synoronews

Υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας! (music video)

Μ ια νέα έρευνα ήρθε για να διαταράξει τα νερά των σχέσεων.  Και όμως, υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας! Ο Τζον Μάνερ, καθηγητής ψυχ...

Μια νέα έρευνα ήρθε για να διαταράξει τα νερά των σχέσεων. 
Και όμως, υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας!

Ο Τζον Μάνερ, καθηγητής ψυχολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ήταν επικεφαλής μια νέας έρευνας, η οποία αποκάλυψε ότι μας παίρνει μόλις μισό δευτερόλεπτο για να αποφασίσουμε αν κάποιος είναι ελκυστικός και μελλοντικός σύντροφός μας.

Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Η μελέτη προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τις διαφορετικές όψεις του ζευγαρώματος» και ποιο συγκεκριμένα «πόσο γρήγορα, με ποια ένταση και με ποιο αυτοματισμό οι άνθρωποι εναρμονίζονται με τη φυσική ελκυστικότητα κάποιου, είτε ψάχνουν για σύντροφο είτε θέλουν να προφυλάξουν τους συντρόφους τους από πιθανούς ανταγωνιστές».

Ο Μάνερ και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να εστιάζουν την προσοχή τους σε όμορφα πρόσωπα μέσα σε μισό δευτερόλεπτο από τη στιγμή που τα βλέπουν, πριν ακόμα σχηματίσουν κάποια άποψη για το αν θα μπορούσαν να είναι πιθανοί σύντροφοι ή και ανταγωνιστές τους.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Προσωπικότητα και Κοινωνική Ψυχολογία, οι ερευνητές έδειχναν σε ετεροφυλόφιλους φοιτητές φωτογραφίες ελκυστικών και λιγότερο ωραίων ατόμων για ένα δευτερόλεπτο και στη συνέχεια τους ζητούσαν να κοιτάξουν κάπου αλλού.

Μετρώντας το χρόνο που τους έπαιρνε για να αντιδράσουν, ο Μάνερ και η ομάδα του μπόρεσαν να προσδιορίσουν ότι μισό δευτερόλεπτο είναι αρκετό για να αποφασίσουμε αν κάποιος είναι ωραίος ή όχι. Παρατηρήθηκε επίσης ότι οι φοιτητές εστίαζαν την προσοχή τους στα όμορφα πρόσωπα για μισό δευτερόλεπτο παραπάνω από το όριο του ενός δευτερολέπτου.

Οι αδέσμευτοι που συμμετείχαν στη μελέτη έδειχναν ενδιαφέρον για εκπροσώπους του αντίθετου φύλου. Από την άλλη, οι δεσμευμένοι που είδαν τις ίδιες φωτογραφίες έδειξαν ενδιαφέρον για ελκυστικούς εκπροσώπους του φύλου τους. Ο Μάνερ εξηγεί: «Τέτοιους ανθρώπους τους ζηλεύουμε και πάντα είμαστε προσεκτικοί απέναντί τους επειδή φοβόμαστε την απιστία και προσπαθούμε να περιφρουρήσουμε τους συντρόφους μας».

Η μελέτη επίσης αποκάλυψε τις πιθανές αρνητικές συνέπειες στην αυτοεκτίμησή μας όταν κοιτάμε ένα ελκυστικό άτομο του φύλου μας. Ο Μάνερ υποστήριξε ότι η οι συνέπειες αυτές με τη σειρά τους θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνδεθούν με ασθένειες όπως η βουλιμία.

Μια ακόμα παγίδα είναι ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην αισθάνονται πλέον ευχαριστημένοι με τις σχέσεις τους. Ο Μάνερ εξηγεί: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι όταν βλέπουμε ελκυστικά άτομα σαν εναλλακτική λύση για τους συντρόφους μας, μπορεί να αισθανθούμε λιγότερο ευχαριστημένοι και αφοσιωμένοι στον τωρινό μας σύντροφο, κάτι το οποίο σαφώς έχει επιπτώσεις στην επιτυχία μιας σχέσης».

* Χ.- *


Πηγή : oneman.gr

Related

Σχέσεις-Σεξ 4389999325884748601

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απόρρητες και δεν δημοσιεύονται ή δίδονται σε τρίτους για οποιαδήποτε εμπορική ή άλλη χρήση.

emo-but-icon


    • Οι εικονικοί φίλοι του facebook



      Διαβάστε το άρθρο


Recent

Hot in week

Με τη...ματια της ψυχης

Η ζωή αγάπη μου είναι μια θυσία και ένα ρίσκο.

Όσο πόνος και να υπάρχει μπορείς να τον ξορκίσεις με την αγάπη και το χαμόγελο ....Είναι το αντίδοτο του κακού και της δυστυχίας ....Γελάστε...

Παρατηρητης ... η παικτης;

Παρατηρητης ... η παικτης;
Ολοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που

Θελω να ακους το γελιο μου

Θελω να ακους το γελιο μου
Γι αυτό λοιπόν, δε θέλω να φοβηθείς στιγμή ή να λιγοψυχήσεις όσο είμαι εδώ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...

Τα φραγκα δεν κανουν τον ...
Τους συναντάμε συχνά. Παλουκάρια της φακής, με πλάτες άλλων ...

Η πιο όμορφη ηλικία

Η πιο όμορφη ηλικία
Η πιο όμορφη ηλικία για μια γυναίκα αρχίζει όταν σταματά να ...

ενας ερωτικος ανθρωπος

ενας ερωτικος ανθρωπος
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν...

Η δυναμη της ευτυχιας ...

Η δυναμη της ευτυχιας ...
Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, επιθυμούν να ‘παγώσουν’ την ευτυχία ή τη στιγμή

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...

ολα φαινονται δυσοιωνα, ...
Αλλά και στη διαδρομή προς το ψηλότερο σημείο, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι oμορφοι aνθρωποι

Οι oμορφοι aνθρωποι
Γεννηθήκαμε και μας βάλανε στο κέντρο. Σ’ ένα κέντρο που είτε μας παραχάϊδευαν, είτε μας παραέκριναν ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...

Υπαρχουν κι αυτοι ...
Άνθρωποι αθορυβοι.Όχι ήσυχοι,όχι κοιμισμένοι,όχι παραιτημένοι από την ζωή.Απλά ...

Μπαμπα, σ’ αγαπω …

Μπαμπα, σ’ αγαπω …
Σήμερα θα γράψω για σένα, για σένα που με μεγάλωσες, που ακόμη και τώρα με μεγαλώνεις. Για την ακρίβεια μαζί ...

Connect Us

item
- Navigation -