synoronews

Facebook: οι άνδρες ή οι γυναίκες ζηλεύουν περισσότερο; (music video)

Ότι ζηλεύετε τόσο με αφορμή τις... φατσούλες στο Facebook, δεν το περιμέναμε αγόρια... Ν α, όμως, που οι μελέτες διαψεύδουν τις φήμε...

Ότι ζηλεύετε τόσο με αφορμή τις... φατσούλες στο Facebook, δεν το περιμέναμε αγόρια...

Να, όμως, που οι μελέτες διαψεύδουν τις φήμες που θέλουν μόνο τις γυναίκες κατίνες, ζηλιάρες και όλα τα συναφή, και μας πληροφορούν ότι και τα αρσενικά της παρέας ζηλεύουν, όταν βλέπουν την καλή τους να μιλάει στο Internet και ειδικά όταν τα emoticons φτάνουν βροχή στο inbox της.

Υποθέσεις δεν θα κάνουμε, αλλά ως γνήσια θηλυκά, την ερώτηση δεν μπορούμε να την κρατήσουμε μέσα μας. Μήπως ο λόγος που είστε τόσο πολύ σε επιφυλακή, είναι επειδή έχετε λερωμένη τη φωλιά σας;

Για να πάρουμε το πράγμα από την αρχή

Όπως και να έχει, μακριά από τις δικές μας απόψεις και σκέψεις, η Dr Denise Friedman, καθηγήτρια και πρόεδρος ψυχολογίας στο Roanoke College, εξετάζει τον αντίκτυπο των emoticons στα μέσα επικοινωνίας, στα δύο φύλα, και ανακαλύπτει πως οι άνδρες δεν τα συμπαθούν ιδιαίτερα, όταν άλλα αρσενικά τα στέλνουν στις φιλενάδες τους.

Θα μας πούνε και κατίνες...

Αν και οι γυναίκες αναφέρουν πως ζηλεύουν περισσότερο σε γενικές γραμμές, όταν ο σύντροφός τους, είναι συνδεδεμένος στο Facebook, θα λέγαμε πως οι άνδρες δεν πάνε πίσω.

Η μελέτη και το υποθετικό σενάριο

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cyberpsychology και σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη της τρία πεδία, τα οποία τέθηκαν προς έρευνα. Συγκεκριμένα, εξετάστηκε η σχέση μεταξύ των δύο φύλων, η ζήλια και η χρήση των emoticons στα μέσα δικτύωσης.

Η ερευνητική ομάδα ζήτησε από τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε ένα υποθετικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι συμμετέχοντες έπρεπε να φανταστούν ότι βρίσκονται σε μία σχέση.

Ζήλιες και παράπονα
--------------------------

Έπειτα, έπρεπε να δανείσουν τον υπολογιστή τους στο άλλο τους μισό, ώστε να ελέγξει τα μηνύματα τα οποία στάλθηκαν στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. Εν τω μεταξύ, το Facebook του κατόχου του υπολογιστή ήταν ανοιχτό, και εκείνη τη στιγμή, ένας χρήστης έγραφε στο chat, απευθύνοντας στον κάτοχο του προφίλ την ερώτηση: "Τι κάνεις αργότερα;".

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν τυχαία, και κάποιοι είδαν το μήνυμα συνοδεία emoticons, ενώ κάποιοι άλλοι χωρίς χαριτωμένες φατσούλες.

Τα αποτελέσματα

"Οι άνδρες είναι πιο ζηλιάρηδες με την υπόθεση emoticons στα μηνύματα, και ειδικά με εκείνα που κλείνουν το μάτι", δήλωσε η Dr Friedman, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, αν και παραδέχεται πως "οι γυναίκες ήταν πιο ζηλιάρες, όταν δεν υπήρχαν emoticons".

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, ίσως ο λόγος που οι γυναίκες είναι πιο ζηλιάρες απέναντι στο απλό κείμενο οφείλεται στην τάση τους να χρησιμοποιούν το Facebook περισσότερο, έχοντας μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους χρήστες. Γνωρίζουν δηλαδή, από "μέσα" πώς το απλό κείμενο μπορεί να σημαίνει φλερτ.

Γιατί όμως τα emoticons "ενοχλούν" τους άνδρες;

Ωστόσο, οι διαφορετικές αντιδράσεις στη χρήση των emoticons, οφείλονται στον διαφορετικό τρόπο που οι άνδρες αντιλαμβάνονται την απιστία.

"Οι γυναίκες αντιδρούν πιο έντονα στη συναισθηματική απιστία, ενώ οι άνδρες αντιδρούν εντονότερα στη σεξουαλική απιστία", συνεχίζει η ψυχολόγος Friedman, και σύμφωνα με μία παλαιότερη μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Chapman στην Καλιφόρνια, τα λόγια της Dr Denise Friedman, επιβεβαιώνονται:


"Οι άνδρες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τα emoticons που κλείνουν το μάτι για να φλερτάρουν", σημειώνει η Friedman. Και όταν οι άνδρες φλερτάρουν, αναζητούν -κατά κανόνα- το σεξ. Άρα, βλέποντας τη σύντροφό τους να λαμβάνει τα emoticons αντιδρούν, καθώς μπορεί να θεωρούν ότι ο σύντροφός τους είναι σεξουαλικά άπιστος.

Ματιές, φιλιά και όλα τα συναφή

Η σημασία της μελέτης

"Αυτή η επιθετική αντίδραση στην υποτιθέμενη σεξουαλική απιστία μπορεί να έχει πραγματικές συνέπειες στις ζωές των ανδρών. Για παράδειγμα η ρομαντική ζήλια έχει συσχετισθεί με την συζυγική κακοποίηση φθάνοντας ως και στη δολοφονία της συζύγου", λέει Dr Friedman.

"Το να εξετάζουμε το πώς αυτές οι online αλληλεπιδράσεις επηρεάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων με τους ερωτικούς συντρόφους και με τους συνομίληκους είναι απαραίτητο, επειδή οι χρήστες των social media αφιερώνουν πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης", καταλήγει.

Οπότε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων αλλά και χειρότερων καταστάσεων, καλά κάνουμε να έχουμε κατά νου ότι κάθε σχέση κρίνεται σε μεγάλο ποσοστό από την εμπιστοσύνη, η οποία καλό θα ήταν να αποτελεί ένα στιβαρό θεμέλιο, ανεπηρέαστο από φατσούλες με κλειστά μάτια, από την αρχή κιόλας της σύνδεσης με τον ερωτικό μας σύντροφο.

*Και κάτι τελευταίο: Μήπως αυτό με το φλερτ, να ξεκινήσουμε να το κάνουμε face to face;

* X.-*

Πηγή : pathfinder.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 4846977711452034351

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item