synoronews

Το Μαξίμου αδειάζει τον Βαρουφάκη για τον ΕΝΦΙΑ

Στην αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας εμμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, που αδειάζο...


Στην αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας εμμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, που αδειάζουν με τον τρόπο αυτό τον Γ. Βαρουφάκη, καθώς νωρίτερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών είχαν ανοίξει παράθυρο για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ ως έχει, τουλάχιστον για το υπόλοιπο του 2015.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ο ΕΝΦΙΑ, έτσι όπως τον γνωρίσαμε, αλλάζει, παρότι λίγες ώρες νωρίτερα κυκλοφόρησαν από το ΥΠΟΙΚ πληροφορίες που επισήμαιναν ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει, χωρίς όμως να αποκλείουν να παραμείνει ως έχει φέτος.

"Η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης", υπογράμμισαν οι κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες του ΥΠΟΙΚ, θα πληρωθεί κανονικά η δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου διαβεβαιώνουν κορυφαίες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως σε ό,τι αφορά την αύξηση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 12.000 ευρώ σημειώνουν ότι θα γίνει σταδιακά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει παραδοθεί στους θεσμούς το ελάχιστο ποσό εσόδων που μπορεί να προσδοκάται είναι 3,2 δισ. ευρώ, ενώ στη καλύτερη περίπτωση μπορεί οι εισπράξεις να υπερβούν και τα 4 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, από το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδουν ότι υπάρχει Fat Tax (φόρος στα προϊόντα με υψηλά λιπαρά), όπως και σκέψεις για αυξήσεις φόρων σε ποτά και τσιγάρα.

Αναφέρουν, πάντως, ότι εκτός από την πρώτη λίστα των μεταρρυθμίσεων που εστάλη στους πιστωτές της χώρας υπάρχει και δεύτερο σημείωμα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει αποσταλεί.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν είναι η αύξηση του ΦΠΑ αλλά η ενίσχυση της εισπραξιμότητάς του.

"Υπάρχει πρόβλημα στην εισπραξιμότητα» λένε και αναρωτιούνται "πώς είναι δυνατόν με διπλασιασμό τουρισμού στη Μύκονο να έχουμε μείωση ΦΠΑ 30%".


Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις

"Οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται σε καλό κλίμα και αναγνωρίζεται -και από τις δύο πλευρές- ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Απαντώντας σε "διάφορα δημοσιεύματα που επιμένουν να παρουσιάζουν ότι η ελληνική πλευρά είτε είναι «απροετοίμαστη» είτε ότι «υπάρχουν τριβές» μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας", οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι "αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα".

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ελληνική πλευρά έχει τεκμηριωμένες θέσεις τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες και προσθέτει ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες.

Η διαβούλευση πάντως συνεχίζεται επί του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση, διαβεβαιώνουν οι κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας ότι στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που μεταφέρουν τα βάρη από τα συνήθη υποζύγια στους έχοντες και κατέχοντες.

Σχετικά με την δημοσιεύματα για την λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανταποκρίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σε σημεία της λίστας που έχει στείλει η κυβέρνηση στο Brussels Group, ωστόσο, διευκρινίζουν, "δεν εκφράζουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, αφού υπάρχουν σημαντικά περισσότερες και σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση".

Πηγή : nooz.gr

Related

Οικονομία 1801433640505453638

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -