synoronews

Το savoir vivre του χωρισμού…(music video)

Γράφει η Εύα Χαραλαμποπούλου Ο ρθώς καταλάβατε,  θα μιλήσουμε για το σαβουάρ βίβρ του χωρισμού. Καταρχήν υπάρχουν κανόνες και κώ...

Γράφει η Εύα Χαραλαμποπούλου
Ορθώς καταλάβατε,  θα μιλήσουμε για το σαβουάρ βίβρ του χωρισμού.

Καταρχήν υπάρχουν κανόνες και κώδικες τιμής ακόμα και στους χωρισμούς ή τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχουν.

'Οσον αφορά τους χωρισμούς που προκάλεσες, σκασίλα σου, φεύγεις, γιατί το επέλεξες, οπότε μπορείς να είσαι ευγενική με τον παρατημένο. Αν όμως χρησιμοποίησες τον χωρισμό για να τον εκβιάσεις ή να δεις τα όριά του, συγχαρητήρια κουκλίτσα μου απάντησες σε ένα χαστούκι με πυρηνικά. Πρόσεξε γιατί εκεί που παίζεις με το σουγιαδάκι σου (ήτοι απειλή χωρισμού) μπορεί να σου σκάσει ένα μάγκνουμ 44 στα μούτρα, οπότε δεν χωρίζουμε παρά μόνο αφού το χουμε σκεφτεί σοβαρά κι αποφασιστικά!

Κανόνας πρώτος:

Μην γίνεστε Κατερίνα Χέλμη στα Κόκκινα φανάρια, «μη φεύγεις, θα φαρμακωθώωωωωωωωω….» (πιό άκυρο πεθαίνεις και στο φινάλε, γιατί να κάτσει κιόλας…). Οι άντρες είναι σαν τις γάτες, δεν αντέχουν τις τσιρίδες και την φασαρία, πλην σπανίων εξαιρέσεων, οπότε απλά γυρίζουν τα αυτιά τους ενοχλημένα από τον θόρυβο και τρέχουν μακριά κι ουδόλως γυρνάς την παρτίδα.

Κανόνας δεύτερος:

Μην γίνεστε Ορέστης Μακρής, από την πολλή μπέβα, και κυρίως μακριά από το κινητό και το facebook, όταν πνίγετε τον πόνο σας στη βότκα/ρακή/μπύρα κλπ, η ξεφτίλα δεν θα χει πάτο την άλλη μέρα που μαζί με τον πονοκέφαλο από το hangover, θα συνειδητοποιήσετε ότι στείλατε στον αγαπημένο σας μήνυμα του τύπου « γίρνα σαι αγαπό» (oh mon Dieu!) και δεν θα βρίσκετε σπηλιά να κρυφτείτε από την ντροπη.

Κανόνας τρίτος:

Δεν εκδικούμαστε τον άπονο πετώντας στα μούτρα του τα δώρα που χάρισε τις μέρες των κρασιών και των λουλουδιών. Δεν καταστρέφουμε τα πράγματα που έχουν ξεμείνει σπίτι μας (ειδικα το καλό του πουκάμισο), ούτε παρακρατούμε το αγαπημένο του μπουφαν. Είναι ξεφτίλα και κατινιά και φτύνετε εκεί που πριν γλείφατε και ακυρώνετε κι οποιαδήποτε πιθανότητα να τα ξαναβρείτε (δηλαδή εσείς στη θέση του θα το καταπίνατε ή θα τον λέγατε gipsy king?)

Κανόνας τέταρτος:

Ευκαιρία για ταβανοσκόπηση , κυρίως αποτίμηση της κατάστασης. Αν δεν περνάγατε καλά κι είχατε συνέχεια θέματα, προς τι ο θρήνος και ο σπαραγμός; Αν ο άλλος είδε πιο καθαρά από σας, ότι δεν ταιριάζατε, δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεστε, μην κολλάτε στο ποιός ειπε πρώτος αντε γεια, αλλά αναρωτηθείτε μήπως είχε δίκιο και σας έκανε και χάρη κιολας: ξερω ότι καταστρέφω το σύνδρομο της drama queen (κι εγώ το απολαμβάνω πού και πού), αλλά δείτε κατά το δυνατόν καθαρά τα πράματα κι ίσως δεν θα πονάτε τόσο όσο πιστεύετε.

Κανόνας πέμπτος:

Οκ αφού βρίσατε, τα σπάσατε, πρηξατε τις κολλητές σας, υπεραναλύσατε το πώς και τι, μήπως ευκαιρία είναι αντί να βυθίζεστε στον πόνο και στην θλίψη, να δράσετε; Γενική καθαριότητα στο σπίτι, εργασιοθεραπεία, λιώσιμο στο γυμναστήριο, εξοδοι με γνωστούς και φίλους (όχι δεν θα μιλάτε για το τέρας, νισάφι πια), ασχοληθείτε με άλλα πράματα, εδώ άλλοι χάνουν πόδια κι εσείς τόση φασαρία για τον παπάρα που πριν σας χωρίσει τον βρίζατε νυχθημερόν; τς τς τς…

Κανόνας έκτος:

Οχι στήσιμο στα στέκια του, εξω από το σπίτι του και την δουλειά του για δήθεν συναντήσεις, εκτός του οτι θα ψωνιστεί και ο εγωισμός του θα ξεπεράσει το ύψος του Αλβέρτη, θα τον διευκολύνετε να μην ζοριστεί με την απόφασή του, γιατί όπως σας λείπει, κι εκείνου θα του λείψετε, οπότε σε περίπτωση που θέτε τον προκομένο πίσω, εξαφανιζόλ, σιωπή ομερτα κι αφήστε να αναρωτιέται τι γινήκατε.

Κανόνας έβδομος:

Επειδή θα ξανάρθει , είναι μαθηματικώς βέβαιο αυτό, ξεκαθαρίστε μέσα σας αν τον θέλετε πίσω, γιατί αν κάποιος παίρνει τόσο αψήφιστα μία απόφαση χωρισμού, αφενός δεν είναι ο άντρας της ζωής σας, αφετέρου είναι ασταθής. Οπότε ετοιμάστε μία ωραία χυλόπιτα να τον καρδαμώσει όταν επανέλθει και πάτε για κάνα αλλο παλικάρι που χει περισσότερο νιονιό!

Καμία συνταγή δεν ανακουφίζει τον πόνο του χωρισμού, αλλά η σωστή διαχείρισή του και η καλή συμπεριφορά, μειώνει τον πόνο. Και κυρίως όσο κι αν προκληθείτε, αφήστε τον άλλο να πέσει στα μάτια σας, μην πέσετε εσείς στα δικά σας. Ο άλλος θα είναι πάντα ένας άλλος που μπορεί να φύγει και να μην τον ξαναδείτε ποτέ, αλλά με τον εαυτό σας θα είστε μία ζωή μαζί και στο φινάλε μην δώσετε άλλοθι στον άλλον ότι καλά έκανε. Μην ακυρώσετε ολόκληρο το παρελθόν της κοινής σας ιστορίας με ένα πολύ άσχημο τέλος.

Το άσχημο τέλος δεν ταιριάζει στις ιστορίες αγάπης.

* X.- *
Πηγή: anapnoes.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 8165001924293819260

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -