Banoffee!
Μπισκότο+καραμέλα+μπανάνα=banoffee. Πάει και τελείωσε! Αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη αυτού του γλυκού μέχρι που το δοκίμασα πριν π...
Αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη αυτού του γλυκού μέχρι που το δοκίμασα πριν περίπου 2 χρόνια από μια συνάδελφο στο γραφείο και μου άρεσε πάρα πολύ. Ενώ το έχω φτιάξει στο παρελθόν και με βάση από πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με λικέρ, νομίζω πως η εκδοχή με τα digestive είναι πολύ καλύτερη, όχι μόνο από γευστικής άποψης αλλά και επειδή μπορεί κανείς να ανασηκώσει τα πλαϊνά κι έτσι το γλυκό να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια μπισκότου.
- Αφαιρούμε την ετικέτα από το κουτάκι του ζαχαρούχου γάλακτος και βράζουμε σε νερό για 2 ώρες έτσι ώστε να γίνει καραμέλα.
- Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό αν η στάθμη πέσει και δεν καλύπτει απόλυτα το κουτί.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πρωτού το ανοίξουμε.
- Θρυματίζουμε τα μπισκότα καλά στο multi.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε καλά κι έπειτα αρχίζουμε να στρώνουμε τη βάση του banoffee στη φόρμα μας ανασηκώνοντας λίγο τα πλαϊνά και πιέζοντας με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να "σταθεί".
- Ψήνουμε για 7 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Εγώ που το τόλμησα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία μού διαλύθηκε λίγο το μπισκότο σε ορισμένα σημεία :)
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την καραμέλα πάνω στη βάση και έπειτα τις μπανάνες σε ροδέλες.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να γίνει σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες.
- Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε το 1/3 της ποσότητας ώστε να κάνουμε σχέδια με κορνέ.
- Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.
Πηγή