
title

3. Έχετε τη λαχτάρα της “επιστροφής στο σπίτι”

Μπορεί να μην ξέρετε πού βρίσκεται το «σπίτι» σας αυτή τη στιγμή, αλλά ξέρετε ότι δεν βρίσκεται εδώ. Βαθιά μέσα σας, γνωρίζετε ότι ο πλανήτης Γη δεν είναι ο τελικός προορισμός σας.

Επειδή ξέρετε ότι η Γη δεν είναι πραγματικά το σπίτι σας, νιώθετε μόνος και ξένος. Τίποτε δεν σας αντιπροσωπεύει και κατά καιρούς σας πιάνει μελαγχολία και μια μεγάλη νοσταλγία για όλα αυτά που ζήσατε στο παρελθόν.

Πού βρίσκεται το σπίτι σας; Μπορούμε να το ονομάσουμε ουρανό, κόσμο των πνευμάτων ή μια άλλη Γη, αλλά ανεξάρτητα από το όνομα που θα του δώσουμε, ξέρετε βαθιά μέσα σας ότι ο αληθινός τόπος σας, ο τόπος καταγωγής σας, βρίσκεται σε μια σφαίρα πέρα από τον υλικό κόσμο.

Μπορεί να βλέπουμε όλοι τη Γη σαν το σπίτι μας, αλλά για εσάς που έχετε πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια από και προς τον μυστικό κόσμο των πνευμάτων, ξέρετε πού πραγματικά ανήκετε. Μπορεί να μην είστε σε θέση να το εξηγήσετε ξεκάθαρα και ίσως το μυαλό σας να μην μπορεί ακριβώς να το καταλάβει, αλλά η ψυχή σας λαχταρά την οικεία ατμόσφαιρα του σπιτιού που σας λείπει.

Μπορεί να οφείλετε πολλά σ’ αυτούς που σας μεγάλωσαν, αλλά νιώθετε ότι αυτοί δεν είναι οι γονείς σας. Έχετε έρθει από μακριά, ένας μοναχικός ταξιδιώτης του σύμπαντος, από ένα μέρος όπου εκεί βρίσκονται οι αληθινοί γονείς σας, τα μέλη της οικογένειάς σας και οι φίλοι σας. Ήσασταν μαζί τους προτού έρθετε εδώ και σας περιμένουν να επιστρέψετε, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής σας σε αυτή τη ζωή.

* Xristin-aki.- *

Πηγή : youmagazine.gr

Related

Παράξενα 8909278768105684950

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item