synoronews

Facebook: οι άνδρες ή οι γυναίκες ζηλεύουν περισσότερο; (music video)

Ότι ζηλεύετε τόσο με αφορμή τις... φατσούλες στο Facebook, δεν το περιμέναμε αγόρια... Ν α, όμως, που οι μελέτες διαψεύδουν τις φήμε...

Ότι ζηλεύετε τόσο με αφορμή τις... φατσούλες στο Facebook, δεν το περιμέναμε αγόρια...

Να, όμως, που οι μελέτες διαψεύδουν τις φήμες που θέλουν μόνο τις γυναίκες κατίνες, ζηλιάρες και όλα τα συναφή, και μας πληροφορούν ότι και τα αρσενικά της παρέας ζηλεύουν, όταν βλέπουν την καλή τους να μιλάει στο Internet και ειδικά όταν τα emoticons φτάνουν βροχή στο inbox της.

Υποθέσεις δεν θα κάνουμε, αλλά ως γνήσια θηλυκά, την ερώτηση δεν μπορούμε να την κρατήσουμε μέσα μας. Μήπως ο λόγος που είστε τόσο πολύ σε επιφυλακή, είναι επειδή έχετε λερωμένη τη φωλιά σας;

Για να πάρουμε το πράγμα από την αρχή

Όπως και να έχει, μακριά από τις δικές μας απόψεις και σκέψεις, η Dr Denise Friedman, καθηγήτρια και πρόεδρος ψυχολογίας στο Roanoke College, εξετάζει τον αντίκτυπο των emoticons στα μέσα επικοινωνίας, στα δύο φύλα, και ανακαλύπτει πως οι άνδρες δεν τα συμπαθούν ιδιαίτερα, όταν άλλα αρσενικά τα στέλνουν στις φιλενάδες τους.

Θα μας πούνε και κατίνες...

Αν και οι γυναίκες αναφέρουν πως ζηλεύουν περισσότερο σε γενικές γραμμές, όταν ο σύντροφός τους, είναι συνδεδεμένος στο Facebook, θα λέγαμε πως οι άνδρες δεν πάνε πίσω.

Η μελέτη και το υποθετικό σενάριο

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cyberpsychology και σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη της τρία πεδία, τα οποία τέθηκαν προς έρευνα. Συγκεκριμένα, εξετάστηκε η σχέση μεταξύ των δύο φύλων, η ζήλια και η χρήση των emoticons στα μέσα δικτύωσης.

Η ερευνητική ομάδα ζήτησε από τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε ένα υποθετικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι συμμετέχοντες έπρεπε να φανταστούν ότι βρίσκονται σε μία σχέση.

Ζήλιες και παράπονα
--------------------------

Έπειτα, έπρεπε να δανείσουν τον υπολογιστή τους στο άλλο τους μισό, ώστε να ελέγξει τα μηνύματα τα οποία στάλθηκαν στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. Εν τω μεταξύ, το Facebook του κατόχου του υπολογιστή ήταν ανοιχτό, και εκείνη τη στιγμή, ένας χρήστης έγραφε στο chat, απευθύνοντας στον κάτοχο του προφίλ την ερώτηση: "Τι κάνεις αργότερα;".

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν τυχαία, και κάποιοι είδαν το μήνυμα συνοδεία emoticons, ενώ κάποιοι άλλοι χωρίς χαριτωμένες φατσούλες.

Τα αποτελέσματα

"Οι άνδρες είναι πιο ζηλιάρηδες με την υπόθεση emoticons στα μηνύματα, και ειδικά με εκείνα που κλείνουν το μάτι", δήλωσε η Dr Friedman, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, αν και παραδέχεται πως "οι γυναίκες ήταν πιο ζηλιάρες, όταν δεν υπήρχαν emoticons".

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, ίσως ο λόγος που οι γυναίκες είναι πιο ζηλιάρες απέναντι στο απλό κείμενο οφείλεται στην τάση τους να χρησιμοποιούν το Facebook περισσότερο, έχοντας μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους χρήστες. Γνωρίζουν δηλαδή, από "μέσα" πώς το απλό κείμενο μπορεί να σημαίνει φλερτ.

Γιατί όμως τα emoticons "ενοχλούν" τους άνδρες;

Ωστόσο, οι διαφορετικές αντιδράσεις στη χρήση των emoticons, οφείλονται στον διαφορετικό τρόπο που οι άνδρες αντιλαμβάνονται την απιστία.

"Οι γυναίκες αντιδρούν πιο έντονα στη συναισθηματική απιστία, ενώ οι άνδρες αντιδρούν εντονότερα στη σεξουαλική απιστία", συνεχίζει η ψυχολόγος Friedman, και σύμφωνα με μία παλαιότερη μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Chapman στην Καλιφόρνια, τα λόγια της Dr Denise Friedman, επιβεβαιώνονται:


"Οι άνδρες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τα emoticons που κλείνουν το μάτι για να φλερτάρουν", σημειώνει η Friedman. Και όταν οι άνδρες φλερτάρουν, αναζητούν -κατά κανόνα- το σεξ. Άρα, βλέποντας τη σύντροφό τους να λαμβάνει τα emoticons αντιδρούν, καθώς μπορεί να θεωρούν ότι ο σύντροφός τους είναι σεξουαλικά άπιστος.

Ματιές, φιλιά και όλα τα συναφή

Η σημασία της μελέτης

"Αυτή η επιθετική αντίδραση στην υποτιθέμενη σεξουαλική απιστία μπορεί να έχει πραγματικές συνέπειες στις ζωές των ανδρών. Για παράδειγμα η ρομαντική ζήλια έχει συσχετισθεί με την συζυγική κακοποίηση φθάνοντας ως και στη δολοφονία της συζύγου", λέει Dr Friedman.

"Το να εξετάζουμε το πώς αυτές οι online αλληλεπιδράσεις επηρεάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων με τους ερωτικούς συντρόφους και με τους συνομίληκους είναι απαραίτητο, επειδή οι χρήστες των social media αφιερώνουν πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης", καταλήγει.

Οπότε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων αλλά και χειρότερων καταστάσεων, καλά κάνουμε να έχουμε κατά νου ότι κάθε σχέση κρίνεται σε μεγάλο ποσοστό από την εμπιστοσύνη, η οποία καλό θα ήταν να αποτελεί ένα στιβαρό θεμέλιο, ανεπηρέαστο από φατσούλες με κλειστά μάτια, από την αρχή κιόλας της σύνδεσης με τον ερωτικό μας σύντροφο.

*Και κάτι τελευταίο: Μήπως αυτό με το φλερτ, να ξεκινήσουμε να το κάνουμε face to face;

* X.-*

Πηγή : pathfinder.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 4846977711452034351

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -