Η αφράτη τυρόπιτα της... τεμπέλας!
Κ αμιά φορά δεν είναι κακό να τεμπελιάζουμε και λίγο στην κουζίνα, αντιθέτως πολλές φορές μπορεί να είναι και δημιουργικό. Αυτή η τυρό...
https://to-synoro.blogspot.com/2015/04/tyropita-tebelas.html
Καμιά φορά δεν είναι κακό να τεμπελιάζουμε και λίγο στην κουζίνα, αντιθέτως πολλές φορές μπορεί να είναι και δημιουργικό.
Αυτή η τυρόπιτα είναι πολύ λαχταριστή και ετοιμάζεται στο πι και φι!
Αυτή η τυρόπιτα είναι πολύ λαχταριστή και ετοιμάζεται στο πι και φι!
Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:
* ½ ποτηριού λάδι
* ½ ποτηριού γάλα
* 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κεσεδάκι γιαούρτι
* 4 αυγά
* 350γρ φέτα
* 150γρ ανθότυρο
* 250γρ κεφαλοτύρι (ή γραβιέρα) τριμμένο
* Πιπέρι
Eκτέλεση :
* Χοντροκόβουμε τα λευκά τυριά με τα χέρια μας σε ένα μπωλ κι έπειτα προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
* Τα αυγά τα χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα πιατάκι, δεν τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στο μίγμα.
Με τον τρόπο αυτό σε περίπτωση που κάποιο είναι χαλασμένο γλιτώνουμε από το να πετάξουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
* Τα αυγά τα χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα πιατάκι, δεν τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στο μίγμα.
Με τον τρόπο αυτό σε περίπτωση που κάποιο είναι χαλασμένο γλιτώνουμε από το να πετάξουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
* Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το χυλωμένο μίγμα στο πυρέξ.
* Ψήνουμε στους 185°C στον αέρα για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να αποκτήσει μια ωραία κρούστα από πάνω. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.
* Ψήνουμε στους 185°C στον αέρα για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να αποκτήσει μια ωραία κρούστα από πάνω. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.
* Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.
H συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού
Πηγή : cookwithme.gr