synoronews

Υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας! (music video)

Μ ια νέα έρευνα ήρθε για να διαταράξει τα νερά των σχέσεων.  Και όμως, υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας! Ο Τζον Μάνερ, καθηγητής ψυχ...

Μια νέα έρευνα ήρθε για να διαταράξει τα νερά των σχέσεων. 
Και όμως, υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας!

Ο Τζον Μάνερ, καθηγητής ψυχολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ήταν επικεφαλής μια νέας έρευνας, η οποία αποκάλυψε ότι μας παίρνει μόλις μισό δευτερόλεπτο για να αποφασίσουμε αν κάποιος είναι ελκυστικός και μελλοντικός σύντροφός μας.

Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Η μελέτη προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τις διαφορετικές όψεις του ζευγαρώματος» και ποιο συγκεκριμένα «πόσο γρήγορα, με ποια ένταση και με ποιο αυτοματισμό οι άνθρωποι εναρμονίζονται με τη φυσική ελκυστικότητα κάποιου, είτε ψάχνουν για σύντροφο είτε θέλουν να προφυλάξουν τους συντρόφους τους από πιθανούς ανταγωνιστές».

Ο Μάνερ και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να εστιάζουν την προσοχή τους σε όμορφα πρόσωπα μέσα σε μισό δευτερόλεπτο από τη στιγμή που τα βλέπουν, πριν ακόμα σχηματίσουν κάποια άποψη για το αν θα μπορούσαν να είναι πιθανοί σύντροφοι ή και ανταγωνιστές τους.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Προσωπικότητα και Κοινωνική Ψυχολογία, οι ερευνητές έδειχναν σε ετεροφυλόφιλους φοιτητές φωτογραφίες ελκυστικών και λιγότερο ωραίων ατόμων για ένα δευτερόλεπτο και στη συνέχεια τους ζητούσαν να κοιτάξουν κάπου αλλού.

Μετρώντας το χρόνο που τους έπαιρνε για να αντιδράσουν, ο Μάνερ και η ομάδα του μπόρεσαν να προσδιορίσουν ότι μισό δευτερόλεπτο είναι αρκετό για να αποφασίσουμε αν κάποιος είναι ωραίος ή όχι. Παρατηρήθηκε επίσης ότι οι φοιτητές εστίαζαν την προσοχή τους στα όμορφα πρόσωπα για μισό δευτερόλεπτο παραπάνω από το όριο του ενός δευτερολέπτου.

Οι αδέσμευτοι που συμμετείχαν στη μελέτη έδειχναν ενδιαφέρον για εκπροσώπους του αντίθετου φύλου. Από την άλλη, οι δεσμευμένοι που είδαν τις ίδιες φωτογραφίες έδειξαν ενδιαφέρον για ελκυστικούς εκπροσώπους του φύλου τους. Ο Μάνερ εξηγεί: «Τέτοιους ανθρώπους τους ζηλεύουμε και πάντα είμαστε προσεκτικοί απέναντί τους επειδή φοβόμαστε την απιστία και προσπαθούμε να περιφρουρήσουμε τους συντρόφους μας».

Η μελέτη επίσης αποκάλυψε τις πιθανές αρνητικές συνέπειες στην αυτοεκτίμησή μας όταν κοιτάμε ένα ελκυστικό άτομο του φύλου μας. Ο Μάνερ υποστήριξε ότι η οι συνέπειες αυτές με τη σειρά τους θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνδεθούν με ασθένειες όπως η βουλιμία.

Μια ακόμα παγίδα είναι ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην αισθάνονται πλέον ευχαριστημένοι με τις σχέσεις τους. Ο Μάνερ εξηγεί: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι όταν βλέπουμε ελκυστικά άτομα σαν εναλλακτική λύση για τους συντρόφους μας, μπορεί να αισθανθούμε λιγότερο ευχαριστημένοι και αφοσιωμένοι στον τωρινό μας σύντροφο, κάτι το οποίο σαφώς έχει επιπτώσεις στην επιτυχία μιας σχέσης».

* Χ.- *


Πηγή : oneman.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 4389999325884748601

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Translate This Page

Hot in week

Recent

Comments

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;

Τι ειναι ψηφιακη υπογραφη;
Διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής νέας γενιάς (ΨΥ)

Εγγραφη στην Payoneer

Εγγραφη στην Payoneer
Ψάχνετε έναν πιο απλό τρόπο για να πληρώνεστε από εταιρείες του εξωτερικού; Κερδίστε $25 όταν κάνετε εγγραφή στην Payoneer χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο που σας προτείνω.

Google+ Followers

Αναγνώστες

Επισκευές H/Y - Laptop

προτεινομενη αναρτηση

Το περήφανο κοριτσάκι του μπαμπά

Απ’ όλους τους ρόλους που κατέχει στη ζωή της μια γυναίκα, διαλέγω ως αγαπημένο μου αυτόν της κόρης. Κι ειδικά της κόρης του μπαμπά. Όσο...

«Τι θα φορας συνεννοηση...»

«Τι θα φορας συνεννοηση...»
«Τι θα φοράς συνεννόηση να σε γνωρίσω» λέει η Κική Δημουλά στον «Ήχο Απομακρύνσεων», τινάζοντας ...

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα

Εμβολιο HPV; Σκεφτειτε καλα
Στὶς φετινὲς ἐγγραφὲς τῶν μαθητῶν γιὰ τὴν Α΄ καὶ Β΄ Γυμνασίου στὰ δημόσια σχολεῖα τῆς Κύπρου δίνεται σὲ ὅλους ...

Η στρατηγική του δελφινιού

Η στρατηγική του δελφινιού
Μέσα στην πορεία των αιώνων που ακολούθησε ο άνθρωπος συνυπήρξε με τα ζώα. Έναν αριθμό τους κατόρθ...--->>>

Αν υπαρχει καψουρα ...

Αν υπαρχει καψουρα ...
Μην το υπεραναλύεις και μην το κουράζεις, όποιος γουστάρει φαίνεται όπως κι όποιος δε γουστάρει ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Το «διαβασμα της σκεψης»

Το «διαβασμα της σκεψης»
Όλοι μπορούμε να ανακαλέσουμε στιγμές που ευχηθήκαμε να μπορούσαμε με ένα μαγικό τρόπο να διαβάσουμε τα ...

Τα ελιξιρια της θαλασσας!

Τα ελιξιρια της θαλασσας!
Από τη Σήλια Γαληνού - Γνώρισε τις «θαυματουργές» ιδιότητες του θαλασσινού νερού, τις παθήσει...--->>>

Eλευθερος ειναι...

Eλευθερος ειναι...
Το θέμα είναι μεγάλο και περιλαμβάνει πολλές πτυχές. Θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην ψυχολογική ...

blogoΘεαση

Laptop Service

Live Traffic

item