synoronews

ΕΡΕΥΝΑ: Τα ευτυχισμένα επαγγέλματα! (music video)

Πέρσα Νικηφόρου Οι μηχανικοί έχουν την πιο ευτυχισμένη δουλειά στον κόσμο. Ακολουθούν οι δάσκαλοι και οι νοσοκόμες . Αυτά είναι τα...

Πέρσα Νικηφόρου


Οι μηχανικοί έχουν την πιο ευτυχισμένη δουλειά στον κόσμο. Ακολουθούν οι δάσκαλοι και οι νοσοκόμες. Αυτά είναι τα τρία πιο χαρούμενα επαγγέλματα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η βρετανική εφημερίδα Guardian. Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, εξέτασε εννέα διαφορετικές μελέτες για τα επαγγέλματα που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους και στη συνέχεια έκανε τη δική της έρευνα, αναζητώντας τα επαγγέλματα που εμφανίστηκαν πιο συχνά στο Τop 10 της κάθε μελέτης.

Οι γεωργοί, οι κομμωτές και οι αισθητικοί παρά λίγο δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των χαρούμενων επαγγελμάτων, όπως και οι κληρικοί. Το πιο ενδιαφέρον πόρισμα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στον υψηλό μισθό και την ευτυχία, με πολλά επαγγέλματα όπως κηπουροί, προσωπικοί βοηθοί και εργάτες να τα καταφέρνουν επίσης να μπουν στη λίστα της χαράς. Κάπως έτσι το επάγγελμα του κηπουρού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνο του ιατρού, αν και ο πρώτος έχει ετήσιο εισόδημα περίπου 18.000 λίρες ενώ ο δεύτερος 70.000 λίρες. Ο μηχανικός, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, κερδίζει περίπου 40.000 λίρες τον χρόνο ενώ ο δάσκαλος, 30.000.

Από τις συνεντεύξεις των εργαζομένων μάθαμε ότι εκτιμούν στη δουλειά τους τα εξής: για τον μηχανικό, είναι η ικανότητα να δίνει λύσεις στα βιομηχανικά προβλήματα, ακροβατώντας ανάμεσα στην εργασία και στο χόμπι. Η χαρά του δασκάλου βρίσκεται στο να βλέπει τα παιδιά να εξελίσσονται. Στη νοσοκόμα και στον γιατρό, στο να βελτιώνουν τη ζωή ενός ασθενούς. Στον κηπουρό, το πλούσιο τοπίο της φύσης που αλλάζει ώρα με την ώρα. Στον εργάτη οικοδομής, το να δημιουργεί κάτι από το μηδέν και η συνεργασία. Στον προσωπικό βοηθό, το να προσφέρει σε κάποιον που νιώθει ότι εκτιμά τις ικανότητές του αλλά και η ποικιλία που έχει το καθημερινό του πρόγραμμα.

Η εργασιακή πραγματικότητα στην Αμερική και τη Βρετανία είναι μάλλον σε παράλληλο σύμπαν σε σχέση με αυτή της Ελλάδας. Έτσι, ακόμα κι αν μπορούμε να καταλάβουμε τη χαρά της προσφοράς στον άνθρωπο, όπως στο επάγγελμα του γιατρού, αλλά και της χαράς του να εργάζεται κάποιος στη φύση όπως κάνει ο κηπουρός, κάποια από τα επαγγέλματα που επιλέχθηκαν δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν να μπουν ούτε κατά διάνοια σε μια αντίστοιχη ελληνική λίστα της χαράς. Παρ' όλα αυτά η χαρά είναι μέσα μας, λένε, οπότε διατηρούμε την αισιοδοξία μας για το μέλλον.

Η έρευνα αντλεί πληροφορίες, ανάμεσα σε άλλα, από το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου, Career Bliss 2014 και 2015, το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και την IBM Analytics.

Τα πιο ευτυχισμένα επαγγέλματα είναι τα εξής:
1. Μηχανικός
2. Δάσκαλος
3. Νοσοκόμα
4. Γιατρός
5. Κηπουρός
6. Εργάτης οικοδομής
7. Προσωπικός βοηθός

* X.- *

Πηγή : doctv.gr

Related

Εργασία 6686813274329097792

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item