synoronews

Παναγιώτης Χατζηστεφάνου - Το ωροσκόπιο του εκκεντρικού Υδροχόου καλλιτέχνη

Είναι πράγματι  παράτολμο να προσπαθήσει κανείς να αναλύσει μια ιδιοσυγκρασία σαν του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου , έχοντας προσπαθήσει πο...


Είναι πράγματι παράτολμο να προσπαθήσει κανείς να αναλύσει μια ιδιοσυγκρασία σαν του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου, έχοντας προσπαθήσει πολλοί στο παρελθόν είτε με δέος. είτε με απέχθεια.
Ανήκοντας στους πρώτους, θα τολμήσω μέσα από τον αστρολογικό του χάρτη να παρουσιάσω έναν ιδιόρρυθμο, εκκεντρικό, φλεγματικό, στομφώδη, ιδιοφυή, ασυνήθιστο, δημιουργικό, συγγραφικό, ευγενή και αγενή, μα πάνω όλα έναν καλλιτέχνη, που κυνηγάει τα μεγαλεπήβολα όνειρά του εντός ή εκτός συνόρων.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηρίζουν έναν Υδροχόο με ωροσκόπο Παρθένο και Σελήνη στον Ταύρο, που ο αλύτρωτος πλανήτης Ουρανός κυβερνήτης του Ήλιου του είναι σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, κουμαντάροντας όλο τον χάρτη του, οπότε οι παραπάνω διαπιστώσεις αποτελούν τον κορμό της ιδιοσυγκρασίας του.
Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από την παρουσία του στο «Fame story 3» πριν από περίπου 10 χρόνια, που σαν καθηγητής των παικτών, άφησε ανεξίτηλες αναμνήσεις στο show αλλά και στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι.
Οι κριτικές του ήταν μνημειώδεις καθώς ο ωροσκόπος στην Παρθένο αρέσκεται να γίνεται Πυγμαλίωνας και να πλάθει δημιουργήματα, κριτικάροντας και υποδεικνύοντας παράλληλα, με το δικό του τρόπο σκέψης.

Η έντονα εκκεντρική ιδιοσυγκρασία του αποτυπώνεται σε κάθε επαφή και σχέση, με ασυνήθιστες εμφανίσεις και έναν αναμφισβήτητα υψηλό δείκτη νοημοσύνης, που απαιτεί ενίοτε αλαζονικά, την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση.
Με την παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως στη «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου εξέφραζε αυτό που θεωρούσε δίκαιο σαν υπέρμαχος των μειονοτήτων, με άκρως τεκμηριωμένη άποψη, που κάποιες φορές υστερούσε στη λεκτική εκφορά της, δίνοντας πάτημα να χαρακτηρίσουν «παρανοϊκό» τον πολυδιάστατο νου του.
Από τη Σχολή Καλών Τεχνών «St. Martin's» του Λονδίνου, χειριζόμενος άψογα το λόγο και μιλώντας πολλές γλώσσες, αφιερώθηκε στην τέχνη και εκείνη του το ανταπέδωσε, δεχόμενη τα δημιουργήματά του σαν σκεπτικούς προβληματισμούς μιας έντονα ποιοτικής προσέγγισης.
Η διανοούμενη και καθαρά εγκεφαλική σχέση του με την τέχνη εκμηδενίζει τα παραδοσιακά κατεστημένα, ενώ η ενασχόλησή του με το digital animation είναι ένα πρωτοποριακό θαύμα.
Ο Ποσειδώνας στην ακμή του 3ου οίκου τον δένει με την τέχνη, την έμπνευση και τη φαντασία, αλλά το τετράγωνο με τον Ήλιο δηλώνει (πέρα από ένα ασταθές πατρικό πρότυπο του παρελθόντος) την ανάγκη να εκφραστεί μέσα από την τέχνη, γιατί πολύ απλά όλα τα υπόλοιπα του είναι γνωστά, λόγω της ανεπάρκειάς τους!
Αυτός είναι ο λόγος που ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο πέρα από καλλιτέχνης.

Το συναίσθημα και η ευαισθησία που τον κατακλύζουν τον συνοδεύουν στο γραπτό του λόγο, προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα σε όσους έρχονται σε επαφή.
Ο Ερμής κυβερνήτης του ωροσκόπου και του μεσουρανήματος βρίσκεται στον 6ο οίκο στους Ιχθύες, σε σύνοδο με την Αφροδίτη και σε αντίθεση με Πλούτωνα, ενώ η Αφροδίτη είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό και σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Πλούτωνα.
Αυτή η πλανητική συγχορδία στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου και 6ου – 12ου οίκων, εξάπτει την αιχμηρή του πένα, την εμμονική του προσέγγιση αλλά και την ευαισθησία, που εναλλάσσεται μεταξύ υπηρεσίας των αδυνάτων και ψυχρής εκτέλεσης της σοβαροφάνειας και του πουριτανισμού.
Παράλληλα οι όψεις της Αφροδίτης με Ουρανό και Πλούτωνα πέρα από τη νευρική υπερένταση και την εσωτερική υπερδιέγερση, δηλώνουν πως η ηφαιστειακή αυτή λάβα, εκφράζεται ανεξέλεγκτα, παθιασμένα και ολοκληρωτικά.

Εργάστηκε στην εφημερίδα «Πρώτο θέμα» με δική του στήλη αλλά τα άρθρα του λογοκρίνονταν συχνά, μέχρι τη στιγμή της απόλυσής του το 2010.
Ο ίδιος σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του δηλώνει πως έμεινε άστεγος και ανασφάλιστος για 8 μήνες στα 46 του χρόνια, δηλαδή πολύ πρόσφατα.
Το μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Ήλιου – Άρη – Μεσουρανήματος ήταν και θα είναι η ευκαιρία του για αναγνώριση και η καθιέρωσή του ως δημόσιο πρόσωπο που ταρακουνάει τα νερά, αλλά η φήμη του δεν συμβαδίζει και με τις οικονομικές απολαβές, που υστερούν, λόγω της αντίθεσης Σελήνης – Άρη στον άξονα 2ου – 8ου οίκων.
Η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο, φιλοξένησαν ανά διαστήματα τις ανησυχίες του ενώ ζει στο Βερολίνο από το 2009, βαστώντας την ελπίδα να αναπνεύσει καλύτερα, στην ασφυκτική (ακόμα) Ελλάδα.
Η αντίθεση του Άρη από τον Σκορπιό με τη Σελήνη του στον Ταύρο στον 8ο οίκο του Σκορπιού, σε συνδυασμό με το υπόλοιπο ωροσκόπιο, επιβεβαιώνει την ανάγκη να αναλύει διαρκώς τις καταστάσεις αλλά μέσα από μια συγκρουσιακή κατεύθυνση, που τον έφερε και θα συνεχίζει να τον φέρνει, σε δύσκολη θέση, λόγω των ακραίων συναισθημάτων που αναπόφευκτα θα εκφράζει με πάθος, αγγίζοντας συνεχώς επικίνδυνα και καταχρηστικά όρια.
Ασκεί την κριτική του, επιλέγοντας πρωτοποριακά sites και blogs, αρθρογραφούσε στο Κουτί της Πανδώρας του Κώστα Βαξεβάνη και τώρα έχει το δικό του site "ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ" http://www.nostimonimar.gr
Οι ενημερώσεις του στο facebook αποτελούν τροφή για κάθε είδους έντυπο και γούστο, ενώ αναπαράγονται καθημερινά όχι μόνο από τους χιλιάδες ακόλουθους και φίλους, αλλά και από όσους του εναντιώνονται.

Είναι ο άνθρωπος που ενδεικτικά, έστειλε επιστολή αποκατάστασης στον οίκο Valentino, σαρκαστική επιστολή στον ιερέα Σεραφείμ Πειραιώς για το θέμα του ομοφυλόφιλου έρωτα και απαξιωτική επιστολή μέσα από άρθρο του στο «Κουτί της Πανδώρας», στον πρώην υπουργό Ν. Δένδια, που τελείωνε ως εξής: «Με αηδία και μόνο στην ιδέα ότι αναπνέω τον ίδιο αέρα με καθάρματα σαν και σας».
Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εμπορικού τμήματος του ΔΟΛ και Editor in Chief στο Ελληνικό Vogue, είναι ανοιχτά δηλωμένος ομοφυλόφιλος, φιλόζωος και σφιχταγκαλιασμένος με την τέχνη, ζωγραφίζοντας, σχεδιάζοντας, φωτογραφίζοντας, συνθέτοντας μουσική, συγγράφοντας και εκφράζοντας τις απόψεις του κατά του φόβου, της βίας και της τρομοκρατίας, στις ανθρώπινες συνειδήσεις.
Ο Κρόνος στον 7ο οίκο κυβερνήτης του 5ου τον κάνει επιφυλακτικό στις σχέσεις και στις συνεργασίες του, δεν πετάει την πανοπλία του εύκολα, ενώ η αντίθεση με τον Ουρανό αναβιώνει τη μυθολογική τους σύγκρουση για το ποιος τελικά θα επικρατήσει. Στην περίπτωσή του η καταπίεση, το άγχος και η ανασφάλεια ή η λύτρωση και η αποδέσμευση από όλα τα παραπάνω;
Στην αντίπερα όχθη το υψηλής αισθητικής και ιδεωδών τρίγωνο, του Δία με τον Ποσειδώνα, είναι αυτό που τον ωθεί στη γνώση, την κατάρτιση και στην έκφραση της συναισθηματικής του ευφυΐας, που ερωτοτροπεί ισότιμα με τη διανοητική.
Μέσα από αυτό το θεραπευτικό τρίγωνο, μπορεί να γαληνεύει όταν η λάβα καθησυχάζεται.
Εν κατακλείδι, ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου είναι ένας σύγχρονος διανοητικός ακτιβιστής, που δεν ερευνά αλλά ανακαλύπτει ξαφνικά και συνεχώς, το αντικείμενο της ενασχόλησής του, αρχίζοντας και τελειώνοντας μέσα από την τέχνη.

Κατερίνα Σαλωνίκη

Για το astrology.gr

Related

Αστρολογία 1626900098202832680

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item