synoronews

ΕΡΕΥΝΑ: Τα ευτυχισμένα επαγγέλματα! (music video)

Πέρσα Νικηφόρου Οι μηχανικοί έχουν την πιο ευτυχισμένη δουλειά στον κόσμο. Ακολουθούν οι δάσκαλοι και οι νοσοκόμες . Αυτά είναι τα...

Πέρσα Νικηφόρου


Οι μηχανικοί έχουν την πιο ευτυχισμένη δουλειά στον κόσμο. Ακολουθούν οι δάσκαλοι και οι νοσοκόμες. Αυτά είναι τα τρία πιο χαρούμενα επαγγέλματα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική εφημερίδα Guardian. Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, εξέτασε εννέα διαφορετικές μελέτες για τα επαγγέλματα που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους και στη συνέχεια έκανε τη δική της έρευνα, αναζητώντας τα επαγγέλματα που εμφανίστηκαν πιο συχνά στο Τop 10 της κάθε μελέτης.

Οι γεωργοί, οι κομμωτές και οι αισθητικοί παρά λίγο δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των χαρούμενων επαγγελμάτων, όπως και οι κληρικοί. Το πιο ενδιαφέρον πόρισμα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στον υψηλό μισθό και την ευτυχία, με πολλά επαγγέλματα όπως κηπουροί, προσωπικοί βοηθοί και εργάτες να τα καταφέρνουν επίσης να μπουν στη λίστα της χαράς. Κάπως έτσι το επάγγελμα του κηπουρού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνο του ιατρού, αν και ο πρώτος έχει ετήσιο εισόδημα περίπου 18.000 λίρες ενώ ο δεύτερος 70.000 λίρες. Ο μηχανικός, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, κερδίζει περίπου 40.000 λίρες τον χρόνο ενώ ο δάσκαλος, 30.000.

Από τις συνεντεύξεις των εργαζομένων μάθαμε ότι εκτιμούν στη δουλειά τους τα εξής: για τον μηχανικό, είναι η ικανότητα να δίνει λύσεις στα βιομηχανικά προβλήματα, ακροβατώντας ανάμεσα στην εργασία και στο χόμπι. Η χαρά του δασκάλου βρίσκεται στο να βλέπει τα παιδιά να εξελίσσονται. Στη νοσοκόμα και στον γιατρό, στο να βελτιώνουν τη ζωή ενός ασθενούς. Στον κηπουρό, το πλούσιο τοπίο της φύσης που αλλάζει ώρα με την ώρα. Στον εργάτη οικοδομής, το να δημιουργεί κάτι από το μηδέν και η συνεργασία. Στον προσωπικό βοηθό, το να προσφέρει σε κάποιον που νιώθει ότι εκτιμά τις ικανότητές του αλλά και η ποικιλία που έχει το καθημερινό του πρόγραμμα.

Η εργασιακή πραγματικότητα στην Αμερική και τη Βρετανία είναι μάλλον σε παράλληλο σύμπαν σε σχέση με αυτή της Ελλάδας. Έτσι, ακόμα κι αν μπορούμε να καταλάβουμε τη χαρά της προσφοράς στον άνθρωπο, όπως στο επάγγελμα του γιατρού, αλλά και της χαράς του να εργάζεται κάποιος στη φύση όπως κάνει ο κηπουρός, κάποια από τα επαγγέλματα που επιλέχθηκαν δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν να μπουν ούτε κατά διάνοια σε μια αντίστοιχη ελληνική λίστα της χαράς. Παρ' όλα αυτά η χαρά είναι μέσα μας, λένε, οπότε διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το μέλλον.

Η έρευνα αντλεί πληροφορίες, ανάμεσα σε άλλα, από το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου, Career Bliss 2014 και 2015, το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και την IBM Analytics.

Τα πιο ευτυχισμένα επαγγέλματα είναι τα εξής:
1. Μηχανικός
2. Δάσκαλος
3. Νοσοκόμα
4. Γιατρός
5. Κηπουρός
6. Εργάτης οικοδομής
7. Προσωπικός βοηθός

* X.- *

Πηγή : doctv.gr

Related

Εργασία 6686813274329097792

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -