synoronews

Πώς να διαχειριστείτε το πένθος κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές; (music video)

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι μία κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη που απαιτεί ένα μεγάλο διάστημα προσαρμογής. Οι διακοπές με ...

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι μία κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη που απαιτεί ένα μεγάλο διάστημα προσαρμογής. Οι διακοπές με τη σειρά τους φαίνεται να εμβαθύνουν τη θλίψη, τη μοναξιά, την ενοχή, το άγχος και την κατάθλιψη. Αυτά τα συναισθήματα είναι απόλυτα φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα American Hospice Foundation.

Πώς, λοιπόν, μπορείτε να διαχειριστείτε τη θλίψη σας;

Φόβος για τις διακοπές
Η προσμονή των διακοπών χωρίς το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι συχνά πιο δύσκολη από ό, τι οι ίδιες οι διακοπές, σύμφωνα με το American Hospice Hospice. Μάλιστα, ένα αίσθημα μουδιάσματος πρόκειται να σας καταλάβει τις διακοπές και σε ειδικές γιορτές κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους μετά την απώλεια. Ωστόσο, το δεύτερο έτος φαίνεται να είναι ακόμη πιο δύσκολο. Μοιραστείτε τους φόβους και τις ανησυχίες με στενούς συγγενείς και τους φίλους σας. Πείτε τους τι μπορούν να κάνουν για να σας βοηθήσουν.

Δημιουργία νέων παραδόσεων
Αν προσπαθήσετε να διατηρήσετε τις συνήθειες των διακοπών σας κατά πάσα πιθανότητα τα συναισθήματά σας θα ενταθούν από την απώλεια, σύμφωνα με Office for Victims of Crime. Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για να βοηθήσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας να προχωρήσετε. «Τα πρώτα Χριστούγεννα μετά τον θάνατο του μπαμπά μου δημιουργήσαμε μια νέα παράδοση» λέει η Cheryl Beach, που έχασε τον πατέρα της το 2003 μετά από μια μακρά μάχη με εμφύσημα. «Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο σπίτι του αδελφού μου για την παραμονή των Χριστουγέννων, το οποίο δεν μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε, ενώ ο μπαμπάς μου ήταν ζωντανός, γιατί ήταν πολύ άρρωστος για να φύγει από το σπίτι. Θα μας λείπει πάντα, αλλά κάνοντας κάτι διαφορετικό βοήθησε όλους μας να αντιμετωπίσουμε την απώλειά του, ειδικά τα πρώτα Χριστούγεννα μετά τον θάνατό του.»

Ένα ειδικό αφιέρωμα
Κάποιες οικογένειες έχουν βρει παρηγοριά στη δημιουργία ενός ειδικού αφιερώματος για το αγαπημένο πρόσωπο κατά τη διάρκεια των διακοπών, σύμφωνα με το Office for Victims of Crime. Μπορείτε να αφήσετε μία καρέκλα κενή στο εορταστικό τραπέζι ή να ανάψετε ένα κερί για τη μνήμη του. Ζητήστε από κάθε μέλος της οικογένειας να μοιραστεί μία ιδιαίτερη ιστορία ή ανασύρετε παλιές οικογενειακές φωτογραφίες για να διατηρήσετε τη μνήμη του θανόντος.

Διατηρήστε την ισορροπία
Η βιασύνη στην περίοδο των διακοπών μπορεί να δημιουργήσει άγχος, ακόμη και χωρίς την πρόσθετη επιβάρυνση της θλίψης. Σκεφτείτε για το πώς θα θέλατε να γιορτάσετε τις διακοπές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να βρείτε μία ισορροπία στις κοινωνικές δεσμεύσεις και των στιγμών που έχετε ανάγκη να απελευθερώσετε τα συναισθήματα λύπης και μοναξιάς. Δοκιμάστε να γράψετε μία επιστολή προς το αγαπημένο σας πρόσωπο για να πείτε αντίο.

Αναζητήστε τη βοήθεια των ειδικών
Αν δεν νιώθετε ικανοί να αντιμετωπίσετε τις διακοπές, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Μερικοί βρίσκουν παρηγοριά στις τελετουργίες της θρησκείας. Άλλοι βρίσκουν στήριξη από μια ομάδα υποστήριξης ή έναν επαγγελματία σύμβουλο. Το American Hospice Foundation προτείνει να διαβάσετε κάποια βιβλία σχετικά με τη θλίψη με σκοπό να κατανοήσετε τα στάδια της απώλειας.

*Xristin-aki.-*

Related

Ψυχολογία 3147971756734373126

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -