synoronews

Russia Today: Μαφιόζοι και μπράβοι της ΕΚΤ επιδιώκουν το Grexit!

Με τρωικό πόλεμο χαρακτηρίζει η Russia Today χαρακτηρίζει την οικονομική καταστροφή που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία πεντέμισι...

Με τρωικό πόλεμο χαρακτηρίζει η Russia Today χαρακτηρίζει την οικονομική καταστροφή που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία πεντέμισι χρόνια.

Η διαφορά όμως είναι ότι η Ελλάδα είναι η Τροία και η Τρόικα είναι ο Δούρειος Ίππος των τραπεζών για να κατακτήσει την Ελλάδα

Αυτό υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ο διάσημος Βραζιλιάνος δημοσιογράφος Πέπε Εσκομπάρ στο άρθρο του στο ρωσικό δίκτυο Russia Today. O Εσκομπάρ ο οποίος είναι μόνιμος αρθρογράφος του RT, αλλά και των Asia Times (της μεγαλύτερης εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ) τονίζει πως «είναι ξεκάθαρο» ότι «η μοίρα της Αθήνας και στην πραγματικότητα του ευρώ επαφίεται τελικά στα χέρια του Διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι» τον οποίο ειρωνικά χαρακτηρίζει ως τον «Αφέντη του Σύμπαντος».

Για να διασαφηνίσει το επιχείρημά του, ο διάσημος Βραζιλιάνος αναλυτής δίνει στο αναγνωστικό του κοινό λίγο από το παρασκήνιο το οποίο χαρακτηρίζει ουσιώδες για την κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης.

«Η Τρόικα πούλησε στην Ελλάδα μια οικονομική απάτη, αλλά αυτός που πληρώνει το τίμημα είναι ο ελληνικός λαός. Ουσιαστικά, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έφυγε από τα χέρια ιδιωτών, όταν η ΕΚΤ και το ΔΝΤ “έσωσαν” τις ιδιωτικές (Γερμανικές, Γαλλικές και Ισπανικές) τράπεζες. Το χρέος, φυσικά, διογκώθηκε. Η Τρόικα επενέβη, όχι για να σώσει την Ελλάδα, αλλά για να σώσει τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα» εξηγεί ο Εσκομπάρ που την παρομοιάζει με τον Δούρειο Ίππο των τραπεζών.

Και προσθέτει: «Η ΕΚΤ αγόρασε το δημόσιο χρέος από τις ιδιωτικές τράπεζες για μια περιουσία, επειδή η ΕΚΤ δεν θα μπορούσε (βάσει του καταστατικού της) να αγοράσει απευθείας από το ελληνικό κράτος δημόσιο χρέος. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι οι ιδιωτικές τράπεζες είχαν βρει ρευστό να αγοράσουν το δημόσιο χρέος από το ελληνικό κράτος ακριβώς από εκεί (που το πούλησαν) την ΕΚΤ, επωφελούμενοι από τα εξαιρετικά φιλικά χαμηλά επιτόκια». Ο δημοσιογράφος του RT χαρακτηρίζει αυτό που διημείφθη ως «καθαρή κλεψιά». «Και αυτοί οι κλέφτες είναι που καθορίζουν τους κανόνες ολόκληρου του παιχνιδιού» τονίζει.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι η Αθήνα είναι απένταρη» συμπεραίνει ο Εσκομπάρ και κάνει λόγο για «γεράκια της ΕΚΤ, όπως την Errki Liikanen από τη Φινλανδία» που περιμένουν με τα νύχια βγαλμένα για να την ξεκοκαλίσουν, «επιμένοντας ότι χωρίς μια συνολική συμφωνία [...] δεν θα πάει ούτε ένα ευρώ στην Αθήνα».

Σε αυτό το σημείο ο αναλυτής του ρωσικού δικτύου αναφέρει πως έπειτα από τις εξαγγελίες αυτές, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης αναγκάστηκαν να γυρίσουν την Ευρώπη «σαν επαίτες», αντιμετωπίζοντας τους «καλοντυμένους μαφιόζους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ». Μάλιστα, τον τελευταίο τον χαρακτηρίζει και ως «πολεμοκάπηλο».

Ο Εσκομπάρ αναγνωρίζει ότι «ο Βαρουφάκης προσπάθησε να βγάλει προς τα έξω ένα γενναίο πρόσωπο», επαναλαμβάνοντας πως «το Grexit θα ήταν κάτι εξαιρετικά επιζήμιο για την Ελλάδα». Ωστόσο, για τον Βραζιλιάνο δημοσιογράφο «πιο επιζήμιο θα ήταν στην πραγματικότητα αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποταχθεί στους νεοφιλελεύθερους Αφέντες του Σύμπαντος», καθώς «αυτό θα διασφαλίσει εις το διηνεκές την ελληνική ύφεση». Και για τον Εσκομπάρ αυτό θα σημάνει πως «τελικά, η Χρυσή Αυγή θα μπορέσει να ανέλθει στην εξουσία».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Γιάνη Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «η διάσημη πια φράση “we agree to disagree”(συμφωνούμε ότι διαφωνούμε) ήταν στην πραγματικότητα ένα σκληρό παιχνίδι καλυμμένο με βελούδο», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την εμμονή του Βερολίνου σε ένα πρόγραμμα που δεν κάνει τίποτε για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά το μόνο που αναφέρει είναι πώς η Ελλάδα θα ξεπληρώσει τα χρέη της.

Ο Εσκομπάρ είναι σαφής: «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι αυτή η πολύπλοκη διαπραγμάτευση θα καρποφορήσει [...]. Η ΕΚΤ παίζει στρατηγικά το παιχνίδι μέσα στο οποίο η Ελλάδα είναι στην ουσία καταδικασμένη να χάσει. Κατά συνέπεια, η ΕΚΤ καταψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά υποστηρίζει τη φασιστική Χρυσή Αυγή. Αυτή είναι δημοκρατία της ΕΚΤ για εσάς».

Οι Ευρωπαίοι στην ουσία επιδιώκουν το Grexit

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για τον Βραζιλιάνο αναλυτή: «Αν μέχρι το τέλος του μήνα η Ελλάδα ξεμείνει από το ρευστό της ΕΚΤ, τότε κινδυνεύει να επιστρέψει στη δραχμή». Για τον Εσκομπάρ όμως, η επιστροφή στη δραχμή «είναι ακριβώς αυτό για το οποίο πιέζουν οι λεγεώνες στην Ευρώπη».

ΕΚΤ και Bundesbank είναι συνένοχοι στο έγκλημα

Σε αυτό το σημείο αναμοχλεύεται στο άρθρο του RT η φράση του Γιάνη Βαρουφάκη: «Ένα πράγμα που δεν θα κάνουμε είναι να παραδοθούμε». «Αυτό» για τον Βραζιλιάνο «θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια ελληνική χρεοκοπία». «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα ως εκεί» ξεκαθαρίζει, αλλά προσθέτει ότι «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και ο Ντράγκι το γνωρίζει πως η Αθήνα χρειάζεται ρευστό σύντομα, θα μπορούσε να υπάρξει “πόλεμος” εναντίον της Bundesbank . Οχι αυτό δεν θα συμβεί (γιατί) ΕΚΤ και Bundesbank είναι συνένοχοι στο έγκλημα».

«Για ακόμα μία φορά: και η ΕΚΤ και η Bundesbank κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης ακόμη και με ένα Grexit. Ετσι, η “στρατηγική” δεν θα αλλάξει: θα συντρίψουν την Ελλάδα και τέλος καλό, όλα καλά, αφού ο εξολοθρευτής-Τρόικα θα έχει ποδοπατήσει όλες τις οικονομίες» τονίζει ο Εσκομπάρ.

Τέλος συμβουλεύει: «Φοβού τα χαμόγελα που μοιράζουν αφειδώς οι Αφέντες του Σύμπαντος». «Ο Ντράγκι και οι καλοντυμένοι μπράβοι της ΕΚΤ μπορούν να μοιράζουν χαμόγελα στον κόσμο, αλλά αυτό που αποδεικνύουν γραφικά για ακόμα φορά είναι ο τρόπος που το τοξικό κεντρικό σύστημα έχει πλήρως πάρει τη μορφή του θανάσιμου εχθρού της δημοκρατίας» καταλήγει.

Πηγή : crashonline.gr

Related

Κόσμος 2699125542717040051

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item