Banoffee!
Μπισκότο+καραμέλα+μπανάνα=banoffee. Πάει και τελείωσε! Αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη αυτού του γλυκού μέχρι που το δοκίμασα πριν π...
https://to-synoro.blogspot.com/2015/04/banoffee.html
Μπισκότο+καραμέλα+μπανάνα=banoffee. Πάει και τελείωσε!
Αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη αυτού του γλυκού μέχρι που το δοκίμασα πριν περίπου 2 χρόνια από μια συνάδελφο στο γραφείο και μου άρεσε πάρα πολύ. Ενώ το έχω φτιάξει στο παρελθόν και με βάση από πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με λικέρ, νομίζω πως η εκδοχή με τα digestive είναι πολύ καλύτερη, όχι μόνο από γευστικής άποψης αλλά και επειδή μπορεί κανείς να ανασηκώσει τα πλαϊνά κι έτσι το γλυκό να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια μπισκότου.
Αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη αυτού του γλυκού μέχρι που το δοκίμασα πριν περίπου 2 χρόνια από μια συνάδελφο στο γραφείο και μου άρεσε πάρα πολύ. Ενώ το έχω φτιάξει στο παρελθόν και με βάση από πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με λικέρ, νομίζω πως η εκδοχή με τα digestive είναι πολύ καλύτερη, όχι μόνο από γευστικής άποψης αλλά και επειδή μπορεί κανείς να ανασηκώσει τα πλαϊνά κι έτσι το γλυκό να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια μπισκότου.
Υλικά
1 και ⅓ πακέτα μπισκότα digestive
120γρ βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 ώριμες μπανάνες
400ml κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Για το γλυκό αυτό προτείνω να χρησιμοποιήσετε φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι διαμέτρου περίπου 26 εκατοστών.
- Αφαιρούμε την ετικέτα από το κουτάκι του ζαχαρούχου γάλακτος και βράζουμε σε νερό για 2 ώρες έτσι ώστε να γίνει καραμέλα.
- Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό αν η στάθμη πέσει και δεν καλύπτει απόλυτα το κουτί.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πρωτού το ανοίξουμε.
- Θρυματίζουμε τα μπισκότα καλά στο multi.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε καλά κι έπειτα αρχίζουμε να στρώνουμε τη βάση του banoffee στη φόρμα μας ανασηκώνοντας λίγο τα πλαϊνά και πιέζοντας με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να "σταθεί".
- Ψήνουμε για 7 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Προτείνω να μην αφαιρέσετε το τσέρκι στη φάση αυτή παρά μόνο όταν θα έρθει η ώρα να το παρουσιάσετε και να το σερβίρετε.
Εγώ που το τόλμησα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία μού διαλύθηκε λίγο το μπισκότο σε ορισμένα σημεία :)
Εγώ που το τόλμησα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία μού διαλύθηκε λίγο το μπισκότο σε ορισμένα σημεία :)
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την καραμέλα πάνω στη βάση και έπειτα τις μπανάνες σε ροδέλες.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να γίνει σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες.
- Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε το 1/3 της ποσότητας ώστε να κάνουμε σχέδια με κορνέ.
- Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.
Πηγή