synoronews

GetOnline Week 2015: Μια μεγάλη πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την Πληροφορική υλοποιείται στην Ελλάδα

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEP...


Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS), ανακοινώνουν την έναρξη, για την Ελλάδα, της πανευρωπαϊκής εκστρατείας GetOnline Week 2015.

«Το GetOnline Week είναι μια ετήσια εκστρατεία, που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους πολίτες να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS) και διευθύνων σύμβουλος της PEOPLECERT κ. Βύρων Νικολαΐδης.

Η φετινή διοργάνωση υλοποιείται σε 24 χώρες της Ευρώπης και διοργανώνεται από τον πανευρωπαϊκό οργανισμό Telecentre Europe. Το GetOnline Week αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «e-skills for jobs», η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους οργανισμούς European Schoolnet και Digital Europe.

Ο Πρόεδρος της HePIS κος Νίκος Φαλδαμής τονίζει ότι: «Η επιλογή της HePIS ως εθνικού εταίρου της εκστρατείας Get Online Week 2015, αποτελεί μια ακόμα επιβράβευση των προσπαθειών και των δεσμεύσεων του φορέα για την ανάπτυξη της Πληροφορικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που μέσα από την πλειάδα των δραστηριοτήτων μας, συμβάλλουμε ενεργά και μετρήσιμα στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών».

Στο πλαίσιο του GetOnline Week 2015 για την Ελλάδα, η HePIS σε συνεργασία με τη CEPIS, έχουν προχωρήσει στις παρακάτω δράσεις στοχεύοντας στην υλοποίηση ευρωπαϊκών πολιτικών στον τομέα της Πληροφορικής με μετρήσιμα αποτελέσματα:

«FIT4JOBS» : Μέσα από το πρόγραμμα «FIT4JOBS», άνεργοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης 180 ωρών, εντελώς δωρεάν, σε προχωρημένες δεξιότητες Πληροφορικής και συγκεκριμένα στον προγραμματισμό και τη σχεδίαση web εφαρμογών, χρησιμοποιώντας το λογισμικό και τα εργαλεία που βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. To πρώτο τμήμα εκπαίδευσης, με εξειδίκευση στη γλώσσα προγραμματισμού PHP, ξεκίνησε στις 9 Mαρτίου, ενώ στις 26 Μαρτίου ξεκίνησε το δεύτερο τμήμα, με εξειδίκευση στη γλώσσα Προγραμματισμού Java. Παράλληλα, η HePIS σχεδιάζει επιπλέον προγράμματα εκπαίδευσης στο πλαίσιο του FIT4JOBS, τα οποία θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Getcoding.gr: To Getcoding.gr έχει ως στόχο να φέρει όλους τους νέους πιο κοντά με τον Προγραμματισμό μέσα από σειρά εκπαιδευτικών εργαλείων και δραστηριοτήτων. Με τη βοήθεια μιας απλοποιημένης γλώσσας προγραμματισμού, οι νέοι μέσω του παιχνιδιού του Getcoding, εκπαιδεύονται στη λογική και στα πρώτα βήματα του προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου και έκτοτε περισσότεροι από 8.000 νέοι έχουν συμμετάσχει στο παιχνίδι, αποκτώντας τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού, όπως οι υποθέσεις, οι επαναλήψεις, οι ερωτήσεις και τα διαγράμματα ροής. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας έχουν διοργανωθεί, ήδη, 25 σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κιάτο, Λευκάδα, Αγρίνιο, Ξάνθη, Κέρκυρα, Καλαμάτα, καθώς και στις περιοχές Παλλήνη, Αιγάλεω, Αμπελόκηποι, Χαλάνδρι, Αργυρούπολη, Πειραιά, Ασπρόπυργο και Νέο Ηράκλειο. Μέσα από τα σεμινάρια, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με εξειδικευμένους καθηγητές και αποκτούν χρήσιμες συμβουλές για τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του Προγραμματισμού.

Αctive Women: Το πρόγραμμα «Active Women» δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες, καθώς και σε γυναίκες άνω των 50 ετών, να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες ΤΠΕ. Στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στην κοινωνία της πληροφορίας, ως μέσο για την εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού, την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και την προώθηση της ισότητας των φύλων. Το Active Women εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4., «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ). Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Νομό Αττικής και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.activewomen.gr

Getbusy.gr: Για τρίτη συνεχή χρονιά, θα διενεργηθεί ο online διαγωνισμός του Getbusy μέσα από τον οποίο, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα, όπως υποτροφίες σε Bachelor's και Master's, πιστοποιήσεις ECDL, καθώς και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού. O διαγωνισμός θα ανακοινωθεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.
Περισσότεροι από 200 φοιτητές ενημερώθηκαν στις 26 Μαρτίου για τις δραστηριότητες του GetOnline Week σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

YouRock.jobs: Ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που βοηθά τους νέους να ανακαλύψουν τις δεξιότητες τους μέσα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες, δημιουργώντας το επαγγελματικό προφίλ που θα τους καταστήσει ελκυστικούς σε επίδοξους εργοδότες. Ως εθνικός συνεργάτης του YouRock στην Ελλάδα, η HePIS υλοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης προωθώντας το χρήσιμο αυτό εργαλείο στους νέους. Μέχρι τώρα περισσότεροι από 1.000 νέοι έχουν δημιουργήσει το προφίλ τους στο YouRock.jobs.

Χορηγοί και υποστηρικτές των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι οι εταιρείες και τα ιδρύματα: Μicrosoft Ελλας, PEOPLECERT, DEREE-The American College of Greece, ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, Master A.E, ManpowerGroup, Career in Progress, 100mentors.

«Η επιλογή της HePIS ως εθνικού εταίρου της εκστρατείας GetOnline Week 2015, αποτελεί μια ακόμα επιβράβευση των προσπαθειών και των δεσμεύσεων του φορέα για την ανάπτυξη της Πληροφορικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που μέσα από την πλειάδα των δραστηριοτήτων μας, συμβάλλουμε ενεργά και μετρήσιμα στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών» δήλωσε ο Πρόεδρος της HePIS κος Νίκος Φαλδαμής.

Πηγή :  pelop.gr

Related

Τεχνολογία 4912997879154467

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item